Mikrofon Endorfy Solum Voice S – když malý dělá velké věci

Publikováno: 16. března 2024
ey1b013-endorfy-solum-voice-s-product-hero.jpg

Mikrofon pro ty, co to chtějí rozjet. Ono vážně stačí dost málo, aby vás bylo slyšet. Je to tak. Solum Voice S se snadno vejde do batohu, a přitom vytvoří krásně čistý zvuk.

Náš externí redakční kolega konstatoval, že to vypadalo, jako bychom seděli ve stejné místnosti. Kromě toho má tento mikrofon zabudované dotykové tlačítko ztlumení, takže můžete být kdykoli zticha.

Stručně si ho představme

Solum Voice S je zcela nový mikrofon pro video, streamování, chatování a podcasting. Zabere velmi málo místa nejen při vlogování nebo nahrávání. Výrobce jej vytvářel evidentně s velkým ohledem na všechny, kterým záleží na kvalitním snímání zvuku a současně i pohodlí.

-dsc5855-copy.jpg

Pro zajištění kvality použil ověřené a vyladěné komponenty a pro pohodlí je tu dotykové tlačítko tlumení, knoflík GAIN a výstupní konektor pro sluchátka. Díky kardioidní charakteristice Solum Voice S krásně zachytí váš hlas přední částí mikrofonu (pokud mu dáte tu šanci). A ještě něco: opět nechybí RKB podsvícení tlumícího tlačítka.

Pokud bychom měli první dojem z mikrofonu Solum Voice S shrnout do jedné věty, řekli bychom, že s ním máte vše, co potřebujete, a máte to po ruce, a to doslova. Ovládáte citlivost mikrofonu a upravujte zvuk jednou rukou tak, abyste dosáhli co nejlepší kvality.

-dsc5856-copy.jpg

Jak se s ním pracuje?

Solum Voice S má také dva pěnové filtry, jeden vnitřní a druhý nasazený přímo na mikrofonu (je svým tvarem unikátní). Výborně se pracuje s tlumícím dotykovým tlačítkem, pomocí kterého můžete během konverzace „tiše zmizet“.

ey1b013-endorfy-solum-voice-s-02a-jpg.jpg

Už jsme se o tom zmiňovali při testování prvního mikrofonu této značky, že tento výrobce má jistou slabost na podsvícení a barevné okraje. Tentokrát si můžete s barvami hrát okolo knoflíku GAIN – RGB, až neonových barev je opět několik. Jinak na ten knoflík stačí jemně zatlačit a jste se svým povídáním v éteru.

Konektivita bez problémů

Připojení Solum Voice S (v našem případě k notebooku) je vážně hračkou. Mikrofon nepotřebuje žádný další software – stačí jej připojit k počítači a je to. Můžete mluvit s nejlepšími přáteli, nahrávat zvuk k videu, vytvářet podcasty, volat rodině do celého světa… nebo všechno najednou, proč se omezovat, že? Rozhodnutí je jen na vás. Připojíte mikrofon během několika sekund pomocí dodávaného kabelu USB-C.

ey1b013-endorfy-solum-voice-s-08a-jpg.jpg

Solum Voice S je také kompatibilní se všemi nejčastěji používanými operačními systémy, takže stálou a výbornou kvalitu zvuku si udržíte bez ohledu na to, zda se připojíte k počítači, notebooku, tabletu, konzoli PS4 nebo PS5, případně ke smartphonu vybavenému podporou USB-C a OTG.

Technická data

  • Barva: černá
  • Rozměry (d × š × v): 74 × 74 × 170 mm
  • Typ mikrofonu: kondenzátorový
  • Směrovost: kardioidní
  • Vzorkovací frekvence: 24 bitů / 96 kHz
  • Frekvenční rozsah: 30–18 000 Hz
  • Pop filtr: interní a externí
  • Typ montáže: kovová základna
  • Tlačítko ztlumení: ano
  • Sluchátkový výstup: ano (minijack 3,5 mm)
  • Konektivita: USB-C, délka kabelu: 2 m

Na vysvětlení: v praxi funkce OTG umožňuje připojení periferií (např. audiozařízení, klávesnice, myši nebo flashdisku) k mobilním zařízením přes USB. Tuto funkci podporuje i drtivá většina moderních smartphonů s konektorem USB-C. Konkrétní výčet možné kompatibility: Windows, MacOS, Linux, PS4/5 a většina smartphonů s funkcí OTG a portem USB-C.

Naše shrnutí

Bez velkých slov se jedná o cenově výhodnou, a tedy téměř pro každého dostupnou možnost, jak si výrazně zkvalitnit různé varianty zvukového doprovodu videí a jakékoli další zvukové tvorby během pár chvil. V této příznivé cenové relaci mu prakticky nelze nic vytknout.

ey1b013-endorfy-solum-voice-s-product-hero.jpg

Výborné jsou velmi široké možnosti konektivity, takže jím můžete kdykoli nahradit mnohdy chraplavé zvuky vašeho notebooku či smartphonu. RGB podbarvení charakteristické pro tuto značku je fajn nejen pro barvy milující hráče, ale dodá dobrou náladu při delších zvukových nahrávkách.

Hlavní vlastnosti:

  • RGB osvětlení
  • konektor pro sluchátka
  • tlačítko ztlumení klepnutím
  • ovládání hlasitosti
  • USB Plug & Play
  • kardioidní mikrofon
  • dva pěnové filtry

Cena a dostupnost

Tento mikrofon je na našich obou trzích dostupný v širokém pásmu e-shopů i kamenných obchodů za 1399 Kč.


Celý článek najdete v březnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv03-24-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.