Nikon Z 5 – nová fullframe bezzrcadlovka

Publikováno: 21. července 2020 | autor Redakce
Nikon Z 5 – nová fullframe bezzrcadlovka

Nikon uvádí nový základní fotoaparát řady Nikon Z s obrazovým snímačem ve formátu FX. Odolný, lehký a snadno ovladatelný Nikon Z 5 je vynikajícím prostředkem pro každého, kdo chce vstoupit do světa plnoformátové mirrorless fotografie. Spolu s fotoaparátem je k dispozici rovněž nový, snadno přenosný objektiv NIKKOR Z 24–50 mm f/4–6,3: Nejkratší a nejlehčí dostupný zoomový objektiv pro FX mirrorless fotoaparáty. Objektiv je perfektním doplňkem k tomuto novému fotoaparátu a vynikající volbou pro libovolného uživatele přístrojů Nikon Z vyžadujícího lehký a skladný zoomový FX objektiv.

Nikon Z 5 se v hierarchii nachází pod fotoaparáty Nikon Z 7 a Z 6 a je konstruován pro každého, kdo chce začít zkoumat krásy fotografie pořízené FX fotoaparáty. Bez ohledu na to, jestli uživatel fotografuje nebo zaznamenává videa 4K, uvidí ve výsledcích pozoruhodný nárůst detailů, prostorové hloubky a barev.Nikon Z 5 – nová fullframe bezzrcadlovka

Brilantních snímků s působivým dynamickým rozsahem lze díky 24,3MP obrazovému snímači CMOS formátu FX, který plně využívá vysokou propustnost světla bajonetu Nikon Z s extrémně velkým průměrem, dosáhnout i při použití vysokých citlivostí ISO. Hybridní 273bodový AF systém Nikon zaostřuje v celém obrazovém poli a stejný elektronický hledáček jako v osvědčených přístrojích Z 6 a Z 7 nabízí extrémně ostré zobrazení.

Dva sloty pro paměťové karty poskytují všestranné úložiště a ovládání fotoaparátu je díky osvědčené ergonomii systému Nikon Z včetně výrazného gripu zcela komfortní. Fotoaparát lze rovněž napájet pomocí rozhraní USB² – ideální vybavení v případě záznamu dlouhých časosběrných sekvencí z okna obývacího pokoje!Nikon Z 5 – nová fullframe bezzrcadlovka

Nikon Z 5 je kompatibilní se všemi světelnými a kompaktními objektivy NIKKOR Z od širokoúhlých objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností až po teleobjektivy se zoomem. Součástí základní sady s fotoaparátem je výjimečně snadno přenosný objektiv NIKKOR Z 24–50 mm f/4–6,3. Tento nový malý, ostrý a všestranný základní objektiv se zoomem pokrývá nejpoužívanější ohniskové vzdálenosti a poskytuje vynikající obrazový výkon pro statické snímky i videa. Nikon Z 5 je rovněž plně kompatibilní s adaptérem bajonetu FTZ, který umožňuje beze ztráty kvality obrazu používat objektivy NIKKOR s bajonetem Nikon F.Nikon Z 5 – nová fullframe bezzrcadlovka

Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Nikon Z 5 a objektiv NIKKOR Z 24–50 mm jsou fantastickou příležitostí pro zkoumání výhod fotografie v systému Nikon Z s obrazovými snímači ve formátu FX. Získáte působivou kvalitu obrazu systému Nikon Z s bohatšími barvami a limitovanější hloubkou ostrosti ve výjimečně snadno přenosném provedení. Nové vybavení je perfektním prostředkem pro otestování vaší tvořivosti a získání snímků s obrazovým polem ve formátu kinofilmu, po jakých jste vždy toužili“.

Společnost Nikon bude i nadále pokračovat v rozšiřování řady objektivů NIKKOR Z o výkonné objektivy různých typů, které budou podporovat tvůrčí záměry fotografů. Později v tomto roce je plánováno uvedení objektivu NIKKOR Z 14–24 mm f/2,8 S. K dispozici je rovněž nový plán vývoje objektivů NIKKOR Z.Nikon Z 5 – nová fullframe bezzrcadlovka

Rozšiřte své tvůrčí možnosti. Nikon Z 5.

Působivá kvalita obrazu systému Nikon Z: Bajonet Nikon Z s extrémně velkým průměrem, výkonný obvod pro zpracování obrazu EXPEED 6 a obrazový snímač CMOS ve formátu kinofilmu s 24,3 MP a rozsahem citlivostí ISO 100–51 200.
Malá sada, velké možnosti: Součástí základní sady fotoaparátu Z 5 a objektivu je výjimečně snadno přenosný objektiv NIKKOR Z 24–50 mm f/4–6,3.
273bodové hybridní automatické zaostřování: Poskytuje plynulé, rychlé a přesné zaostřování v rámci obrazového pole. Zaostřování s detekcí očí zaručuje perfektní portréty osob. Zaostřování s detekcí zvířat zajišťuje to samé u koček a psů.
Redukce vibrací v 5 osách: Záruka ostrých snímků a stabilních videí.
Extrémně ostrý elektronický hledáček s 3 690 000 pixely: Elektronický hledáček s vysokým rozlišením nevynechá nic z obrazového pole. Klíčová nastavení jako expozice, citlivost ISO a vyvážení bílé barvy jsou aplikována v reálném čase.
Ergonomie systému Nikon Z: Rozměrný grip poskytuje pocit jistoty a klíčové ovládací prvky jsou perfektně rozmístěné.
Odolné a zároveň lehké provedení: Tělo fotoaparátu z hořčíkové slitiny je vybavené těsněními proti vnikání prachu a vlhkosti.
Dva sloty pro paměťové karty, napájení pomocí USB: Fotoaparát umožňuje používat paměťové karty SD UHS-II a lze jej nabíjet (ve vypnutém stavu) nebo napájet pomocí USB².
Výklopný dotykový monitor: Umožňuje zaostřit a exponovat dotykem a poklepáním zobrazit obrazové pole ve 100% zvětšení.
Plynulá videa 4K: Plnoformátové objektivy NIKKOR Z přinášejí oku lahodící hloubku ostrosti. Přímo ve fotoaparátu můžete vytvářet poutavá časosběrná videa a zároveň pořizovat statické snímky během filmování.
Vestavěná připojení Wi-Fi® a Bluetooth®. Aplikace Nikon SnapBridge usnadňuje přenášení snímků a videí, resp. přeměňuje chytré zařízení ve vzdálený monitor a dálkový ovladač.

Buďte smělí. Buďte svobodní. NIKKOR Z 24–50 mm f/4–6,3.

Výjimečně přenosný plnoformátový objektiv se zoomem: Objektiv pokrývá ohniskové vzdálenosti 24–50 mm od širokoúhlého objektivu až po základní objektiv a umožňuje použití filtrů o průměru 52 mm.
Zasouvací konstrukce: Stačí jen vysunout nebo zasunout objektiv otáčením zoomového kroužku.
Kvalita obrazu systému Nikon Z: Pořízené snímky mají vynikající ostrost a jsou rovnoměrně osvětlené v celém obrazovém poli.
Bohaté barvy: Optická skla ED a asférické optické členy minimalizují zkreslení obrazu v celém rozsahu zoomu.
Konstantní nejkratší zaostřitelná vzdálenost: Pouhých 0,35 m v celém rozsahu zoomu.
Vynikající pro video: Tiché zaostřování a minimální změna úhlu záběru během přeostřování zaručuje profesionálně působící výsledky.
Přizpůsobitelný příkazový kroužek: Lze jej použít pro nastavení clony, korekce expozice nebo citlivosti ISO.

 

Už máte červencové vydání časopisu FOTOVIDEO? Je velké a jeho ambicí je uspokojit všechny, kteří si ho koupí nebo předplatí:

Tak si prohlížejte, čtěte, čerpejte informace a účastněte se soutěže Fotograf roku!Červencové FOTOVIDEO

Vyberte si z červencového vydání časopisu FotoVideo:

FOTÍME SPORT: MICHAL ČERVENÝ

Chcete poznat, jak se fotí cyklistika s nápady?

MINIFOLIA: DENČA MOTÁČKOVÁ A RADEK LAVIČKA

Specialisté tématu měsíce soutěže Fotograf roku

INSPIRACE: KRAJINAMI JANA ŠMÍDA

Nenechte si ujít dokonalé fotografické obrazy

GITZO INSPIRUJE: LOCKDOWN MARTINA SIDORJÁKA

„Fotografování je můj život. Nemohl bych bez něj být.“

TECHNIKA: POKRAČUJEME VE VELKÉM TESTU FILTRŮ

Zrodila se nám docela zajímavá překvapení

TECHNIKA: SONY ZV-1 JE KAMERA I KOMPAKT

Testovali jsme novinku pro vlogery a blogery a pro všechny…

FOTOGRAF ROKU: TÉMA: MOTORKY, AUTA, STROJE

Výsledky jsou jasné! Kdo byl v tomto tématu nejlepší?

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit

Vybírejte si například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetřete s námi!

 

Červencové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.