Kompaktní tiskárna Canon SELPHY CP 1300

Publikováno: 10. srpna 2017 | autor Redakce
Kompaktní tiskárna Canon SELPHY CP 1300

Společnost Canon představila ultra kompaktní tiskárnu SELPHY CP 1300, která přináší možnost tisku fotografií v profesionální kvalitě naprosto kdekoliv, doma i na cestách.

Vděčí za to kompaktním rozměrům a také Wi-Fi konektivitě nabízející snadný a rychlý tisk z fotoaparátů nebo chytrých telefonů. Canon SELPHY CP 1300 se může vedle snadného používání pochlubit i tiskem fotografií s různorodými povrchovými úpravami nebo podporou řady formátů. A právě díky těmto vlastnostem mohou uživatelé naplno projevit svoji kreativitu. Součástí nové tiskárny je i výklopný displej LCD o úhlopříčce 8,1 cm (3,2 palce) zajišťující pohodlné prohlížení snímků i ovládání.

Výtisky ve špičkové kvalitě za méně než 60 sekund

Canon SELPHY CP 1300 přináší domácí tisk v profesionální kvalitě, a tedy i snadné sdílení oblíbených příběhů s celou rodinou a přáteli. Díky sublimační technologii tisku na bázi barviva může nová SELPHY CP 1300 vytisknout od každé barvy až 256 odstínů. Uživatelé tak mají k dispozici celkem 16,777 miliónů barev, které zajistí, že výsledné fotografie budou plné živých barev.

Uživatelé mají na výběr mezi lesklou a třemi variantami pololesklé povrchové úpravy výsledné fotografie – stačí stisknout jediné tlačítko. Nic víc, například měnit papír nebo inkoust. Navíc nádherný výtisk v kvalitě fotografické laboratoře tiskárna nabídne za pouhých 47 sekund[1]. A to ve formě, která je odolná jak vůči vyblednutí v důsledku stárnutí, tak i proti otiskům špinavých prstů.

S cílem nabídnout ještě snadnější a kvalitnější tisk vybavili specialisté společnosti Canon novou tiskárnu funkcí, která díky automatickému odlišení objektů od pozadí snímku umí odstranit šum a vylepšit barevné podání. Výsledné snímky jsou tak perfektně čisté a jasné. Díky průvodci Face Frame a možnosti výběru z celkem 43 předdefinovaných formátů mohou uživatelé velmi snadno vytvářet dokladové fotografie. Součástí těchto výtisků jsou proto i značky pro přesný ořez a pro maximální využití papíru.

Tisk na cestách

Díky Wi-Fi konektivitě je tisk s novou SELPHY CP 1300 tak snadný, že jednodušší už ani být nemůže. Uživatelé mohou své snímky spontánně tisknout naprosto kdekoli, bez ohledu na to, zda se k tiskárně připojí ze svého fotoaparátu, chytrého telefonu nebo tabletu. Canon SELPHY CP 1300 je kompatibilní se zařízením s operačními systémy Apple iOS i Android[2] a uživatelé tak mohou pomocí technologií AirPrint a Mopria tisknout přímo ze svých přístrojů. Součástí nové tiskárny je i praktický slot pro paměťovou kartu SD, díky kterému lze třeba i jen jednu fotografii vytisknout velmi snadno – uživatelé nekompatibilních zařízení nemusí soubory nikam kopírovat.

Lehkou SELPHY CP 1300 lze doplnit o velkokapacitní baterii, takže pokud chcete tisknout třeba během probíhající party, nic vám v tom nezabrání. K tiskárně se navíc díky funkci Party Shuffle Print může pomocí aplikace Canon PRINT připojit více uživatelů současně, kteří tak mohou sdílet své vlastní záběry – například s cílem vytisknout na památku jedinečnou koláž složenou až z osmi snímků.

Podpora kreativity

Díky široké škále tiskových možností je SELPHY CP 1300 jednoznačně skvělou volbou pro všechny uživatele, kteří chtějí dát průchod tvůrčím nápadům prostřednictvím tisku. Nová SELPHY CP 1300 dovoluje tisknout fotografie ve formátu o velikosti pohlednice nebo kreditní karty a k dispozici je i formát malých samolepek. Uživatelé tak mohou vytvářet zajímavé koláže i narozeninová přání s přilepeným obrázkem. S novou tiskárnou lze rovněž překročit hranice běžných fotografií a vytvářet neotřelé fotografické proužky s efektem fotorámečku. Tisknout je možné i fotografie v tradičním čtvercovém formátu typickém pro Instagram[3].

Praktická a stylová

Samotný tisk na SELPHY CP 1300 je velmi snadný díky intuitivním ikonám a dotazům, které uživatele provedou celým procesem. Z tiskárny tak maximum jejích předností získají i úplní začátečníci. Součástí SELPHY CP 1300 je displej o úhlopříčce 8,1 cm (3,2 palce), který díky možnosti vyklopení nabízí dobrou viditelnost i při jasném okolním osvětlení. Novinka se může pochlubit stylovým designem i třemi barevnými variantami – bílou, černou a růžovou. SELPHY CP 1300 tak skvěle doplní interiér jakékoli domácnosti.

Canon SELPHY CP 1300 je ideální tiskárnou pro všechny uživatele, kteří chtějí větší podporu pro uskutečňování svých tvůrčích nápadů i pro dosažení optimální kvality tisku. Nejnovější model představuje cenově výhodné řešení tisku z fotoaparátů a chytrých telefonů, kdekoli a na stisk jednoho tlačítka.

Více informací najdete zde.



[1] Rychlost tisku se může podle zvolené lesklé povrchové úpravy mírně lišit

[2] Vyžaduje zařízení s verzí 4.4 (KitKat) nebo novější

[3] Formát 50 x 50 mm

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.