Nadělte si světlo s Fomei

Publikováno: 19. prosince 2022 | autor Redakce
basic-150-rf-3.jpg

Je tu čas, kdy téměř všichni přemýšlíme, čím obdarujeme své nejbližší (nebo sebe). Pojďme se podívat na několik tipů ze světa světel pro stream, video či fotografii. Takový praktický dárek může opravdu pomoci v tvorbě, otevřít nové možnosti a radost bude dělat při každém použití i několik dalších let.

 

FOMEI LED RING 10 W – dárek do 1000 Kč

Ať už vytváříte příspěvky na Instagram, TikTok, YouTube nebo Twitch, zaručenou radost bude mít kdokoli, kdo používá k natáčení nebo focení mobilní telefon. LED světlo o průměru 26 cm má výkon 10 W. Nabízí rozsah barevné teploty od 3000 do 6500 K a napájí se přes USB kabel, na kterém je umístěno ovládání funkcí.

led-ring-10w-2.jpg

Součástí balení je rozkládací malý stojánek a multifunkční držák na mobilní telefon. Komu se to bude zdát málo, může si vybrat z nabídky velkých LED kruhových světel o výkonu 23 nebo 32 W.

FOMEI LED LIGHT SLIM 15 W – dárek do 2000 Kč

Malý placatý společník na cesty i domů pro přisvícení čehokoli od rozhovoru až po fotografii. Světlo o výkonu 15 W váží 200 g a se svými rozměry 14 × 20 × 1,2 cm potěší všechny, kteří potřebují ušetřit místo v batohu nebo na poličce.

led-slim-15w.jpg

Ke světlu je nutno učinit před nákupem volbu příslušenství podle toho, zda jej chcete napájet z baterie NP-F, nebo zvolíte síťové napájení.

FOMEI LED 80B – dárek do 5000 Kč

Univerzální foto/video LED světlo s bajonetem Bowens a bohatým balením pro začátečníky i profesionály. Čím je výjimečné? Rozměry 22 × 19 × 11,5 cm a hmotnost pouhých 930 g v kombinaci s výkonem 80 W soustředěným do jedné barevné teploty 5600 K. Součástí balení je polstrovaná přepravní taška, světlo samotné, napájecí adaptér, IR dálkové ovládání a základní reflektor 16,5 cm se speciálním povrchem, který násobí výkon.

led-80b.jpg

LED 80B lze rozhodně doporučit všem, kteří se chtějí učit se světlem, testovat nové svícení, tvořit stíny a vidět naživo jak se mění. Komu by přišlo 80 W málo, může volit silnější varianty o výkonech 100, 150, 200 anebo 300 W.

LED MINI RGB 12 – dárek do 5000 Kč

Opravdu všestranný dárek. Chcete svítit video nebo livestream? Chcete si pouze přisvítit prostředí a zvýraznit ho pěknou barvou? Co přidat barevný nádech do portrétů, glamour nebo aktu? Přisvítit si makrofotografii? Využití se najde opravdu mnoho. LED světlo RGB s 12 W dokáže svítit kompletní barevnou škálou, případně poskytuje možnost klasického svícení s barevnou teplotou od 2500 do 9000 K.

led-mini-rgb-12-2.jpg

V paměti má přednastavených 20 efektů od hoření svíčky po záchranku nebo stroboskop. Všechny funkce lze ovládat skrze mobilní aplikaci. Mimo umístění na stojan nebo sáňky lze díky vestavěnému magnetu světlo upevnit na magnetický povrch. Existuje i výkonnější varianta se 24 W.

Terronic BASIC HOBBY LED 48/48 – dárek do 7000 Kč

Kompletní studio v jedné přepravní tašce, ve které dostanete dvě světla (každé o maximálním výkonu 48 W), dva stojany, dva softboxy a dva napájecí adaptéry. Jako volitelné příslušenství si můžete objednat baterie NP-F a jejich nabíječku. Jen si představte ty možnosti s podobným studiem. Nasvítit video nebo stream? Hračka.

basic-hobby-led-3.jpg

Fotografie získá úplně nový rozměr díky množství možných kombinací. Stačí rozbalit, zapnout a začít tvořit. Po skončení můžete světla složit zpět do tašky a tu uklidit například do skříně, kde bude zabírat minimum místa.

Terronic BASIC 150RF | Softbox kit – dárek do 11 000 Kč

Kompletní zábleskové fotostudio v jedné tašce, která obsahuje dva stojany, dva blesky s bajonetem Bowens, dva softboxy 60 × 80 cm a rádiové odpalovače. Sestava je určena hlavně pro začínající a hobby fotografy. Blesky jsou i přesto velmi kvalitní, lehké, vynikají designem a zkušený fotograf s nimi zvládne stejnou práci, jako s profesionální technikou.

basic-150-rf-2.jpg

Výkon 150 Ws je dostačující pro použití vysokých clonových čísel a nízké hodnoty ISO. Sestava BASIC 150RF je skvělou volbou, pokud chcete udělat velikou radost kompletním fotoateliérem, do kterého není třeba nic dokupovat a po použití ho celý můžete v přepravní tašce uložit do skříně. Zvolit si můžete i samostatné zábleskové hlavy nebo výkonnější variantu 300 Ws.

basic-150-rf.jpg

Vánoční svátky jsou krásné a veselé. O to veselejší mohou být, pokud uvidíte na něčí tváři opravdu nehranou radost z něčeho, co bude využívat příštích několik let a posouvat tím dál svou tvorbu. Taková odměna je přeci neocenitelná a v takovém případě jde o víc než jen o vánoční dárek.

Šťastné a veselé, naplněné pohodou a radostí vám všem!


Celý článek najdete v prosincovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv12-22-web3.jpg

Za 1 den
vyjde nové číslo FotoVideo.
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.