Kapesní fotoaparát Canon PowerShot ZOOM potěší rodiny či pozorovatele přírody

Publikováno: 16. listopadu 2020 | autor Redakce
Kapesní fotoaparát Canon PowerShot ZOOM potěší rodiny či pozorovatele přírody

Kapesní fotoaparát s extra dlouhým rozsahem ohniskových vzdáleností, který vás posadí do první řady při každé důležité životní události.

Společnost Canon Europe oznámila, že plánuje uvést na trh PowerShot ZOOM – lehký kapesní fotoaparát s rozlišením 12 milionů bodů, stabilizací obrazu a jednoduše ovladatelným krokovým zoomovým objektivem, navržený tak, aby uživatelům pomohl zachytit důležité momenty. Canon PowerShot ZOOM přichází s novým konceptem a způsobem použití. Jedná se o kompaktní fotoaparát konstrukce monokulárního dalekohledu, vybavený dvoukrokovým teleobjektivem, který je schopný natáčet video v rozlišení Full HD. Svým rozsahem ohniskových vzdáleností 100 mm a 400 mm opticky a 800 mm digitálně  je tento kompaktní fotoaparát ideální pro rodiny, které rády podnikají venkovní aktivity, nebo pozorovatele přírody, kteří chtějí detailně zachytit volně žijící zvířata na velkou vzdálenost.

kapesni-fotoaparat-canon-powershot-zoom-potesi-rodiny-ci-pozorovatele-prirody-1.jpg

Canon PowerShot ZOOM umožňuje uživatelům fotografovat a natáčet vzdálené objekty, jako by stáli přímo před nimi. Díky okamžitému přepínání ohniskových vzdáleností snadno z tribuny zachytíte, jak váš potomek skóruje při fotbale, nebo si ve třech krocích opticky a digitálně přiblížíte vzácného dravce kroužícího na obloze. Canon PowerShot ZOOM nabízí optické ohniskové vzdálenosti 100 mm a 400 mm při světelnosti f/5,6, respektive f/6,3, a dokáže dokonale zaostřit i na vzdálené objekty. Digitální zoom rozšiřuje rozsah na 800 mm a je ideální pro příležitostné pozorovatele ptactva a přírodní badatele. Unikátní fotoaparát váží pouhých 145 g, ale na svoji velikost má mimořádně dlouhý teleobjektiv, a umožňuje uživatelům pořizovat kvalitní fotografie i videonahrávky v rozlišení Full HD bez těžkého vybavení. Je tedy ideální pro pohotové zachycení mimořádných okamžiků.

kapesni-fotoaparat-canon-powershot-zoom-potesi-rodiny-ci-pozorovatele-prirody-3.jpg

Instinktivní ovládání

Díky minimalistickému a ergonomickému provedení se Canon PowerShot ZOOM snadno ovládá. Pět dobře přístupných tlačítek umožňuje fotoaparát ovládat jednou rukou při fotografování i filmování, při prohlížení snímků a nahrávek a při úpravě nastavení. Dalším usnadněním je displej se zjednodušeným uživatelským menu. Plně automatický režim fotografování a filmování v rozlišení Full HD 1080p ve formátu MP4 umožňuje uživatelům zachytit vzácné rodinné okamžiky, aniž by museli přemýšlet nad správným nastavením fotoaparátu. Inteligentní elektronický hledáček (EVF) s vysokým rozlišením promítá do obrazu základní informace tak, aby nepřekážely a umožňovaly uživateli plně se soustředit na samotný záběr.

kapesni-fotoaparat-canon-powershot-zoom-potesi-rodiny-ci-pozorovatele-prirody-2.jpg

Výkonný obrazový procesor DIGIC 8 produkuje ostré snímky v živých barvách, které věrně uchovávají neopakovatelné zážitky, a umožňuje zaznamenat kouzlo okamžiku při sériovém snímání rychlostí 10 snímků za sekundu. Snímač o rozlišení 12 milionů bodů s rychlým čtením umožňuje zachytit i volně žijící živočichy v pohybu ve vysokém rozlišení. Průběžné automatické ostření s možností sledování obličeje nebo ostřením na jeden bod je ideální pro barvité dokumentování rodinných událostí.

Díky systému optické stabilizace je možné fotoaparátem PowerShot ZOOM pořizovat ostré a neroztřesené snímky nebo pozorovat vzdálené objekty. Lehoučký fotoaparát se může pochlubit dlouhou výdrží na baterii, kterou lze dobít za necelé dvě hodiny přes rozhraní USB typu C ze zařízení kompatibilních s technologií USB-PD – ideální řešení pro fotografování venku a na cestách.

kapesni-fotoaparat-canon-powershot-zoom-potesi-rodiny-ci-pozorovatele-prirody-4.jpg

Připojte se a sdílejte své zážitky

Po připojení k chytrému telefonu přes Wi-Fi a Bluetooth® umožňuje Canon PowerShot ZOOM pořízené snímky označovat zeměpisnou polohou, prohlížet a zálohovat. Wi-Fi a Bluetooth konektivita umožňuje využít aplikaci Canon Camera Connect k živému náhledu a jako dálkovou spoušť při fotografování.  K fotoaparátu se mohou předem připojit i přátelé či rodinní příslušníci, a pokud se nachází v blízkosti, sledovat na svých telefonech v reálném čase, co vidí fotograf v hledáčku. Canon PowerShot ZOOM dává uživatelům jistotu, že budou moci zachytit okamžik se všemi detaily a jednoduše se o něj podělit s přáteli a rodinou.

 

 


Už máte listopadové číslo časopisu FOTOVIDEO?

Z tohoto vydání jsme vám namátkou vybrali:

DIVOKÁ PŘÍRODA: ROSTISLAV STACH

Je složité fotit jeleny v říji? Přečtěte si náš rozhovor s mistrem wildlife.

DIVOKÁ PŘÍRODA: ROSTISLAV STACH

ROZHOVOR: ELIŠKA SKY

„Jako art director stojím za tvořením konceptu a nápadu,“ říká výborná fotografka.

ROZHOVOR: ELIŠKA SKY

ROZHOVOR: MIA KŘIŽKOVÁ

„Člověk má pocit, že pořád musí někam dostat…“ a ono to jde, když se chce!

ROZHOVOR: MIA KŘIŽKOVÁ

ÚVAHA: UMĚLECKÉ FOTOGRAFIE JE PŘÍLIŠ?

Zkuste si zapolemizovat s Františkem Dostálem!

NÁŠ SERIÁL: JEDENÁCTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

Tradice fotografických služeb v centru Prahy je dlouhá a jejich kvalita je známá.

NÁŠ SERIÁL: JEDENÁCTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

RECENZE KNIHY: JAN ŠMÍD PHOTOGRAPHY

Tuto publikaci si moc přejeme jako dárek pro vás k předplatnému…

RECENZE KNIHY: JAN ŠMÍD PHOTOGRAPHY

RECENZE KNIHY: PRAKTICKÝ RÁDCE PRODUKTOVÉHO FOTOGRAFA

Šimon Pikous se svým týmem sestavil fotografickou kuchařku, o kterou je obrovský zájem.

RECENZE KNIHY: PRAKTICKÝ RÁDCE FOTOGRAFA

PRAXE: PŘIPRAVÍME SI VLASTNÍ KALENDÁŘ?

Testovali jsme ideální dárky od CEWE. Můžete si vybrat a zkusit i adventní!

PRAXE: PŘIPRAVÍME SI VLASTNÍ KALENDÁŘ?

FOTOGRAF ROKU: JEDENÁCTÉ TÉMA NA VÝBORNOU

Řeky a potoky, moře a jezera opravdu umíte! Je to zážitek sledovat vaše fotografie.

FOTOGRAF ROKU: JEDENÁCTÉ TÉMA NA VÝBORNOU

… a další a další!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

Vyberte si z nových i klasických dárků k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Je čas si udělat radost (a také vašim blízkým?) pod stromeček! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás na zimní měsíce a vyzkoušejte si zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/jedinecna-nabidka-predplatneho-casopisu-fotovideo_10642.html

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

Barevné úsměvy listopadového FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.