LED RGB 60D – Jedno světlo, mnoho využití

Publikováno: 15. března 2024 | autor Redakce
fy4341-08.jpg

Tento panel je opravdu univerzální. Při focení i natáčení ho lze využít pro hlavní světlo, které funguje jako 35cm softbox, takže bude vytvářet zřetelné stíny s měkkým okrajem, ačkoli samozřejmě záleží na vzdálenosti světla od objektu a úhlu svícení.

Dále ho lze umístit za objekt jako protisvětlo. Můžete ho nechat svítit barevně do prostředí, které chcete oddělit od scény v záběru. Také lze využít speciálních efektů a využít je na scéně nebo pozadí.

fy4341-05.jpg

Díky své velikosti a 6 cm tenkému profilu lze se světlem manipulovat tak, aby nepřekáželo ve scéně. V případě fotografie můžete světlo kreativně kombinovat s blesky. K tomu je sice zapotřebí technických znalostí svícení, ale při správném nastavení můžete dosvítit nebo dobarvit scénu a mít tak skvělé výsledky.

Efekty pro oživení tvorby

Těch panel nabízí opravdu mnoho. Začneme tím nejzákladnějším a tím je změna barevné teploty při běžném svícení – lze ochladit nebo oteplit část scény a oddělit tak důležité od zbytku scény.

fy4341-01.jpg

Nyní se přesuneme k barevnému svícení, kdy si pomocí HSI (Hue, Saturation and Intensity) můžeme vybrat přesnou barvu, která dodá fotografiím i videu naprosto novou atmosféru.

Další efekty patří spíš do oblasti videa. Při natáčení snadno využijete 15 přednastavených scén, jako je blikání sanitky, policie, televize, bouřka a další.

fy4341-04.jpg

Co ale pixelové efekty? Jedná se o animace více barev najednou. Světelná plocha se rozdělí na barevné pruhy, které se mohou střídat v různém rozsahu barev a různou rychlostí.

Vlastnosti

Panel je vyroben z kovové slitiny včetně klapek i jejich pantů. Při rozměrech 385 × 375 × 60 mm váží pouhých 1,7 kg a velmi snadno se s ním manipuluje. Při svícení se můžeme těšit vysoké věrnosti podání barev CRI 96 Ra.

fy4341-03.jpg

V režimu RGB můžete pracovat s výkonem 30 W a při klasickém bílém svícení máte k dispozici 60 W. Na vzdálenost jednoho metru je k dispozici svítivost 2240 lx při barevné teplotě 5500 K.

FOMEI LED RGB 60D

  • Záruka: 36 měsíců (platí i při nákupu na firmu)
  • Standardní cena: 4990 Kč vč. DPH
  • Při zadání kódu FV15 v e-shopu FOMEI.com můžete toto světlo v březnu koupit o 15 % levněji, tedy za 4242 Kč vč. DPH.

Napájet světlo lze pomocí dvou baterií NP-F (nejsou součástí balení) nebo pomocí síťového adaptéru. Konektor adaptéru můžeme zajistit kovovou aretací se závitem, aby se nedopatřením napájení nevypojilo ze světla.

Bezdrátové ovládání

Ovládat světlo můžete na jeho zadním panelu – je to pohodlné a snadné. Pokud si ale nastavíte scénu a nechcete neustále chodit ke světlu, abyste ho přenastavili, máte k dispozici aplikaci s českou lokalizací. Celou scénu tak můžete mít neustále pod kontrolou, sledovat ji na displeji kamery/fotoaparátu a přitom nastavovat výkon, barvu nebo efekty na mobilním telefonu.

fy4341-10-cz.jpg

Balení

Součástí balení je kompaktní přepravní taška se suchým zipem, síťový adaptér a plastová difuzní deska s magnetickým uchycením.

Jako volitelné vybavení lze dokoupit baterie standardu NP-F, které jsou na trhu k dispozici ve více variantách. Díky tomu můžete volit mezi nižší hmotností a dlouhou výdrží.

Pro manipulaci se světlem a jeho usměrnění je k dispozici také softbox s voštinovým filtrem. Ten se nasazuje na klapky a umožňuje další manipulaci se světlem. Softbox můžete zakoupit za 790 Kč pod kódem FY4342.


Celý článek najdete v březnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv03-24-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.