Laowa uvádí dva nové videoobjektivy – 65 mm a 100 mm

Publikováno: 26. října 2022 | autor Redakce
100mm-t2.9-03.jpg

Hned dvě novinky pro plný formát uvedla na trh spoelčnost Laowa – objektiv 100 mm T2,9 2x Ultra Macro APO Cine a objektiv 65 mm T2,9 2x Macro APO Cine.

Laowa 100 mm T2,9 2x Ultra Macro APO Cine

Plnoformátový (S35) makro cinema objektiv s úhlem záběru 26,1° a makro poměrem 2:1. Ostří v rozmezí vzdáleností 24,7 cm až nekonečno. Cena objektivu je stanovena na 31 499 Kč s bajonety Arri PL, Canon EF, RF, Leica L, Sony FE.

100mm-t2.9-02.jpg

APO
Achromatická konstrukce zcela potlačuje chromatickou aberaci.
Objektiv je osazený dvěma členy se super nízkou disperzí (ELD), díky kterým je chromatická vada potlačena na minimum v celém ostřícím rozsahu. Jak v ostrých, tak v rozostřených částech snímku. Optická stavba objektivu obsahuje 12 členů v 10 skupinách. Výsledkem je velmi ostrý obraz v makro oblasti i při použití v portrétní fotografii. 13 lamelová clona vytváří příjemný kruhový bokeh. Přední příruba je opatřena filtrovým závitem 77 mm.

Makro 2:1
Výjimečný poměr makro zvětšení vám umožní zachytit i ten nejmenší objekt v jakékoli velikosti. Díky možnosti zaostření na nekonečno využijete objektiv i v portrétní fotografii.

IF (Internal Focusing) Vnitřní zaostřování
Při zaostřování se nemění celková délka objektivu a neotáčí se přední tubus. Zamezí se tak případnému kontaktu fotografovaného objektu s objektivem. Vnitřní zaostřování (IF) pohybuje při ostření každou skupinou čoček uvnitř těla objektivu. IF je rychlé a přesné. Rozsah zaostření: 24,7 cm (min. vzdálenost) ⁓ ∞.

100mm-t2.9-01.jpg

Clona
Plynule ovládaná clona (clonový kroužek necvaká) dovoluje filmařům souvislé a jemné nastavení clony.

Stupnice vzdáleností
Laowa 100 mm T2,9 2x Ultra Macro APO Cine je vybavená imperiální (ft) i metrickou (m) stupnicí vzdáleností.

Focus throw
240o dlouhý a plynulý chod zaostřování napomáhá preciznímu zaostření.

0,8 mod gear
Zaostřovací i clonový kroužek je osazený ozubením (0,8 mod) pro použití systému follow focus.

Laowa 65 mm T2,9 2x Macro APO Cine

Plnoformátový (S35) makro cinema objektiv s úhlem záběru 24,4° a makro poměrem 2:1. Ostří v rozmezí minimální zaostřovací vzdálenosti 17 cm až nekonečno. Cena byla stanovena na 18 990 Kč, dostupný bude s bajonety Canon RF, Fuji X, Nikon Z, Sony FE.

65mm-t2.9-04.jpg

APO
Achromatická konstrukce potlačuje chromatickou aberaci. Objektiv je vybavený třemi členy se super nízkou disperzí (ELD), díky kterým je chromatická vada potlačena na minimum v celém ostřícím rozsahu. Jak v ostrých, tak v rozostřených částech snímku. Optická stavba objektivu obsahuje 14 členů v 10 skupinách. Výsledkem je velmi ostrý obraz. 9 lamelová clona přispívá k jemnému bokeh. Přední příruba je opatřena filtrovým závitem 77 mm.

Makro 2:1
Výjimečný poměr makro zvětšení vám umožní zachytit i ten nejmenší objekt v jakékoli velikosti. Díky možnosti zaostření na nekonečno využijete objektiv i v portrétní fotografii.

65mm-t2.9-05.jpg

IF (Internal Focusing) Vnitřní zaostřování
Při zaostřování se nemění celková délka objektivu a neotáčí se přední tubus. Zamezí se tak případnému kontaktu fotografovaného objektu s objektivem. Vnitřní zaostřování (IF) pohybuje při ostření každou skupinou čoček uvnitř těla objektivu. IF je rychlé a přesné. Rozsah zaostření: 17 cm (min. vzdálenost) ⁓ ∞.

Clona
Plynule ovládaná clona (clonový kroužek necvaká) dovoluje filmařům souvislé a jemné nastavení clony.

65mm-t2.9-03.jpg

Stupnice vzdáleností
Laowa 65 mm T2,9 2x Macro APO Cine je vybavená imperiální (ft) i metrickou (m) stupnicí vzdáleností.

Focus throw
270o dlouhý a plynulý chod zaostřovacího kroužku napomáhá preciznímu ostření.

0,8 mod gear
Zaostřovací i clonový kroužek je osazený ozubením (0,8 mod) pro použití follow focus.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.