Nikon uvedl nový firmware pro řadu Z a vysokokapacitní paměťovou kartu

Publikováno: 17. dubna 2022 | autor Redakce
mc-n10-usdd-3661.jpg

Nikon připravuje nový firmware pro vlajkovou loď fotoaparátů mirrorless, přístroj Z 9, a pro fotoaparáty mirrorless Z 7II a Z 6II.

Firmware verze 2.0 pro fotoaparát Z 9 obsahuje množství vysoce výkonných aktualizací a udržuje fotoaparát na špici ve své kategorii v případě statických snímků i videa. Firmware verze 1.4 pro fotoaparáty Z 6II a Z 7II zlepšuje zaostřování pro statické snímky a video.

mc-n10-usdd-3661.jpg

Uživatelům zaznamenávajícím video nabízí firmware verze 2.0 pro fotoaparát Z 9 zásadní aktualizace. Videografové budou moci zaznamenávat video RAW 8,3K/60p přímo ve fotoaparátu a k dispozici bude rovněž výjimečně ostrá stopáž videa 4K/60p Ultra HD převzorkovaná z 8K. Při použití formátu ProRes RAW HQ (max. 4K/60p) nebo nového formátu Nikon N-RAW (max. 8K/60p a 4K/120p) bude možný záznam 12bitového videa přímo ve fotoaparátu.

Mezi další nové funkce, které reagují na požadavky profesionálů pracujících s fotoaparátem Z 9, patří zobrazení monitoru vlnového průběhu (osciloskopu), červený rámeček indikace záznamu a uživatelské menu i pro pohodlné zobrazení nastavení videa během záznamu.

V případě fotoaparátů Z 6II a Z 7II zlepšuje firmware verze 1.4 algoritmy automatické volby zaostřovacích polí pro zlepšené zaostřování na objekty v popředí uprostřed obrazového pole. Podpora lineárního manuálního zaostřování umožní videografům s extrémní přesností reprodukovat přeostření z bodu A do bodu B. A oba fotoaparáty se stanou kompatibilními s dálkovým ovládáním Bluetooth Nikon ML-L7.¨

Nikon dále uvádí 600GB paměťovou kartu Nikon CFexpress (typ B), která snadno pojme záznamy videa ve vysokém rozlišení z fotoaparátu Z 9 a nabízí fenomenálně rychlé sériové snímání.

mc-cf660g.jpg

FIRMWARE VERZE 2.0 PRO FOTOAPARÁT Z 9 a Firmware verze 1.4 pro fotoaparáty Z 7II a Z 6II budou k dispozici v centru stahováníá NIKON od 20.dubna 2022.

Dálkové ovládání MC-N10 pro systém s bajonetem Nikon Z

Grip pro dálkové ovládání MC-N10 je příslušenství sloužící k dálkovému ovládání fotoaparátů mirrorless s bajonetem Nikon Z prostřednictvím kabelového připojení. Grip je schopen ovládat různé funkce fotoaparátů Nikon mirrorless a zvyšuje efektivitu záznamu videa v rámci malých týmů a rozšiřuje možnosti záznamu videa. Rovněž podporuje fotografování.

mc-n10-front34l.jpg

Nikon bude i nadále přispívat k rozvoji kultury práce s obrazem s cílem rozšířit možnosti vyjádření prostřednictvím obrazové tvorby v oblasti videa i fotografie.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.