Královská kvalita - nové digitální zrcadlovky Canon EOS 77D a EOS 800D

Publikováno: 15. února 2017 | autor Redakce
eos-77d.jpg

Společnost Canon rozšířila systém EOS o dvě nové digitální zrcadlovky – EOS 77D a EOS 800D. Nejnovější fotoaparáty v sobě spojují špičkové technologie pro zpracování obrazu včetně CMOS snímače typu APS-C s rozlišením 24,2 megapixelů a obrazového procesoru DIGIC 7.

Canon EOS 77D nabízí špičkový výkon i plnou kontrolu nad přístrojem. Je tak ideální pro všechny uživatele, kteří chtějí inovovat stávající vybavení a zdokonalit své fotografické dovednosti. Model EOS 800D pak představuje skvělý způsob, jak vstoupit do světa digitálních zrcadlovek.

Spolu s novými fotoaparáty uvedla společnost Canon i svůj nejnovější objektiv EF‑S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, který je v tomto rozsahu ohniskových vzdáleností nejmenším[1] setovým modelem, a dálkový ovladač BR-E1, jenž je skvělým pomocníkem pro vzdálené snímání, a to při přímé viditelnosti ze vzdálenosti až pěti metrů.

Kvalita, detaily i rychlost

Díky nejnovějšímu obrazovému procesoru DIGIC 7 a stejné technologii snímače jako u ikonické digitální zrcadlovky EOS 80D vytváří oba nové fotoaparáty snímky v působivé kvalitě i s podrobnými detaily a mají i dostatečný výkon pro naprosto čisté výstupy. Nejnovější digitální zrcadlovky se mohou pochlubit i nejrychlejším[2] automatickým zaostřováním v režimu živého náhledu na světě – stačí jim ohromující tři setiny sekundy na to, aby výsledné snímky byly perfektně ostré. Všechny tyto vlastnosti spolu s rychlostí fotografování až 6 snímků za sekundu zjednodušují například pořizování záběrů objektů v pohybu.

Nové digitální zrcadlovky si skvěle poradí i s fotografováním při špatných světelných podmínkách, například během východu nebo západu slunce. Díky maximální hodnotě citlivosti ISO 25 600, kterou lze rozšířit až na 51 200, zachytí uživatelé bez problémů opravdu každou scénu. V případě záběrů, u nichž záleží na každém detailu, je užitečné i rychlé automatické zaostřování s 45 křížovými body. Tento systém dovoluje přesné sledování pohybujících se objektů, což ve výsledku přináší perfektně ostré záběry. Součástí obou nových modelů je také měřící snímač RGB+IR s rozlišením 7 560 pixelů, který zohledňuje i jemné nuance v záběru – jako je například tón pleti – a zajistí přesnou expozici.

Hollywoodské ochutnávky

Díky podpoře rozlišení Full HD při snímkovací frekvenci 60p a režimu HDR Movie Shooting umožňují nové zrcadlovky jak natáčení filmů v opravdu výjimečných detailech a s plynulým pohybem, tak i pořizování statických snímků rychle se pohybujících objektů. Nechybí ani technologie automatického zaostřování s duálními pixely senzoru CMOS, která si skvěle poradí se sledováním objektů v pohybu a nabízí plynulé zaostřování pro profesionální kvalitu výstupů. Na safari, při sportu i v prosluněných scénách. K dispozici je také pětiosý digitální stabilizátor obrazu, jenž eliminuje vliv pohybu fotoaparátem při natáčení filmů z ruky.

Model EOS 77D navíc společnost Canon navrhla tak, aby uživatelům usnadnil pořizování záběrů jejich vlastním stylem. Součástí této digitální zrcadlovky je proto dvojice ovladačů, které zajišťují plnou kontrolu nad fotoaparátem včetně clony i rychlosti závěrky. Nechybí ani horní LCD panel pro snadné informování o jednotlivých nastaveních. Méně zkušení uživatelé určitě ocení průvodce ovládáním EOS 800D, který přímo na fotoaparátu vysvětlí vliv jednotlivých nastavení na pořizování snímků, poradí s přenosem výsledných záběrů a pomůže se zdokonalováním fotografických dovedností.

Vyfotit, připojit a sdílet

Díky Wi-Fi konektivitě a funkci NFC mohou uživatelé své fotografie i filmy velmi snadno nahrát na chytrá zařízení nebo do Canon Connect Station a následně je upravit nebo sdílet s celým světem. Nechybí ani podpora trvalého propojení pomocí technologie Bluetooth, tedy i možnost prohlížení snímků bez vyndání fotoaparátu z brašny, nebo vzdálené ovládání z chytrého zařízení či pomocí nového dálkového ovladače BR-E1.

Širší možnosti fotografování i natáčení filmů

Nový setový objektiv EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM je ideální variantou pro první zkušenosti s univerzálními digitálními zrcadlovkami. Úspěšně si poradí s širokou škálou záběrů počínaje fotografováním krajiny a konče například snímáním portrétů. Novinka se může pochlubit 4krokovým stabilizátorem obrazu, díky němuž jsou ostré i snímky pořízené při špatných podmínkách nebo při maximálním zoomu. Základem nového objektivu je kruhová clona se sedmi lamelami umožňující nádherně rozostřené pozadí, které ocení například autoři portrétních fotografií. Skvělé je i spojení inteligentního průběžného automatického zaostřování s technologií téměř neslyšitelného pohonu STM, díky kterému již zaostřování při natáčení filmů nezpůsobuje nežádoucí zvuková rušení.

Klíčové vlastnosti digitální zrcadlovky EOS 77D:

  • Instinktivní ovládání
  • Rozlišení 24,2 megapixelů
  • Snadno použitelné automatické zaostřování se 45 křížovými body
  • Technologie Bluetooth pro vzdálené bezdrátové ovládání a sdílení pomocí chytrých zařízení
  • Plynulé, rychlé a přesné zaostřování při natáčení filmů díky technologii automatického zaostřování s duálními pixely CMOS

Klíčové vlastnosti digitální zrcadlovky EOS 800D:

  • Obrazová kvalita digitální zrcadlovky se snímačem typu APS-C a rozlišením 24,2 megapixelů
  • Optický hledáček a otočný dotykový displej
  • Snadné bezdrátové sdílení snímků pomocí chytrých zařízení
  • 45 křížových bodů AF a nejrychlejší automatické zaostřování v režimu živého náhledu na světě
  • Snadné natáčení špičkově ostrých filmů v rozlišení Full HD

Klíčové vlastnosti objektivu EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM:

  • Zoom s univerzálním rozsahem ohniskových vzdáleností 18 až 55 mm
  • Délka 61,8 mm a váha pouhých 215 g
  • 4krokový stabilizátor obrazu
  • Automatické zaostřování s pohonem STM
  • Špičková obrazová kvalita

Klíčové vlastnosti dálkového ovladače BR-E1:

  • Připojení pomocí technologie Bluetooth
  • Dosah 5 metrů ze všech směrů
  • Snadno dostupné ovládací prvky
  • Fotografování i natáčení filmů
  • Ovládání zaostřování i zoomu


[1] Mezi nevýsuvnými setovými objektivy s ohniskovou vzdáleností 18 až 55 mm pro digitální zrcadlovky, k únoru 2017 a na základě průzkumu společnosti Canon.

[2] Mezi digitálními fotoaparáty s výměnnými objektivy, se snímačem typu APS-C a se systémem automatického zaostřování s detekcí fázového rozdílu vestavěnou do obrazového snímače, na základě průzkumu společnosti Canon ke 14. únoru 2017. Stanovení údajů proběhlo na základě standardních testů asociace CIPA a interních testovacích metod společnosti Canon, a to při použití objektivu EF-S18-55mm F4-5.6 IS STM nastaveného na ohniskovou vzdálenost 55 mm a jednobodového automatického zaostřování s vybraným středovým bodem jednosnímkového automatického zaostřování, režimu živého náhledu a ručního režimu, 12 EV (při pokojové teplotě a citlivosti ISO 100).

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.