Neskutečně výkonná Rollei ActionCam D6Pro

Publikováno: 1. prosince 2023 | autor Redakce
-dsc5836.jpg

Tento malý, ale velmi výkonný kousek špičkové techniky nám připravil mnohá překvapení a ještě ke všemu byla všechna pozitivní. Ano, už v názvu užíváme slovo neskutečný, čímž chceme naznačit, že se v tomto přístroji sešlo hned několik žádoucích vlastností, které uvítá každý, kdo chce své zážitky z náročných hor, potápění, extrémních prostředí, sportu anebo jen tak kvalitně zaznamenat formou statické fotky, kontinuálního snímání, samospouští, selfíčkem či časosběrným režimem.

Rozlišení videa je sen

Tato minikamerka podporuje nahrávání videa v ultrajemném rozlišení 5K při 30 obr./s. Ostrý obraz si naladíte ihned kliknutím na ikonku kamerky na zadním dotykovém displeji a video pořídíte naprosto plynule a bez rušivých artefaktů.

-dsc5819.jpg

K dispozici máte hned několik praktických režimů, zpomalený pohyb, časosběr i záznam do smyčky. Fotografie vytvoříte v interpolovaném rozlišení až 48 Mpx. A ještě ke všemu v tomto malinkém těle nechybí ani systém EIS (pozor, nepleťte si se zmrzlinou) pro stabilizaci obrazu (Electronic Image Stabilization). Videa vycházejí plynulá a ostrá.

Při nahrávání v nejvyšším rozlišení umožňuje zabudovaná baterie až 150 minut provozu a je malinká jako vše u tohoto přístroje.

-dsc5825.jpg

Dobrý širokáč je u outdoorových strojů nutný

Vzpomínáte, jak před léty „lezly“ z prvních podobných kamerek ty strašně zkreslené fotky? Je to minulost. Kamerka Rollei ActionCam D6 Pro je vybavena objektivem s úhlem záběru 170°, který umožňuje zachytit vše před vámi a skoro vše okolo vás, ale je i parádně ostrý.

Ale pojďme dál

Díky 2,2" dotykovému displeji se kamera velmi snadno a velmi logicky a jednoduše ovládá, jen to chce nemít moc tlusté paličky prstů… Všechny funkce a nastavení máte pod kontrolou a samozřejmě obsahuje integrovaný modul Wi-Fi, který umožňuje ovládání skrze aplikaci ve smartphonu. Aplikace je bezplatná a dostupná pro operační systémy Android a iOS.

-dsc5821.jpg

Díky podpoře Wi-Fi a mobilní aplikaci máte fotky a videa v mobilu v mžiku. Když chcete, sociální sítě jsou vaše, možná i při potápění. To jsme ale nezkoušeli, bylo by to asi složitější, ale to vodotěsné pouzdro zavírající se na jedno zaklapnutí je perfektní.

Miniaturní mikrofon s miniobalem a moc pěkným zvukovým výkonem

Při rozbalování ho nejdete ve zvláštním papírovém sáčku, a ať vám nikam nezapadne, je opravdu titěrný, ale jako vše u této kamery výkonný. Má dosah až tři metry, ale zachytí i vzdálenější zvuky – vyzkoušeno. Díky vestavěné baterii vydrží na jedno nabití až 2,5 hodiny. Nabíjení mikrofonu je velmi snadné pomocí konektoru USB-C.


Hlavní vlastnosti

  • Základ: Sony IMAX576, 1/2.3" CMOS
  • Rozlišení videa: 48 Mpx (8000 × 6000 px), 24 Mpx (5696 × 4272 px), 20 Mpx (5210 × 3840 px), 16 Mpx (4608 × 3456 px), 12 Mpx (4032 × 3024 px), 8 Mpx (3264 × 2488 px), 5 Mpx (2560 × 1920 px)
  • Úhel záběru: 170°
  • Displej: 2,2"/1,3" (zadní/přední)
  • Výdrž baterie: až 150 min
  • Rozhraní: USB-C, HDMI
  • Wi-Fi: ano
  • Rozměry: 63,3 × 42 × 30,8 mm
  • Hmotnost: 69,5 g
  • Cena na našem trhu: 5490 Kč

Ve vodě a vlastně všude bez problému

Kamerka má perfektně provedenou vodotěsnou konstrukci. S podvodním pouzdrem, které je součástí balení, se můžete ponořit až do hloubky 30 metrů. Aby záznamy pod vodní hladinou byly jasné a přehledné, podporuje kamera Rollei ActionCam D6 Pro optimální vyvážení bílé.

-dsc5833.jpg

Sportovci, dobrodruzi a tvůrci obsahu neskáčou jen celý den padákem, nešnorchlují pod vodní hladinou a nesjíždějí horské svahy, ale také relaxují na cestách nebo v pohodlí domova. My jsme si například zkoušeli street záběry v horní části Nerudovy ulice na Malé Straně (vlastně už skoro na Pohořelci).

Kamerku položíte na okraj chodníku ve směru proti jízdě aut do kopce a proti chůzi turistů, nastavíte jedním kliknutím video a „nenápadně“ koukáte do petřínských zahrad.

Když to shrneme

Je to klasická outdoorová kamera určená pro natáčení akčních videí v kvalitě 5K s rozlišením 5120 × 2880 obrazových bodů při 30 obr./s. Mimoto dokáže pořizovat snímky s interpolovaným rozlišením až 48 Mpx . Vybavena je senzorem Sony IMAX576, širokoúhlým objektivem (170°), 2,2" dotykovým displejem na zadní straně a 1,3" selfie displejem na přední. Baterie vydrží při natáčení až 150 minut.

drawimage.png

Propojení kamery s počítačem je možné skrze port USB-C, s televizorem pak pomocí konektoru HDMI. Vestavěný modul Wi-Fi usnadňuje přenos videí a fotografií propojením s mobilní aplikací, která je dostupná pro zařízení s operačními systémy Android a iOS. Kamera disponuje elektronickou stabilizací obrazu pro kvalitní obraz i při silných otřesech (třeba na horském kole).

Samozřejmostí je pořizování zpomalených videí, časosběrných záběrů či kompatibilita s dálkovým ovládáním (není součástí balení). Slot microSD podporuje paměťové karty o kapacitě až 64 GB. Pokud vás kamera zaujala, najdete ji například v e-shopu www.rollei-eshop.cz

-dsc5836.jpg

Klady a zápory?

+ rozlišení videa 5K s opravdu ostrým obrazem a docela věrnými barvami

+ 2,2" zadní dotykový displej IPS a 1,3" selfie, navíc i přední displej pro snadný náhled a nastavení

+ voděodolný přístroj s krytem až do hloubky 30 m

+ bezdrátový mikrofon s dosahem 3 m

+ malá, ale s velkým výkonem

+ velmi snadné a logické ovládání

– není pro tlusté prsty, i když to taky jde


Celý článek najdete v prosincovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv12-23-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.