Motivujte se k lepším výkonům s novou akční kamerou Olympus Tough

Publikováno: 24. května 2016 | autor Redakce
di-tg-tracker-green--product-000.jpg

Deset let poté, co Olympus poprvé vtiskl své ohromné zkušenosti se zpracováním obrazu do super-odolného pouzdra, pozvedá TG-Tracker outdoorové akční kamery do nových výšin – a také hloubek.

Zatímco konvenční akční kamery přesvědčí v jedné oblasti, ale zklamou v jiné (jako je třeba kvalita obrazu, výběr záběru nebo výdrž baterie), TG-Tracker exceluje ve všech směrech. Kombinuje obrazový výkon špičkových fotoaparátů Olympus s vysoce kvalitními 4K video záběry a s outdoorovou odolnou konstrukcí, jejíž kvalita se opírá o dlouholeté zkušenosti lídra tohoto oboru. Pro fanoušky extrémních sportů to znamená velkou výhodu: namísto zachycení hrubých obrysů toho, co skutečně zažili, mohou nyní pořídit skutečně autentický záznam emocí prožívaných během adrenalinového zážitku. TG-Tracker má odnímatelnou rukojeť, ultra-širokoúhlý objektiv, 5osou stabilizaci obrazu a výklopný LCD monitor – takže můžete snadno komponovat a snímat záběry bez rozmazání, z ruky a za jakkoli drsných podmínek. Nejste tak omezeni jen na záběry z napevno připevněné kamery. A díky integrovaným senzorům, které monitorují okolní prostředí a polohu vám TG-Tracker nabízí také mnohem kvalitnější a poutavější způsob, jak si znovu vychutnat a sdílet intenzívní okamžiky – ať prožité ve vzduchu či pod vodou, na padáku nebo v kánoi na divoké řece. Díky bezplatné aplikaci Olympus Image Track Ver 2.0 si můžete prohlédnout outdoorová dobrodružství se všemi informacemi, které potřebujete k oživení autentické atmosféry: nadmořská výška, hloubka ponoru, teplota vody nebo vzduchu, geografická poloha, směr a rychlost pohybu. Nový TG-Tracker tak kombinuje akční 4K kameru s funkcemi sportovních náramků. TG-Tracker je kompatibilní s celou řadou držáků a úchytů běžně používaných u konkurenčních modelů. Není tedy problém jej nasadit na již existující držáky. Nová akční kamera Olympus bude v prodeji od července 2016.

Vydejte se kamkoli, nahrávejte cokoli

Nový TG-Tracker má vše potřebné, aby do toho mohl jít naplno. Doslova. Tato kamera je připravena nahrávat v nejdrsnějších podmínkách i pod vodou bez dalšího zbytečného pouzdra. Odolá pádu z výšky 2,1m*, tlaku 100kg*, prachu, mrazu až -10°C* a vodě do hloubky až 30 metrů*. Kromě prvotřídní obrazové kvality a možnosti širokoúhlých záběrů nabízí ještě další dimenzi, se kterou mezi ostatními akčními kamerami a fotoaparáty vyniká. TG-Tracker je vybaven pěti dedikovaných čidly a senzory. GPS modulem pro určení polohy, manometrem pro záznam nadmořské výšky či hloubky ponoru, akcelerometrem určujícím zrychlení, teploměrem pro záznam okolní teploty (ať už nad vodou či pod hladinou) a e-kompasem určujícím směr pohybu. Všechny tyto údaje poskytují milovníkům extrémních sportů mnohem ucelenější obraz o tom, kde byli, co se dělo a jak se jim dařilo v každém momentě zaznamenaného obrazu.

Obrazová kvalita Olympus zaručena

Díky mnohaletým zkušenostem společnosti Olympus v oblasti špičkových technologií záznamu obrazu dostávají majitelé TG-Tracker do rukou kameru, která v mnoha směrech překonává cenově srovnatelné konkurenty. Ne nadarmo se tak umisťuje ve výběrech a srovnáních nejlepších outdoorových kamer na trhu.

 

Od 5osé stabilizace obrazu při záznamu videa, přes výkon výměnného akumulátoru, až po výklopné barevné LCD umožňující dokonalou kompozici záběru a prohlížení nahrané akce. A co víc, utra-širokoúhlý objektiv se zorným polem 204° často odhalí periferní detaily, pouhým okem nepostřehnutelné. TG-Tracker navíc bez potíží nahrává video v rozlišení 4K**, a to díky stejnému obrazovému procesoru TruePic VII, jaký je použit i v nejvyšších modelech fotoaparátů Olympus s výměnnými objektivy.

Pod vodou kamera automaticky upraví vyvážení bílé a další potřebná nastavení a k dispozici je také LED reflektor se svítivostí 60 lumenů pro nahrávání na místech, kde by jinak byla přílišná tma. Díky dodávané rukojeti a zabudovanému sférickému zrcátku na držáku pod objektivem, můžete snadno vyfotografovat sami sebe například při zdolávání skalního převisu – nebo s použitím kompatibilního držáku či postroje pořídit snímek, aniž byste museli držet samotné tělo kamery. Pokud chcete v záběru zachytit celou vaši skupinu i s veškerým vybavením, můžete kameru ovládat na dálku pomocí chytrého telefonu nebo tabletu s nainstalovanou aplikací Olympus OI.Share, která je také zdarma.

Dodávaný software Olympus Image Track

Při prohlížení nahrané stopáže si TG-Tracker skutečně přijde na své a zaznamenané snímky a data mohou naplno ožít – ať již jako video ve 4K rozlišení na velké TV obrazovce, nebo na chytrém telefonu vybaveném nejnovější verzí bezplatné aplikace Olympus OI.Track. Fotografie a videa** přenesete do telefonu snadno pomocí vestavěného Wi-Fi. Aplikace OI.Track nabízí řadu funkcí a nastavení, nejdůležitější je ale možnost procházet snímky a související data společně, v režimu rozdělené obrazovky. Protokol každé fotografie nebo videa lze prohlížet ze dvou perspektiv: jako mapu z ptačí perspektivy nebo jako graf znázorňující hloubku/nadmořskou výšku v čase. Porovnáním minulých protokolů uložených v aplikaci je snadné vypočítat uraženou vzdálenost, rychlost a další proměnné, což může být skvělou motivací pro zlepšování výkonu a posouvání vašich limitů na novou úroveň.

Jako všechny objektivy a fotoaparáty Olympus přichází i TG-Tracker při registraci na portálu Můj Olympus s šestiměsíčním prodloužením záruky.***

Dodávané příslušenství

  • UP-T01 Podvodní port objektivu pro přesné zaostřování pod vodou bez rizika poškrábání objektivu
  • LP-T01 Standardní sférický port objektivu pro fotografování na suchu bez rizika poškrábání objektivu
  • MC-T01 Základní redukce pro uchycení kamery k držákům ostatních výrobců a k uchycení rukojeti SG-T01 Steady Grip
  • SG-T01 Rukojeť Steady Grip pro maximální stabilitu při akčním fotografování a nahrávání videa (součástí adaptér stativu)

Další příslušenství

  • CSCH-125 Držák Tracking Holder*** umožní nosit TG-Tracker na postroji ve výšce pasu nebo ramen a zaznamenávat data bez držení kamery

Změna specifikací produktu bez předchozího upozornění vyhrazena. Nejnovější specifikace naleznete na webových stránkách Olympus na adrese http://www.olympus.cz.

* Vodotěsnost podle normy IEC, publikace 529 IPX8. Hodnoty odolnosti proti nárazům odpovídají MIL standardu (testovací podmínky Olympus). Mrazuvzdornost a tlakuvzdornost na základě testovacích podmínek Olympus.

** 4K videa nelze převést do chytrého telefonu, ale lze je streamovat na TV.

*** S kamerou v držáku Tracking Holder nelze zaznamenávat obraz.

 

**** Šest měsíců nad rámec zákonné záruky v zemi zakoupení.

Například při prohlížení stopáže v aplikaci na chytrém telefonu mohou potápěči přehledně vidět, v jaké hloubce, při jaké teplotě vody a v jaké vzdálenosti od základny zpozorovali

TG-Tracker
DALŠÍ VLASTNOSTI:

> Dodáváno s držákem vybaveným selfie zrcátkem a ochranným portem na objektiv i druhým portem pro natáčení pod vodou

> Dodáváno s rukojetí pro maximální stabilitu během akčních scén

> Vynikající výdrž baterie ve video režimech Full HD a 4K

> Časosběrná fotografie

> 5osá stabilizace obrazu pro dokonale ostrá videa

> Kompatibilní s řadou příslušenství a držáků ostatních výrobců, adaptér přiložen

senzační rybu nebo korál. Kamera dokonce zaznamenává změny přetížení (třeba při otevření padáku, vzletu či přistání, nebo akrobatických kouscích na snowboardu) a přidá na dané místo indexovou značku nové kapitoly pro pozdější snadné vyhledání. Můžete se tak plně soustředit na zvládnutí výzvy a prožitek z akce, zatímco TG-Tracker spolehlivě zaznamená veškerá klíčová data. Prohlížení a sdílení extrémních aktivit je ještě úchvatnější a intenzívnější nejen díky těmto pěti snímačům, ale i nové aplikaci OI.Track (Olympus Image Track), která zobrazí nahrané snímky v jejich reálném kontextu (např. lokalita ponoru s realistickým profilem hloubky a času). Není to jen pouhý záznam prchavých okamžiků vaší minulosti. Je to vzrušující příběh vašeho skutečného života plného dobrodružství.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.