Kompaktní a lehký bezzrcadlový digitální fotoaparát „FUJIFILM X-A10“

Publikováno: 1. prosince 2016 | autor Redakce
x-a10-16-50mm-frontleft.jpg

Náklonný mechanismus zadního LCD displeje poskytuje 100% viditelnost i při otočení panelu o 180 stupňů. Ideální volba pro první fotoaparát s výměnnými objektivy.

Společnost FUJIFILM (President: Kenji Sukeno) oznámila uvedení na trh bezzrcadlový digitální fotoaparát FUJIFILM X-A10 (dále jen X-A10), nový přírůstek „X Series“ fotoaparátů, který podává vynikající kvalitu snímků.

I přes jeho kompaktní a lehké tělo, X-A10 spojuje 16.3 MPx snímač s technologií reprodukce barev, jež zdokonaluje společnost Fujifilm po více jak 80 let, k dosažení špičkové kvality snímků, jež je synonymum pro řadu X. Právě proto je X-A10 ideální volbou pro první fotoaparát s výměnnými objektivy.

(1) Spojením 16.3 MP snímače a technologie reprodukce barev, která je zdokonalována společností Fujifilm po více jak 80 let, dosahuje špičkové kvality snímků

X-A10 spojuje 16.3 MP obrazový snímač APS-C s procesorem pro zpracování obrazu, aby umožňoval špičkovou kvalitu snímků. Ve spojení s objektivy FUJINON, které nabízejí maximální rozlišení obrazu, a patentovanou technologií reprodukce barev zdokonalovanou po více jak 80 let, X-A10 umožňuje uživatelům pořídit snímky špičkové kvality za jakýchkoli podmínek při fotografování. Technologie Fujifilmu je obzvláště proslulá svojí přesností napodobení tónů pleti a X-A10 je vytvořena s touto pokročilou schopností, díky níž umožňuje produkovat vysoce kvalitní portréty.

(2) LCD s posuvem a náklonem o 180° pro 100% viditelnost při fotografování autoportrétů („selfies“)

Fotoaparátu nezaclání LCD displej ani při otočení o 180°, takže nabízí 100% viditelnost. Tvar rukojeti je vhodný pro normální fotografování i pro autoportrét. Při fotografování autoportrétu můžete zaostřit a aktivovat spoušť stisknutím svislého ovládacího voliče, na kterém spočívá váš ukazovák, takže se vám fotoaparát nechvěje. Při otočení LCD displeje o 180° se aktivuje funkce detekce očí AF, která automaticky zaostří na oči objektu. X-A10 také obsahuje režim Portrait Enhancer umožňující přirozený a krásný tón pleti.

(3) Kompaktní a lehké tělo v retro designu s intuitivní ovladatelností

Kompaktní a lehká X-A10 oplývá klasickým retro designem. Použití dvou ovladatelných voličů znamená, že potřebujete jen palec pro rychlé nastavení clony, expozičního času a nastavení expozice. Často používané funkce, jako je vyvážení bílé, kontinuální snímání a samospoušť může být nastavena na samostatná funkční tlačítka, eliminující potřebu jít skrze Menu pro změnu nastavení.

(4) Oblíbené výkonné funkce zděděné po FUJIFILM X-A2

Díky energeticky úspornému designu je X-A10 schopná pořídit cca 410 snímků na jedinou baterii. Se standardním setovým zoomovým objektivem „XC16-55mmF3.5-5.6 OIS II“, nabízí fotoaparát prvotřídní minimální vzdálenost cca. 7cm od okraje objektivu umožňující tak fotografovat makro.

Funkce produktu

(1) Vynikající kvalita snímků díky nově vyvinutému obrazovému snímači 16.3 MP

 

  • Technologie reprodukce barev společnosti Fujifilm, vyladěná za dlouhá léta vývoje fotografického filmu, reprodukuje přesně teplé odstíny lidské pleti, modrou oblohu a přírodní zelň přesně tak, jak ji vidíte vy.
  • Obrazový snímač APS-C nabízí dokonale hladký efekt bokehu pro portréty a makro snímky pořízené s malou hloubkou ostrosti
  • X-A10 nabízí celkem šest režimů funkce Simulace filmu, jmenovitě věrohodné barvy PROVIA (standard), živé tóny a syté barvy Velvia (vivid), měkké tóny ASTIA (standard), dokumentární styl tónů CLASSIC CHROME, stejně jako Monochrome a Sepia.
  • Normální rozsah citlivosti je od ISO200 do ISO6400, zatímco rozšířený rozsah nabízí hodnoty až ISO12800 a dokonce ISO25600, pokud chcete minimalizovat vliv chvění fotoaparátu. Model X-A10 produkuje ostré snímky s neuvěřitelně malým šumem, a to i při slabém osvětlení nebo v interiéru, kde je nutná vysoká hodnota ISO.
  • Rozšířené filtry pak umožňují snadno vytvářet různé kreativní efekty. Rozšířených filtrů je k dispozici celkem deset, najdeme mezi nimi filtr „rybí oko“ nebo „šikmou obrazovku“ nebo třeba dětský fotoaparát, miniaturu, dynamické odstíny, pop barvy, měkké zaostření, ostrý obraz, zesvětlení, ztmavení a částečné zbarvení.

 

(2) Navržen pro perfektní autoportrét

 

  • Perfektní kompozice
  • Zadní LCD diplay má mechanismus pro posuv a náklon, aby jej tělo fotoaparátu nezastiňovalo ani při otočení o 180°.
  • Ergonomická rukojeť
  • Rukojeť je vytvarovaná pro jak normální focení, tak i pro focení autoportrétů. Konečný ergonomický tvar byl vyvinut na základě prototypových zkoušek, kterých se zúčastnily stovky mladých fotografů.
  • Režimy samospouště
  • Při fotografování autoportrétu můžete zaostřit a aktivovat spoušť stisknutím svislého ovládacího voliče, na kterém spočívá váš ukazovák, takže se vám fotoaparát nechvěje. Funkce samospouště nabízí tři funkce; „Detekce úsměvu“, jež automaticky vyfotí, když se objekt usměje, „Buddy timer“, který vyfotí, když se k sobě přiblíží dvě osoby, a „Group Timer“, který automaticky fotí, když se do snímku dostane nastavený počet lidí.
  • Inteligentní ostření
  • Při otočení LCD dipleje o 180° směrem nahoru se aktivuje detekce očí AF, která automaticky zaostří na oči objektu.
  • Krásné barvy pleti
  • X-A10 má režim Portrait Enhancer, který zjemňuje a rozzařuje lidskou pleť. Krásná pleťová tonalita, jenž nabízí jen řada X, může být využita i při focení autoportrétů (selfies).

 

(3) Prodloužená výdrž baterie na cca 410 snímků na jedno nabití

  • Energeticky úsporný design prodloužil délku baterie na prvotřídní stupeň, který vám nyní umožňuje soustředit se na fotografování bez starosti vybití baterie.
  • Fotoaparát také podporuje nabíjení přes USB pro maximální pohodlí, zvláště při cestování.

(4) Prvotřídní minimální vzdálenost a Super Intelligent Flash

  • Se standardním setovým objektivem „XC16-50mmF3.5-5.6 OIS II“, se dokáže model X-A10 přiblížit k fotografovanému objektu až na prvotřídní minimum cca 7cm od okraje objektivu, umožňující objevovat fantastický svět makro fotografie.
  • Vestavěný výklopný blesk podporuje systém Super Intelligent Flash, který přesně ovládá světelný výkon blesku podle fotografované scény. Při fotografování portrétů v interiéru při slabém osvětlení nebo malých předmětů či jídla sníží systém ovládání blesku jas světlých míst, aby snímek vypadal přesně realisticky. Přirozených barev a jasu lze dosáhnout i při fotografování scén osvětlených zezadu nebo při fotografování osob za jasného slunečního světla, které vytváří v obličeji ostré stíny.

(5) Záznam Full HD videa

 

  • Stisknutím tlačítka pro záznam videa snadno spustíte záznam ve Full HD kvalitě (1080/30p, 25p, 24p).
  • Funkce Simulace filmu, která se běžně používá pro snímky, lze použít i na video a získat tak spoustu kreativních efektů, jež lze spojit s jemným bokehem, který umožňuje APS-C snímač a objektivy FUJINON k produkování profesionálních kreativních filmů.
  • Funkce elektronické stabilizace obrazu spojuje optickou a elektronickou stabilizaci v pěti osách a podstatně tak snižuje vliv nejrůznějších záchvěvů fotoaparátu během natáčení videa. Tato funkce umožňuje natáčet video ve vysoké kvalitě bez vlivu chvění fotoaparátu drženého v ruce.

 

(6) Univerzální funkce pro fotografování včetně elektronické spouště s minimální dobou expozice 1/32000 s

 

  • Při použití extra rychlé elektronické spouště lze i při jasné obloze nebo silném osvětlení fotografovat i s malou clonou a dosáhnout tak malé hloubky ostrosti pro dobrý efekt bokeh, aniž by byl snímek přeexponovaný. Nyní můžete zachytit scénu přesně podle svého záměru bez použití filtru ND.
  • Na základě častých poptávek má nyní model X-A10 nové funkce Panorama a Time Lapse.
  • Mezi další nové funkce patří zablokování měřených hodnot a oblastí zaostření, podpora barevného prostoru Adobe RGB a volba různých barev pro zvýraznění zaostření při ručním ostření.

 

(7) Bezdrátová komunikace pro fotografování na dálku pomocí chytrých telefonů nebo tabletu*2

 

  • Nyní si můžete do svého chytrého telefonu nebo tabletu stáhnout aplikaci FUJIFILM Camera Remote a pomocí funkce bezdrátové komunikace přenášet snímky a videa do svého zařízení jediným dotykem prstu, aniž byste museli zadávat přihlašovací jméno nebo heslo. Dále si můžete na chytrém telefonu zobrazit a vybrat snímky uložené ve fotoaparátu a importovat je do svého zařízení. Kromě toho můžete doplňovat informace o místu pořízení snímku, které získáte pomocí chytrého telefonu nebo tabletu.
  • Funkce fotografování na dálku umožňuje zaostřit a aktivovat spoušť fotoaparátu a dokonce nastavovat expozici a další nastavení pomocí chytrého telefonu nebo tabletu. Aplikace umožňuje kromě fotografování na dálku i provádět základní operace jako dotykové ostření nebo upravovat dobu expozice a nejrůznější nastavení fotografování a dokonce i spouštět záznam videa. To usnadňuje fotografování skupinových snímků, autoportrétů nebo snímků přírody, kdy můžete sestavit kompozici snímku na dálku.
  • Snímky lze též posílat přímo z fotoaparátu na tiskárnu Instax SHARE pro okamžitý tisk.
  • Fotoaparát nabízí připojení přes Wi-Fi®*3 pro snadné zálohování dat z fotoaparátu do vašeho počítače*4.

*2 Pro chytré telefony a tablety se systémem AndroidTM i zařízení iPhone a iPad.

*3 Wi-Fi® je registrovaná obchodní známka spolku Wi-Fi Alliance®.

*4 Na počítači musí být nainstalován bezplatný software FUJIFILM PC AutoSave.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.