Nikon rozšiřuje nabídku bezzrcadlovek o novou variantu fotoaparátu a objektivu

Publikováno: 20. listopadu 2022 | autor Redakce
nikon-z-fc-black-edition-4.jpeg

Řadu produktů rozšiřuje černá verze ikonického fotoaparátu Nikon Z fc a objektiv NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE) – univerzální, kompaktní a lehký objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností a vynikající kvalitou obrazu.

Oba uvedené produkty kombinují inovativní technologie, které jsou synonymem pro řadu Nikon Z, a působivý design ve stylu retro. Orientační cena fotoaparátu je 25 490 Kč a v prodeji by se měl objevit od 21.11.2022. Předpokládaná cena objektivu je 8 490 Kč a jeho prodej by měl být zahájen 19.1.2023.

Z fc Black Edition

Fotoaparát mirrorless Z fc byl prvním modelem řady Z, který v sobě spojuje „historický“ design s pokročilými technologiemi bezzrcadlovek – je ideální pro fotografování a záznam videa a jeho uživatelé jsou hrdými majiteli.

nikon-z-fc-black-edition-1.jpeg

Po vysoce úspěšné stříbrné verzi uvedené v loňském roce vychází Nikon vstříc zákazníkům uvedením černé verze, která je určena exkluzivně pro Nikon Store a odráží ambice společnosti Nikon oslovit ještě více fotografů nadčasovým fotoaparátem Z fc.

nikon-z-fc-black-edition-2.jpeg

Model Z fc Black Edition bude navíc nabízen v šesti nových barevných variacích – celkem tedy bude k dispozici 12 barevných variací stříbrné a černé verze fotoaparátu Z fc.

m-zfc-bk-bfn1-front.jpg

NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE)

Objektiv NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE) s lehkou konstrukcí a vynikající optickou výkonností je ideální pro fotografování portrétů a jiných statických objektů, na uživatele zapůsobí v každé situaci.

z40-2-se-angle1.jpg

Pevná světelnost f/2 umožňuje fotografům dosahovat vynikající reprodukce neostrých míst obrazu a 40mm standardní ohnisková vzdálenost umožňuje zdůraznit fotografovaný objekt.

Objektiv NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE) rovněž nabízí vnější design odvozený od klasických objektivů NIKKOR, které byly na trhu ve stejné době jako filmový fotoaparát Nikon FM2 – historický model, který byl inspirací pro design přístroje Z fc. Jeho příchod rozšiřuje nabídku objektivů, které se hodí pro retro design fotoaparátu Z fc.

nikon-z-fc-black-edition-3.jpeg

Souhrn klíčových vlastností: NIKKOR Z 40 mm f/2 (SE)

  • Využívá tradiční design, který ladí s fotoaparátem Z fc, převzatý z klasických objektivů NIKKOR uvedených na trh přibližně ve stejné době jako fotoaparát FM2.
  • Vysoká světelnost f/2 a 9lamelová irisová clona poskytují nádherný jemný bokeh (reprodukci neostrých míst obrazu).
  • Ohnisková vzdálenost 40 mm nabízí standardní obrazový úhel ideální pro fotografování portrétů, momentek a další objektů v široké škále scén.
  • Po nasazení na fotoaparát se snímačem APS-C/DX bude ohnisková vzdálenost ekvivalentní 60 mm.
  • Kompaktní a lehké provedení s celkovou délkou přibližně 45,5 mm a hmotností přibližně 170 g.
  • Nejkratší zaostřitelná vzdálenost 0,29 m umožňuje přiblížení k objektu.
  • Využití krokového motoru STM umožňuje rychlé a přesné automatické zaostřování s tichými provozními zvuky při zachování kompaktních rozměrů těla.
  • Konstrukce odolná proti prachu a kapající vodě pro jistější použití na libovolných místech.
  • Ovládacímu prstenci lze přiřadit funkce jako nastavení clony a korekce expozice.
  • Konstrukce přizpůsobená záznamu videa s extrémně tichým provozem, účinným potlačením změny velikosti obrazu při přeostřování a stabilní expozicí.

Díky kompaktním rozměrům a nízké hmotnosti objektiv nejen dobře vypadá, ale je také ideální pro lidi, kteří jsou stále v pohybu. Rychlé a přesné automatické zaostřování a tělo odolné proti prachu a kapající vodě navíc umožňují skloubit používání objektivu s libovolným životním stylem a zvýšit tak radost z fotografování.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.