Modulární domácí kino od značky Philips

Publikováno: 21. listopadu 2022 | autor Redakce
philips-oled937-aurora-perex-1400x940.jpg

Philips TV & Sound jako jediná značka na trhu nabízí zároveň televizory i audio produkty s podporou formátu DTS Play-Fi. Umožňuje tak poskládat si domácí kino podle libosti a přidávat do něj vybraná nová zařízení.

Philips v rámci svých produktů s podporou DTS Play-Fi umožňuje bezdrátově propojit zvuk televizorů se soundbary, subwoofery a reproduktory a poskládat si libovolné řešení multiroom ozvučení pomocí přenosných zařízení. Podpora standardu DTS Play-Fi v produktech značky Philips umožňuje začít třeba jen s jednou televizí a soundbarem a postupně systém domácího ozvučení rozšiřovat o další reproduktory.

dts-play-fi-main-alt.jpeg

Zákazníci tak mohou zapojit až 6 reproduktorů v režimu Home Theater. S televizorem nebo soundbarem jako středovým reproduktorem, až s dvěma subwoofery a s reproduktory na místě pravého/levého reproduktoru a zadních reproduktorů. Fantazii se meze nekladou.

Příklad možného domácího kina pomocí DTS Play-Fi

Vše bez jediného kabelu, jen s napájením z elektrické zásuvky, lze reproduktory Philips volně rozmisťovat a přenášet po celém domě nebo třeba i na terasu a do dílny. Na víkend je možné mít v obýváku perfektní domácí kino a pak snadno vrátit reproduktory tam, kde se poslouchá hudba ve všední dny. Vybrané reproduktory Philips mají vestavěné LED osvětlení, které se dokáže synchronizovat s Ambilightem a dotvořit světelnou kulisu.

fidelio-fb1.jpg

Díky jednoduchému nastavení v aplikaci v chytrém telefonu lze do systému domácího ozvučení zapojit až 32 reproduktorů samostatně (až 16 pro přímé streamování stejného obsahu) a následně je používat přesně tak, jak si budete přát. Chcete poslouchat televizní zprávy nejen v obýváku, ale i v kuchyni? Nebo uspořádat pořádnou party se stejnou hudbou po celém domě?

S reproduktory s podporou DTS Play-Fi to není žádný problém – stačí jen určit, co má který z reproduktorů přehrávat. Snadno si spojíte reproduktory do mohutného, výkonného audiosystému, nebo dopřejete každému členu domácnosti hudbu či zvuk podle jeho vlastního výběru. Po zapojení do Wi-Fi sítě může až 8 lidí streamovat různý obsah do různých reproduktorů z různých zařízení současně – bez rušení a přetížení sítě.

Bez drátů a přes Wi-Fi

Zatímco řada výrobců audiotechniky vyvíjí své vlastní, uzavřené technologie pro bezdrátový přenos zvuku, které ale nejsou kompatibilní napříč trhem, výrobce televizorů, soundbarů, subwooferů a bezdrátových reproduktorů značky Philips vsadil na standard DTS Play-Fi. Jak už název DTS Play-Fi napovídá, tato technologie využívá k bezdrátovému přenosu zvuku stejné pásmo jako Wi-Fi.

Navíc je tento standard základem celého ekosystému produktů, který dnes zahrnuje nejen všechny aktuální modely televizorů Philips s operačním systémem Android TV (viz výjimky níže), soundbary i (přenosné) reproduktory Philips, ale i stále se rozšiřující řadu audio produktů dalších známých značek.

philips-oled937-aurora-perex-1400x940.jpg

Hudba ze všech zdrojů

Zdrojem zvuku pro sestavu domácího kina na bázi DTS Play-Fi může být jak klasické televizní vysílání, tak především streamovací služby jako Netflix, Disney+ nebo HBO Max, které dnes přinášejí i obsah s prostorovým zvukem ve formátu Dolby Atmos.

Prostřednictvím mobilní aplikace Philips Sound, dostupné pro chytré telefony s Androidem i iOS lze na bezdrátových reproduktorech Philips s podporou DTS Play-Fi přehrávat i hudbu ze služeb jako Spotify, Tidal, Amazon Music a řady dalších. Ve stejné aplikaci se také jednoduše určí, ve kterých místnostech se mají zvolené zdroje zvuku přehrávat. Přehled produktů s podporou technologie DTS Play-Fi najdete na stránkách play-fi.com.

Podporované televizory:

Všechny Android TV Philips od roku 2019 (výjimkou jsou modely PUS6906, 79x06, 6707 a 80x7 bez podpory Play-Fi)

Modely roku 2019 a 2020 nemají podporu Home Theatre, pouze TV audio. Modely roku 2021 mají podporu Play-Fi Home Theatre bez podpory TV jako středový reproduktor. Modely roku 2022 mají plnou podporu Play-Fi.

Např.

  • Philips Fidelio FB1 Soundbar – Integrated Soundbar
  • Philips 55OLED807 TV – Best Buy OLED TV
  • Philips 55PUS8807 TV – Best Family TV
  • Philips 65OLED+937 TV – Home Theater TV

Podporované reproduktory Philips:
TAW6205, TAW6505, TAW8506
Vybrané reproduktory Philips Fidelio: TAFS1, TAFW1
Vybrané soundbary Fidelio: TAFB1, B95, B97
Vybrané soundbary: TAB8205, TAB8405, TAB8505, TAB8805, TAB8905, Fidelio B95, B97, TAB8507, TAB8507B, TAB8907

Další značky:

Hisense U5120GW Soundbar – Home Theater Soundbar, Loewe klang system – Home Theater Solution, SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers – Best Value Wireless Speakers, TCL C935U – Best Buy Soundbar

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.