Motorola přináší EDGE s novým 50násobným SUPERZOOMEM ve stylu periskopu

Publikováno: 11. září 2021 | autor Redakce
Motorola přináší EDGE s novým 50násobným SUPERZOOMEM ve stylu periskopu

Motorola EDGE 20 pro zachycuje úžasné detaily z neuvěřitelných vzdáleností díky novému 50násobnému SuperZoomu ve stylu periskopu a optickému přiblížení ve vysokém rozlišení.

Motorola sa zaměřila na vylepšení funkcí fotoaparátu v celé rodině motorola edge 20. Spotřebitelé se totiž ve svých smartphonech čím dál více spoléhají právě na fotoaparáty. Dnešní generace, která využívá sociální sítě, objevuje neustále nové způsoby jak sdílet své zážitky, fotografie a videa a dosáhnout tak více všemi smyslupnými způsoby.

 

Všechna zařízení z nové rodiny motorola edge 20 jsou vybavena 108-megapixelovým hlavním fotoaparátem s technologií Ultra Pixel, která poskytuje neuvěřitelně ostrý a jasný obraz i v těch najnáročnějších světelných podmínkach díky 9-násobně větším ultra pixelom, což vám poskytuje 9-krát vyšší světelnou citlivost. Motorola edge20 pro, motorola edge20 a motorola edge20 lite vám pomohou rovněž vytěžit  maximum z každého okamžiku díky ultra širokoúhlému objektivu, který vám umožní zachytit ve skupinové fotografii 4-krát větší záběr scény. Zabudovaná funkce MacroVision vás dostane 5-násobně blíž k objektu, a to až na vzdálenost 3 cm. Takže i ty nejjemnější detaily zachytíte s větší ostrostí. S přední 32 MPx selfie kamerou natáčejte 4K video v úchvatné kvalitě a snímejte selfie vhodné pro Instagram ve dne i v noci, a to jak v interiérech, tak venku. Technologie Quad Pixel přináší 4-krát vyšší citlivost na světlo. Díky novým funkcím, které automaticky upravují expozici a vyhlazují nerovnoměrné tóny pleti, budete vždy vypadat co nejlépe.

Motorola přináší EDGE s novým 50násobným SUPERZOOMEM ve stylu periskopu

Kamera se SuperZoomem ve stylu periskopu

Motorola edge20 pro disponuje prvním teleobjektivem ve stylu periskopu, který se v této třídě jen tak nevidí a který pro výjimečnou ostrost ohýbá světlo o 90 stupňů z 5-násobné vzdálenosti. Pro dosažení optického zoomu ve vysokém rozlišení musí fotoaparát zaostřit na větší vzdálenost. Proto musí být prvky objektivu v kamerovém modulu dál od sebe. Za normálních okolností by si vše vyžadovalo to, aby fotoaparát vyčníval z telefonu. Ale s novou technologiíu nazvanou „skládaná optika“ se fotoaparát v telefonu ukládá bokem a díky hranolu „lomí“ světlo v 90-stupňovém úhlu. To poskytuje o mnoho více místa na prostorové rozloženíá prvků objektivu a umožňuje uživatelům zaostřit z ještě větší vzdálenosti.

Vylepšená kvalita přiblížení

Roztřesené ruce nemusí znamenat roztřesené fotografie. Optická stabilizace obrazu (OIS) na fotoaparátu se zoomem automaticky kompenzuje fotografie a videa, které jsou rozmazané v důsledku nechtěného pohybu fotoaparátu. Takže i když zaostřujete na maximum, jas a detaily zůstávají zachované. Optický zoom pomáhá také zlepšit kvalitu digitálního přiblížení, takže uživatelé dokáží dál zoomovat, a to bez snížení kvality obraz.

Intuitivní uživatelské rozhraní Zoom

Aby bylo dosaženo více než 10-násobného přiblížení, zobrazuje nové uživatelské rozhraní malé okno, které zachovává širší zorné pole a vy jste se tak při dlouhém digitálním přiblížení neztratili. Tento zoom používá kvůli snížení přirozených otřesů, které vznikají tím, že držíte telefon v ruce, rovněž techniku elektronické stabilizace.

Motorola přináší EDGE s novým 50násobným SUPERZOOMEM ve stylu periskopu

Motorola edge20 pro

Motorola edge20 pro představuje 50-násobný SuperZoom, který zachytává detaily z neuvěřitelných vzdáleností s neuvěřitelnou čistotou. Přináší též nový 108 MPx hlavní fotoaparát, který nabízí vynikající kvalitu a jeden z největších kamerových senzorů všech dob v optickém formátu 1/1,5 ”. A ještě jedna novinka, Motorola edge 20 pro dokáže nahrávat video v neuvěřitelném rozlišení 8K vhodném pro filmovou kvalitu.

Motorola přináší EDGE s novým 50násobným SUPERZOOMEM ve stylu periskopu

Motorola edge20

Připravte se s motorola edge 20 na vše, ať už jste daleko, nebo blízko. Zachyťte vysoce kvalitní fotografie a videa s technologií Ultra Pixel a 30-násobným SuperZoomem. Snímejte křišťálově čisté fotografie z 3-násobné vzdálenosti pomocí speciálního teleobjektivu. S optickým přiblížením s vysokým rozlišením můžete zaostřit na dálku bez ztráty čistoty nebo jít ještě dál a zachytávat detaily pomocí 30-násobného SuperZoomu.

Motorola přináší EDGE s novým 50násobným SUPERZOOMEM ve stylu periskopu

To není vše

Motorola pokračuje v uvádění nových nástrojů a funkcí, díky nimž je zachycení vašich nejlepších fotografií jednodušší než kdykoliv předtím.

Audio Zoom používá pokročilé mikrofony na zachycení zvuku objektu při filtraci okolního šumu a hlasů, takže odteď mají vaše videa zvuk, který chcete.

V režimu duálního snímání můžete nahrávat video nebo fotografovat pomocí libovolných dvou kamer současně, takže můžete zachytit sebe i objekt, aby vám už nikdy neunikla žádná akce - nebo ani vaše reakce.

Zpomalte akci na 960 snímků s vysokým rozlíšením za sekundu*, což je 4x pomalejší než v případě předchozích telefonů Motorola. Nahrávejte věci, které vaše oči nevidí, a natáčejte videa s úplně novou perspektivou.

Díky funkcím umělé inteligence včetně automatického snímání úsměvu a inteligentní kompozice je fotografování hračkou. Novinkou je algoritmus Low Light AI Selfie, který zesvětluje stíny, snižuje zrnitost a vylepšuje barvy. A to najlepší? Nemusíte přemýšlet o přepnutí do režimu slabého osvětlení - zařízení to udělá za vás a při slabém osvětlení režim automaticky aktivuje. Tato funkce funguje před zachycením v hledáčku, takže je o mnoho jednodušší se vidět, když se nastavujete na selfie.

Pokud chcete mít věci ve svých rukou, v režimu Pro máte dokonalou kontrolu nad nastaveními, které byste očekávali od profesionální zrcadlovky, jako je vyvážení bílé, rychlosti uzavírky, ISO, kompenzace expozice a zaostřování.

Proměňte papírové dokumenty na digitální soubory pomocí režimu skenování. Fotoaparát rozpozná obrys jakéhokoliv domumentu, který můžete upravit a potom uložit jako JPEG nebo PDF formát, který můžete sdílet s přáteli a kolegy.


Už máte zářijové číslo časopisu FOTOVIDEO?

Hned na prvních deseti stranách najdete nejlepší produkty roku tak, jak je vybrali a odhlasovali experti světové organizace EISA. Věnujeme se samozřejmě expertní skupině Photography, které jsme členem a jsme rádi, že v celkovém přehledu najdete i vám důvěrně známé značky a produkty.

Následují dva výborní zástupci mladé fotografické generace, shodou okolností oba dlouhodobě pracující v zahraničí. Je nám velkou ctí uvítat na našich stránkách Janu Ašenbrennerovou a Davida Harnga.

FV 09 21

Jako každý rok, tak i letos přinášíme tradiční vyhodnocení soutěže EISA MAESTRO, která díky účasti vysoce kvalitních fotografů ze dvou desítek zemí přinesla nádherné výsledky. Představujeme Willema Kuijperse z Nizozemí, Paulinu Petit z Francie a Barbaru Farkas z Maďarska. Téma Faces (Tváře) zaujalo i řadu našich výborných fotografů a vítěz našeho národního kola se Roman Jaroš, se tentokrát umístil těsně na čtvrtém místě. Kvalita české fotografie se prostě nezapře!

A to už jsme za čtyřicátou stranou, hned poté, co jsme si prohlédli novou FotoEsej Kevina V Tona a upoutávku na nádhernou brněnskou výstavu Otisk cest, kterou připravila manželská dvojice dvou úžasných francouzských fotografů. Za velmi důležitý považujeme investigativní článek JUDr Pavly Nečasové v rubrice FotoPrávo, který se zabývá obranou proti zneužití zdánlivě běžných autorských fotografií, popisuje přístup Policie ČR i našich soudů a nabízí způsob, jak se má postižený fotograf bránit.

V polovině a druhé polovině tohoto vydání jsme si dovolili poblahopřát vítězům největší fotografické soutěže současnosti s názvem CEWE Photo Award, s tím, že se těšíme na celkového vítěze, kterého porota této soutěže vyhlásí v tomto měsíci září. Pokračujeme dalšími inspirativními a praktickými články od Jakuba Cejpka, Lukáše Tycara, Jana Strii a dalších a dalších a samozřejmě nechybí vyhodnocení a nejlepších dvacet snímků z tématu Příroda ve městě, soutěže Fotograf roku.

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich materiálech nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

Fotograf roku 21 jde do finále a má nová témata pro 22. ročník

Téma STOPY na vás čeká až do 26. září! Nezapomeňte vložit své nápadité snímky! Píšeme o něm v záhlaví jeho galerie: „Také vám připadá poslední téma symbolické? Každý po sobě zanecháváme stopy a třeba i elektronickou, soutěžní a obrazovou stopu. Otisky nohou či tlapek v písku, blátě, sněhu… nebo jiné otisky činnosti – například bobří hráze, ptačí hnízda, stopy lidské civilizace…“ Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

FV 09 21

V zářijovém FotoVideo například najdete:

ROZHOVOR: DAVID HARING

Krajina je moje srdcovka, ale objevuji i další fotografické žánry.

ROZHOVOR: DAVID HARING

ROZHOVOR: JANA AŠENBRENNEROVÁ

Focením žiji, lidé jsou pro mě magnety.

ROZHOVOR: JANA AŠENBRENNEROVÁ

FOTOPRÁVO: ZNEUŽITÁ FOTOGRAFIE?

Fotografové, braňme si svá autorská práva!

SOUŤĚŽ: CEWE PHOTO AWARD 2021

Vyhlášení deseti vítězů užšího výběru této největší světové soutěže.

SOUŤĚŽ: CEWE PHOTO AWARD 2021

NEGATIV, NEBO DIAPOZITIV – O TO ZDE BĚŽÍ

Filmová fotografie je krásná z mnoha důvodů. Zkusíte ji?

NEGATIV, NEBO DIAPOZITIV – O TO ZDE BĚŽÍ

MINIATURNÍ SVĚT PŘED OBJEKTIVEM

Makrofotografie je jedním z nejoblíbenějších fotografických žánrů. Už jste jí zkusili a s čím?

MINIATURNÍ SVĚT PŘED OBJEKTIVEM

LAOWA PŘEDSTAVUJE: LUKÁŠ TYCAR

Laowa Argus 33 mm f/0,95 CF APO 52 oceněný EISA.

LAOWA PŘEDSTAVUJE: LUKÁŠ TYCAR

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA

Ročník 22 největší naší fotografické soutěže začíná novými tématy, která brzy najdete na našem webu.

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA

…a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Podzim je pomalu a jistě zde, je čas na nové předplatné! Chcete paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

V září FotoVideo září

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.