Kompaktní digitální fotoaparát optimalizovaný pro autoportréty FUJIFILM X-A3

Publikováno: 25. srpna 2016 | autor Redakce
x-a3-pink-16-50mm-front-rs.jpg

FUJIFILM Corporation oznamuje, že v září roku 2016 uvede na trh model FUJIFILM X-A3 (dále jen „X-A3“). Model X-A3 je určen především pro mladší generaci a je dokonale vhodný pro fotografování „autoportrétů“.

Spojuje výhody řady kompaktních fotoaparátů X Series, která nabízí vynikající kvalitu snímků, s originální technologií reprodukce barev. Model X-A3 má LCD displej, který není zastíněn fotoaparátem ani při otočení o 180° a nabízí tedy 100% viditelnost. Dále nabízí funkce jako detekci očí AF, která fotografování autoportrétů ještě dále usnadňuje, nebo Portrait Enhancer, jež umožňuje zjasnit tóny lidské pleti. Fotoaparát umožňuje pořídit asi 410 snímků na jedno nabití; s nasazeným objektivem „XC16-50mmF3.5-5.6 OIS II“ dokáže zaostřit na objekt ve vzdálenosti asi 7 cm od přední hrany objektivu a fotografovat tak nejlepší makro snímky ve své třídě

(1) Spojení nově vyvinutého snímače a technologie reprodukce barev zdokonalené za 80 let vývoje pro portréty špičkové kvality

Model X-A3 spojuje nově vyvinutý 24,2MP obrazový snímač APS-C s procesorem pro zpracování obrazu, aby umožňoval špičkovou kvalitu snímků značky Fujifilm. Ve spojení s dodaným objektivem FUJINON, který nabízí maximální rozlišení obrazu, získáte snímek dokonalé kvality s perfektním prokreslením povrchu a tvaru objektu a dokonce i atmosféry prostředí. Fotoaparát je vynikající zejména pro reprodukci odstínů lidské pleti a je tedy ideální pro fotografování osob, na které připadá asi 40 % veškerých běžně pořízených snímků*1. Funkce Simulace filmu nabízí 11 režimů, mezi které nově přibyly režimy „PRO Neg.Hi“ a „PRO Neg.Std.“.

*1 Podle údajů společnosti Fujifilm (průzkum mezi uživateli modelu X-A2)

(2) LCD s posuvem a náklonem o 180° pro 100% viditelnost při fotografování autoportrétů.

Fotoaparát nezaclání LCD displej ani při otočení o 180°, takže nabízí 100% viditelnost. Tvar rukojeti je vhodný pro normální fotografování i pro autoportrét. Při fotografování autoportrétu můžete zaostřit a aktivovat spoušť stisknutím svislého ovládacího voliče, na kterém spočívá váš ukazovák, takže se vám fotoaparát nechvěje. Při otočení LCD displeje o 180° se aktivuje funkce detekce očí AF, která automaticky zaostří na oči objektu. Režim Portrait Enhancer umožňuje nastavení ve třech krocích včetně nové funkce pro „zjasnění odstínů pleti“, díky které získáte autoportrét špičkové kvality, které nedosáhnete jinak než s fotoaparátem X Series.

(3) Retro design, lepší textura a dotykový LCD displej

Model X-A3 nabízí retro design, který je atraktivní pro mladou generaci. Díky retro pojetí působí přístroj „čerstvým“ a „módním“ dojmem. Vrchní kryt, čelní panel a horní voliče jsou vyrobeny z hliníku. Nově vyvinutá koženka nabízí mnohem atraktivnější texturu povrchu. Fotoaparát je nabízen ve stříbrné, hnědé nebo růžové barvě. LCD displej na zadní straně je dotykový, což umožňuje ovládat pevný objektiv gesty prstu (funkce „dotykové ostření“, „dotykové fotografování“ a „dotykový zoom“), jako by šlo o objektiv ostřitelný.

Zajímavé funkce

(1)  Vynikající kvalita snímků díky nově vyvinutému obrazovému snímači 24,2 MP, procesoru pro zpracování obrazu, který nabízí špičkovou kvalitu snímků společnosti Fujifilm, a objektivu FUJINON pro maximální rozlišení obrazu

  • Technologie reprodukce barev společnosti Fujifilm, vyladěná za dlouhá léta vývoje fotografického filmu, reprodukuje přesně teplé odstíny lidské pleti, modrou oblohu a přírodní zeleň přesně tak, jak ji vidíte vy.
  • Model X-A3 dále nabízí celkem jedenáct režimů funkce Simulace filmu. Máte tak v ruce dokonalý barevný výraz od realistických barev režimu PROVIA (standard) přes zářivé a syté barvy režimu Velvia (živé barvy) a měkké tóny režimu ASTIA (jemné odstíny) až po dokumentární snímky v režimu CLASSIC CHROME. Dále zde najdete monochromatický a sépiový barevný režim.
  • Obrazový snímač APS-C nabízí dokonale hladký průběh efektů pro portréty a makro snímky pořízené s malou hloubkou ostrosti.
  • Normální rozsah citlivosti je od ISO200 do ISO6400, zatímco rozšířený rozsah nabízí hodnoty až ISO12800 a dokonce ISO25600, pokud chcete minimalizovat vliv chvění fotoaparátu. Model X-A3 fotografuje dokonale ostré snímky s neuvěřitelně malým šumem, a to i při slabém osvětlení nebo v interiéru, kde je nutná vysoká hodnota ISO.
  • Rozšířené filtry pak umožňují snadno vytvářet různé kreativní efekty. Rozšířených filtrů je k dispozici celkem deset; najdeme mezi nimi filtr „rybí oko“ nebo „šikmou obrazovku“ nebo třeba dětský fotoaparát, miniaturu, dynamické odstíny, pop barvy, měkké zaostření, ostrý obraz, rovnoměrný odstín nebo částečné zbarvení.

(2) Pět mechanizmů pro snazší fotografování autoportrétů

  • ① Zadní LCD displej má mechanizmus pro posuv a náklon, aby jej tělo fotoaparátu nezastiňovalo ani při otočení o 180°, a zaručuje tak 100% viditelnost. Nyní tedy vidíte celý displej a můžete nerušeně sestavit kompozici snímku.
  • ② Tvar rukojeti je vhodný pro normální fotografování i pro autoportrét. Její konečný ergonomický tvar byl vyvinut na základě prototypových zkoušek, kterých se zúčastnily stovky mladých fotografů.
  • ③ Při fotografování autoportrétu můžete zaostřit a aktivovat spoušť stisknutím svislého ovládacího voliče, na kterém spočívá váš ukazovák, takže se vám fotoaparát nechvěje.
  • Funkce samospouště nově nabízí režim detekce úsměvu, časovače pro pár a časovače pro skupinu. K aktivaci spouště není nutno stisknout ovládací volič ani tlačítko spouště – stačí, když se objekt usměje, když se k sobě přiblíží dvě osoby nebo když se do snímku dostane nastavený počet lidí.
  • ④ Při otočení LCD displeje o 180° se aktivuje funkce detekce očí AF, která automaticky zaostří na oči objektu.
  • ⑤ Režim Portrait Enhancer nyní nabízí nastavení ve třech krocích pomocí dotykového displeje. Nová funkce zjasnění odstínů pleti posunuje fotografování portrétů na novou úroveň.

(3) Retro design a chytré funkce

  • Model X-A3 nabízí retro design, který je atraktivní pro mladou generaci. Díky retro pojetí působí přístroj „čerstvým“ a „módním“ dojmem.
  • Vrchní kryt, čelní panel a horní voliče jsou vyrobeny z hliníku. Nově vyvinutá koženka nabízí mnohem atraktivnější texturu povrchu.
  • Díky dvěma ovládacím voličům můžete clonu, dobu expozice i expozici jako takovou nastavit palcem. Často používané funkce – vyvážení bílé, nepřetržité fotografování nebo samospoušť – lze přiřadit k samostatným funkčním tlačítkům, takže nemusíte procházet nabídky pokaždé, když chcete změnit nastavení.
  • LCD displej na zadní straně je dotykový, což umožňuje ovládat pevný objektiv gesty prstu (funkce „dotykové ostření“, „dotykové fotografování“ a „dotykový zoom“), jako by šlo o objektiv ostřitelný.

(4) Delší výdrž baterie – až 410 snímků na jedno nabití

  • Energeticky úsporné provedení prodlužuje výdrž baterie na špičkovou úroveň, takže se můžete plně soustředit na fotografování bez obav o stav baterie.
  • Fotoaparát lze nabíjet přibaleným USB kabelem pomocí síťového adaptéru, z počítače nebo z přenosného akumulátoru.

(5) Nejlepší minimální pracovní vzdálenost ve své třídě (asi 7 cm od přední hrany objektivu) a funkce Super Intelligent Flash

  • Při použití standardního objektivu „XC16-50mmF3.5-5.6 OIS II“ lze s modelem X-A3 fotografovat makro snímky ze vzdálenosti již od 7 cm od přední hrany objektu.
  • Vestavěný výklopný blesk podporuje systém Super Intelligent Flash, který přesně ovládá světelný výkon blesku podle fotografované scény. Při fotografování portrétů v interiéru při slabém osvětlení nebo malých předmětů či jídla sníží systém ovládání blesku jas světlých míst, aby snímek vypadal přesně realisticky. Přirozených barev a jasu lze dosáhnout i při fotografování scén osvětlených zezadu nebo při fotografování osob za jasného slunečního světla, které vytváří v obličeji ostré stíny.

(6) Záznam Full HD videa

  • Stisknutím tlačítka pro záznam videa snadno spustíte záznam ve Full HD kvalitě (1080/60p, 50p, 24p).
  • Funkci Simulace filmu, která se běžně používá pro snímky, lze použít i na video a získat tak spoustu kreativních efektů, jež lze díky snímače APS-C a rychlému objektivu spojit s efektem bokeh.
  • Funkce elektronické stabilizace obrazu spojuje optickou a elektronickou stabilizaci v pěti osách a podstatně tak snižuje vliv nejrůznějších záchvěvů fotoaparátu během natáčení videa. Tato funkce umožňuje natáčet video ve vysoké kvalitě bez vlivu chvění fotoaparátu drženého v ruce.

(7) Rozšířená nastavení automatického ostření

  • Pomocí páčky ostření na přední straně můžete rychle přepínat mezi režimy AF-S (jednorázové ostření), AF-C (nepřetržité ostření) a MF (ruční ostření).
  • V režimu jednoho bodu máte na výběr ze 49 oblastí zaostření pro automatické ostření. Model X-A3 navíc nabízí režim Zóna a Na šířku/sledování, který umožňuje pomocí 77 oblastí zaostření zachytit důležité okamžiky pohybu objektu.
  • Mezi další nové funkce patří „priorita spouště/priorita ostření“ a „AF+MF“.

(8) Univerzální funkce pro fotografování včetně elektronické spouště s minimální dobou expozice 1/32000 s

  • Při použití extra rychlé elektronické spouště lze i při jasné obloze nebo silném osvětlení fotografovat i s malou clonou a dosáhnout tak malé hloubky ostrosti pro dobrý efekt bokeh, aniž by byl snímek přeexponovaný. Nyní můžete zachytit scénu přesně podle svého záměru bez použití filtru ND.
  • Na základě častých poptávek má nyní model X-A3 nové funkce Panorama a Time Lapse.
  • Mezi další nové funkce patří zablokování měřených hodnot a oblastí zaostření, podpora barevného prostoru Adobe RGB a volba různých barev pro zvýraznění zaostření při ručním ostření.

(9) Bezdrátová komunikace pro fotografování na dálku pomocí chytrých telefonů nebo tabletu*2

  • Nyní si můžete do svého chytrého telefonu nebo tabletu stáhnout aplikaci FUJIFILM Camera Remote a pomocí funkce bezdrátové komunikace přenášet snímky a videa do svého zařízení jediným dotykem prstu, aniž byste museli zadávat přihlašovací jméno nebo heslo. Dále si můžete na chytrém telefonu zobrazit a vybrat snímky uložené ve fotoaparátu a importovat je do svého zařízení. Kromě toho můžete doplňovat informace o místu pořízení snímku, které získáte pomocí chytrého telefonu nebo tabletu.
  • Funkce fotografování na dálku umožňuje zaostřit a aktivovat spoušť fotoaparátu a dokonce nastavovat expozici a další nastavení pomocí chytrého telefonu nebo tabletu. Aplikace umožňuje kromě fotografování na dálku i provádět základní operace jako dotykové ostření nebo upravovat dobu expozice a nejrůznější nastavení fotografování a dokonce i spouštět záznam videa. To usnadňuje fotografování skupinových snímků, autoportrétů nebo snímků přírody, kdy můžete sestavit kompozici snímku na dálku.
  • Snímky lze též posílat přímo z fotoaparátu na tiskárnu Instax SHARE pro okamžitý tisk.
  • Fotoaparát nabízí připojení přes Wi-Fi®*3 pro snadné zálohování dat z fotoaparátu do vašeho počítače*4.

*2 Pro chytré telefony a tablety se systémem AndroidTM i zařízení iPhone a iPad.

*3 Wi-Fi® je registrovaná obchodní známka spolku Wi-Fi Alliance®.

*4 Na počítači musí být nainstalován bezplatný software FUJIFILM PC AutoSave.

Více informací najdete zde

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.