Malý tip na větší dárek?

Publikováno: 12. prosince 2021 | autor Redakce
ASUS Zenbook 14X T

ASUS představil prémiový Zenbook 14X OLED (UX5400), což je 14” notebook s 4K OLED displejem s poměrem stran 16:10, HDR, certifikací PANTONE Validated a 100% gamutem DCI-P3 a prodává se od 10. prosince.

Pokud máte trochu našetřeno a potřebujete aktuálně to nejnovější co v této kategorii na trhu je, běžte se na něj podívat.

ASUS Zenbook 14X T N

Obraz

14palcový Zenbook 14X OLED disponuje až 4K OLED HDR NanoEdge displejem. Tento displej s tenkým rámečkem využívá poměr stran 16:10, který poskytuje o 18 % větší vizuální pracovní prostor než standardní displej s poměrem stran 16:9. Vyšší obrazovka umožňuje mj. uživateli vidět větší část webové stránky nebo dokumentu, aniž by musel rolovat nahoru nebo dolů, takže je ideální pro čtení, psaní nebo kódování.

Displej má 100% barevný gamut DCI-P3 a také certifikaci PANTONE Validated pro živé a přesné barvy. Technologie OLED zajišťuje věrnou černou s kontrastním poměrem až 1 000 000:1.  Nadstandardní péči o zrak garantuje certifikát TÜV o nízkých emisích modrého světla.

ASUS Zenbook 14X T 3

Výkon

Zenbook 14X OLED je vybaven procesorem až Intel Core i7-1165G7 11. generace, až 16 GB RAM a samostatnou grafikou NVIDIA GeForce MX450. Díky tomu nabízí výkon potřebný pro plynulý multitasking a efektivní práci. Zásluhou až 1 TB ultrarychlého PCIe 3.0 x4 M.2 SSD a gigabitové Intel WiFi 6 (802.11ax) je načítání aplikací nebo webových stránek otázkou okamžiku.

Navzdory 16,9 mm tenkému šasi nabízí Zenbook 14X OLED všechny vstupní a výstupní porty potřebné pro připojení periferních zařízení na cestách, včetně portu USB 3.2 Gen 2 Type-A, dvou portů USB-C podporující Thunderbolt 4, standardního portu HDMI, slotu pro kartu microSD a audio konektoru.

Technologie ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT) je účinná konstrukce chlazení a současně řešení pro úsporu energie. Využívá algoritmy společnosti ASUS v kombinaci s pěti až devíti inteligentními senzory, aerodynamickou konstrukcí ventilátoru IceBlades a 100wattovým napájecím zdrojem. To vše zajišťuje zvýšení výkonu procesoru s lepší stabilitou, prodlužuje výdrž baterie na celý den, a zároveň udržuje notebook tišší a chladnější. K dispozici jsou tři uživatelsky volitelné režimy: Režim Performance zvyšuje výkon na maximum a nastavuje parametry chlazení s ohledem na náročné pracovní zatížení; režim Balanced inteligentně optimalizuje výkon, chladicí a energetické parametry pro zvládání každodenních úkolů; a režim Whisper zajišťuje chladný a tichý provoz s úsporou energie. Pomocí technologie ASUS Intelligent Performance Technology v režimu Performance může Zenbook 14X OLED využívat nárůst výkonu až o 70 % ve srovnání s běžným notebookem.[i]



[i] Nárůst výkonu o 70 % ve srovnání s výsledkem vícejádrového procesoru 11. generace v benchmarku Cinebench R20 při fixním TDP 15 W. Data pocházejí z interních laboratoří společnosti ASUS. Výsledky testů se mohou lišit v závislosti na konfiguraci.

ASUS Zenbook 14X T 4

Uživatelský komfort

Uživatelský zážitek z notebooku Zenbooku 14X OLED vylepšuje několik promyšlených konstrukčních prvků. Zajímavě zkonstruovaný pant ErgoLift s rozsahem pohybu až 180° mírně naklání zadní část notebooku při otevření, aby bylo psaní pohodlnější. Usnadňuje také sdílení obsahu s ostatními nebo spolupráci se skupinou lidí u stolu.

ASUS ScreenPad vylepšuje tradiční zážitek z notebooku pomocí interaktivní sekundární dotykové obrazovky zabudované do touchpadu, která zvyšuje produktivitu uživatele. Jeho intuitivní aplikace ScreenXpert 2 připomíná prostředí chytrého telefonu. Je určena pro organizování práce na více obrazovkách, umožňuje jednoduše spravovat úkoly, vytvářet vlastní pracovní postup při multitaskingu a zvládá bezproblémovou interakci mezi displejem, ScreenPadem a dalšími připojenými monitory.

Zenbook 14X OLED má také snímač otisků prstů, který je pohodlně umístěn na zapínacím tlačítku. Díky tomu se lze snadno a bezpečně přihlásit jedním dotykem pomocí funkce Windows Hello.

ASUS Zenbook 14X T 5

CENA & DOSTUPNOST

Zenbook 14X OLED (UX5400) se v Česku začal prodávat od 10.12.2021 za cenu od 34,990,- vč. DPH (nižší model...)

Cena           Model

40,990        UX5400EG-KN137T

34,990        UX5400EG-KN265T

 

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.