NiSi uvádí na trh novou řadu objektivů Cinema

Publikováno: 22. května 2023 | autor Redakce
web-nisi-athena.jpg

Společnost NiSi je známá výrobou prvotřídní optiky a nyní rozšiřuje svou produktovou řadu o zcela novou řadu profesionálních filmových objektivů.

Nová řada objektivů NiSi Athena Cinema se dodává s bajonety PL, Sony E a Canon RF a pokrývá nejběžnější ohniskové vzdálenosti a skládá se z pěti ohniskových vzdáleností: 14, 25, 35, 50 a 85 mm. Všechny objektivy s výjimkou 14mm mají mimořádně světelnou clonu T1,9. Objektiv 14 mm má světelnost T2,4.

07-123981.jpg

Objektivy jsou lehké a určené pro použití s menšími filmovými kamerami, jako jsou Sony FX3, Canon R5C nebo Red Komodo, ale díky velkému obrazovému poli 46 mm pokrývají i větší kamery s větším snímačem, jako je VistaVision.

Mají několik jedinečných vlastností, například stejnou hmotnost v celé řadě a násuvný držák filtrů (E a RF-mount) pro flexibilnější pracovní postup a kreativní ovládání.

Všechny objektivy této řady váží pouhých 800 g (s bajonetem PL). Nízká a rovnoměrná hmotnost a délka usnadňuje použití objektivů na gimbalu, protože není třeba je znovu vyvažovat.

09-123976.jpg

Clonový a zaostřovací kroužek jsou shodné díly na stejném místě. Mají také stejnou rotaci zaostřovacích kroužků o 300° a stejnou rotaci clony, takže při výměně objektivů není třeba upravovat následné zaostření. Díky standardnímu MOD 0,8 jsou kompatibilní s širokým rozsahem následného zaostřování.

Další jedinečnou vlastností objektivů je vlastní systém vhazovacích filtrů pro bajonety E a RF a zadní nástavec filtrů pro bajonet PL, který usnadňuje výměnu filtrů během výroby. Všechny objektivy s výjimkou 14mm mají také stejný 77mm přední závit pro filtry.

12-123981.jpg

Optická konstrukce zajišťuje ostrý obraz s velmi nízkou chromatickou aberací a byla navržena tak, aby minimalizovala dech při zaostřování. To znamená, že bez ohledu na ohniskovou vzdálenost nebo nastavení clony je změna zorného pole při nastavení zaostření z minimální zaostřovací vzdálenosti na nekonečno extrémně malá. Všechny objektivy jsou vybaveny desetilamelovou clonou, která vytváří měkký a příjemný bokeh, který snadno odděluje fotografovaný objekt od pozadí.

02-123978.jpg

Fluorescenční stupnice zaostření jsou zobrazeny v imperiálních i metrických jednotkách na boční straně objektivu pro přesné zaostření. Objektivy jsou k dispozici jako jednotlivé objektivy, ale také jako kompletní sady se všemi pěti objektivy.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.