Nikon už vážně chystá plnoformátovou bezzrcadlovku

Publikováno: 25. července 2018 | autor Redakce
NIKON

To, co už několik měsíců sledujeme nejen na Nikon rumors, ale hlavně na sociálních sítích, se stává skutečností. Společnost Nikon oznámila: „Vývoj nové generace plnoformátového fotoaparátu s výměnnými objektivy a objektivů NIKKOR vybavených novým bajonetem…“

Jaký asi bude? A bude jich více?

To se budeme dozvídat asi postupně. Marketingoví mágové od Nikonu zvolili tedy (na rozdíl od své přímé konkurence!) postupný systém teaserů a nahlodávání zvědavosti celé fotografické veřejnosti a Nikonistů obzvláště!

„Společnost Nikon s potěšením informuje o vývoji plnoformátového fotoaparátu mirrorless formátu FX a o vývoji objektivů NIKKOR s novým bajonetem.“ – Tak zní ono první oznámení z 25. Července 2018.

Nový bajonet? Co bude s objektivy? I ty budou také nové?

Odpověď z tiskového střediska Nikonu zní: „Fotoaparát mirrorless a právě vyvíjené objektivy NIKKOR přinášejí díky novému bajonetu zcela novou dimenzi optického výkonu. Fotoaparát mirrorless je stejně jako špičková technologie zpracování snímků výsledkem vyspělých možností v oblasti výroby i optiky, ke kterým společnost Nikon dospěla díky více než stoletým zkušenostem. Společnost Nikon při vývoji podstatným dílem čerpá také z odborných znalostí, které získala při vývoji svých digitálních jednookých zrcadlovek. Díky novému fotoaparátu mirrorless a díky objektivům NIKKOR dokážeme fotografům nabídnout možnost zachycení snímků, které budou sytější a živější než kdy předtím. Pro nový fotoaparát mirrorless navíc vyvíjíme i nový adaptér bajonetu. Adaptér bude možné používat s objektivy NIKKOR vybavenými bajonetem Nikon F, které jsou součástí systému jednookých zrcadlovek Nikon. Fotografové tak budou mít k dispozici ještě širší možnosti výběru.“

Takže se máme na co těšit! Bude tedy nová řada bezzrcadlovek současně s dalšími zrcadlovkami?

Odpověď je opět velmi oficiální: „Společnost Nikon si představením nového fotoaparátu mirrorless a pokračujícím vývojem svého portfolia digitálních jednookých zrcadlovek i nadále zajistí pozici špičky v kvalitě snímků a nabídne zákazníkům další možnosti, jak využít výhody každého ze systémů“.

Více informací o nových přístrojích Nikon bez zrcadla můžeme postupně očekávat zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.