Lowepro Flipside Trek AW - dvoukomorové fotobatohy

Publikováno: 4. ledna 2017 | autor Redakce
Lowepro Flipside Trek AW

Tentokrát se vám pokusíme zevrubně představit dvoukomorové batohy se zadním otevíráním spodní fotokomory, s horní komorou na osobní věci a velkou přední kapsou na tablet, notebook a osobní věci.Tyto batohy mají opět nový design, a jak už je u Lowepro u posledních novinek zvykem, je i tato nová řada zajímavě barevná a má nezvykle uspořádanou zadní stranu. Velmi nás zaujala praktická a funkční konstrukce (fotobatoh lze „přestavět“ na jednokomorové turistické zavazadlo), maximální úložný prostor a samozřejmě opět nové, lehké, a přitom velmi odolné vnější materiály.

Jak jsou vybavené?

Z doprovodných fotografií je zřejmé, že se jedná o řadu obsahující tři velikosti: 250 AW, 350 AW a 450 AW. Jejich pevná a mimořádně lehká konstrukce poskytuje výbornou ochranu uložené technice ve třech samostatných komorách. Horní komora sestává z prostoru na osobní věci, vnitřní kapsy na zip, vyrobené z transparentního síťového materiálu na doklady a drobné osobní věci, a všitého pásku s karabinou pro bezpečné uložení klíčů. Dokonale polstrovaná dolní komora pojme zrcadlovku nebo systémový kompakt s objektivem, další objektivy a hojné fotopříslušenství. Má nové vyjímatelné oddělovací příčky na suchý zip, umožňující přizpůsobení vnitřního prostoru individuálním potřebám fotografa a objemu uložené techniky. Nechybí v ní kapsy na paměťové karty na vnitřní straně víka. Navíc lze zdvojené oddělovací příčky využít jako kapsy/pouzdra pro uložení malých objektivů, filtrů apod. Zajímavé je avizované zadní otevírání fotokomory, umožňující přístup do hlavní komory za chůze přetočením batohu dopředu se zapnutým bederním pásem. Horní a dolní komoru lze navíc lehce spojit a konstrukci tak přestavět na klasický jednokomorový turistický batoh. V přední kapse je prostor pro uložení tabletu, dokumentů, osobních věcí, psacích potřeb a dalších nezbytností.

Pohled zvenčí?

Dvě boční síťové kapsy na láhev a další osobní věci, systém šesti úchytných kompresních pásků s karabinami pro uchycení stativu, oblečení a dalšího příslušenství na přední straně a obou bocích, délkově nastavitelné, dokonale polstrované ramenní popruhy s výškově nastavitelným hrudním fixačním páskem (s karabinou a bezpečnostní píšťalkou) a hlavně zajímavá, nově řešená žebrová záda s krásnou ergonomií a funkční ventilací vzduchu při plné zátěži. Velmi nás zaujal kvalitně polstrovaný ergonomický bederní pás se dvěma kapsami na zip a fixační karabinou (modely 350 AW a 450 AW).

Batohy mají praktickou páskovou rukojeť pro pohodlné přenášení podél těla, odnímatelnou pláštěnku All Weather Cover pro ochranu v extrémních klimatických podmínkách (pláštěnka je uložena v samostatné kapse na zip v horní části batohu) a reflexní bezpečnostní pásek na přední straně batohu. Vnější barevná kombinace sestává z šedé a tmavě zelené.

Více o tomto produktu  najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.