Nikon uvedl novou verzi aplikace NX MobileAir pro chytré telefony

Publikováno: 25. prosince 2022 | autor Redakce
nx-mobileair-general--get-original-.jpg

Společnost Nikon s potěšením oznamuje vydání nové verze 1.1.0 NX MobileAir, která slouží k odesílání snímků pořízených digitálními fotoaparáty Nikon na server FTP1 bez použití počítače.

Tato aktualizace přináší nové nebo upravené funkce, jako je filtrování snímků. Verze 1.1.0 využívá algoritmus, který podrobně analyzuje snímky při importu. To umožňuje uživateli filtrovat snímky podle specifických kritérií, jako jsou typy objektů a podmínky, pro rychlý přístup k požadovaným snímkům.

Kromě toho lze nyní při nahrávání na server FTP upravit kompresní poměr JPEG a rozlišení snímků, čímž se dosáhne rychlejšího nahrávání a zlepší se pracovní postup od pořízení snímku až po výslednou fotografii.

nx-mobileair-masthead--get-original-.jpg

K dispozici je podpora pro import snímků NEF (RAW). To znamená, že kromě dříve podporovaných snímků JPEG lze do alb v aplikaci NX MobileAir importovat také snímky RAW uložené ve fotoaparátu nebo chytrém zařízení.

Mezi další změny patří nastavení vlastních předvoleb metadat IPTC, které lze importovat/exportovat. Kromě toho nová funkce zabraňuje opětovnému importu dříve smazaných snímků v aplikaci.

nx-mobileair-general--get-original-.jpg

Celkově je aplikace uživatelsky přívětivější díky novému ovládání a zobrazení, včetně způsobu importu snímků z fotoaparátu, a také v nově přidané funkci, která synchronizuje hodiny fotoaparátu a chytrého zařízení.

Společnost Nikon bude i nadále poskytovat aktualizace NX MobileAir, aby vyhověla všem požadavkům profesionálních fotografů.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.