Huawei P20 a Huawei P20 Pro nejlepší fotomobily všech dob nadchnou i ty nejnáročnější uživatele

Publikováno: 28. března 2018 | autor Redakce
Dara Rolins pro Huawei P20

Společnost Huawei včera 27.3. 2018 v Paříži slavnostně představila očekávané prémiové smartphony Huawei P20 a Huawei P20 Pro. Obě novinky využívají vyspělou funkci umělé inteligence a model Huawei P20 Pro je jako první smartphone na světě vybaven unikátním trojitým fotoaparátem Leica.

Čím je řada Huawei P20 výjimečná?

  • Vyspělý fotoaparát zachycuje více světla a lépe vykresluje detaily. Model Huawei P20 Pro disponuje trojitým fotoaparátem Leica. Huawei P20 je pak vybaven výborným duálním fotoaparátem, který rovněž vznikl ve spolupráci se značkou Leica.
  • Inovativní funkce využívající umělou inteligenci, jako jsou Master AI nebo stabilizace obrazu Huawei AIS, přinášejí revoluci ve fotografování smartphonem.
  • Modely se vyznačují minimalistickým designem a jsou dostupné v několika barvách a texturách.
  • Vysoký výkon smartphonů zajišťuje procesorKirin 970 s technologií NeuralProcessing Unit (NPU). Spolehlivý a plynulý chod smartphonu garantuje uživatelské prostředí EMUI 8.1, které je postaveno na operačním systému Android™ 8.1.

Lepší fotky díky trojitému fotoaparátu i umělé inteligenci

Řada Huawei P20 zahrnuje vyspělý fotoaparát s benefity umělé inteligence. Díky tomu se uživatelům nabízejí nové funkce, které vylepšují a zpříjemňují zážitek z focení smartphonem. Huawei P20 Pro se pyšní trojitým fotoaparátem Leica s dosud nejlepším rozlišením mezi smartphony – fotoaparát tvoří 40MPx RGB senzor, 20MPx monochromatickýsenzor a 8MPxsenzor s teleobjektivem. Fotoaparát dále dokáže vykouzlit exkluzivní barvy známé z legendárních přístrojů Leica.Novinkou je také samostatný obrazový procesor (ISP) a citlivý snímač teploty barev pro věrnější barevnou reprodukci.

Huawei P20 je evolucí předchozích modelů – je osazen duálním fotoaparátem Leica s 12MPx snímači 20MPx monochromatickým snímačem. Díky tomu smartphone výrazně lépe fotí při zhoršených světelných podmínkách. Obě novinky disponují 24MPx selfie fotoaparátem s funkcí vylepšení vzhledu pomocí umělé inteligence a 3D osvětlením.

Světelnosti objektivů f/1.8, f/1.6 a f/2.4 umožňují zachytit snímky ve výborné kvalitě při zachování všech detailů. Huawei P20 Pro nabízí rovněž objektiv Leica VARIO-SUMMILUX s trojnásobným optickým zoomem a 1/1.7 optický snímačem (7.76mm x 5.82mm) pro zachycení fotografií při nízké úrovni osvětlení až do citlivosti ISO 102400.

Procesor Kirin 970 s technologií NeuralProcessing Unit (NPU) umožňuje bezproblémové a pohodlné fotografování. Systém rozpoznávání prostředí a objektů dokáže díky umělé inteligenci identifikovat 19 různých situací a předmětů. Fotoaparát disponuje také 4D prediktivním zaostřováním, které i v pohybu zajišťuje zachycení drobných detailů.

Další praktickou funkcí je Huawei AIS, tedy stabilizace obrazu. S Huawei AIS lze bez potíží pořizovat kvalitní noční snímky bez nutnosti použití stativu. Zařízení z řady P20 navíc při natáčení videa podporují šestiosou stabilizaci a slowmotion režim s 960 snímky za sekundu.

Design inspirovaný hrou světla

Vzhled řady provedení, které dostalo název Twilight. Speciální barevný odstín vznikl aplikací několika vrstev NVMC optických povlaků pod zadní kryt smartphonu. Když na tuto vrstvu dopadá světlo, dochází k postupné změně odstínu. Huawei P20 i Huawei P20 Pro budou dále dostupné v černé, temně modré a zlatorůžové barvě.

Spolu s novými modely telefonů Huawei představil také nové příslušenství. Jde o bezdrátová stereo sluchátka Huawei FreeBuds, dále sluchátka ActiveNoiseCanceling 3 pro pokročilé tříúrovňové potlačení šumu a zesilovač Huawei DAC.

Umělá inteligenci myslí za vás

Uživatelské prostředí EMUI 8.1, které je kompatibilní s umělou inteligencí, zahrnuje funkci Huawei Share 2.0 pro bezproblémové sdílení souborů mezi smartphony Huawei, počítači se systémem Windows i platformou Mac nebo funkci pro bezdrátové připojení k projektoru. Funkce Smart Screen zase zajistí rozdělení obrazovky pro souběžné používání dvou různých aplikací.

Společnost Huawei také speciálně pro řadu P20 vytvořila variaci na oblíbenou aplikaci Prisma.

Prémiovou řadu Huawei P20 bude na českém trhu reprezentovat Dara Rolins.

Představení dlouho očekávaných modelů Huawei P20 a P20 Pro doprovodí v Česku marketingové aktivity včetně spolupráce s Darou Rolins jako novou ambasadorkou značky. „Několik mých známých používá značku Huawei, včetně mé dvorní fotografky. Jakmile jsem dostala možnost produkty Huawei sama vyzkoušet, zjistila jsem, že je to velmi inovativní značka. V první řadě jsem nadšená ze skvělého designu a v neposlední řadě pak z toho, že dlouho očekávaný Huawei P20 Pro je první smartphone na světě s trojitým fotoaparátem Leica. To je pro mě i v rámci mé profese dost podstatná přidaná hodnota. Fotky v té nejvyšší kvalitě jsou pro mě prioritou,“ uvedla Dara Rolins.

Ceny a dostupnost

Smartphone Huawei P20 bude v ČR dostupný v barevných variantách Black, MidnightBlue a Pink Gold (černá, modrá a růžová) za doporučenou maloobchodní cenu 16 999 Kč, Huawei P20 Pro v barevných variantách Black, MidnightBlue a Twilight (černá, modrá a fialová) za 21 999 Kč.

 

Specifikace Huawei P20

Specifikace Huawei P20 Pro

Rozměry

Výška: 149,1 mm; Šířka: 70,8 mm;

Hloubka: 7,65 mm; Váha: 165 g

Výška: 155 mm; Šířka: 73,9 mm;

Hloubka: 7,8 mm; Váha: 180 g

Displej

5,8”

6,1”

CPU

HuaweiKirin 970

Octa-core 4 ×Cortex A73 2.36 GHz + 4 × Cortex A53 1.8 GHz

HuaweiKirin 970

Octa-core4 ×Cortex A73 2.36 GHz + 4 × Cortex A53 1.8 GHz

GPU

Mali-G72

Mali-G72

Operační systém

AndroidTM8.1

AndroidTM8.1

Emotion UI

EMUI 8.1

EMUI 8.1

Paměť

4 GB ROM, 128 GB RAM

6 GB ROM, 128 GB RAM

Fotoaparát

Hlavní: 20 (f1.6)+12 Mpx (f1.8)

Přední: 24Mpx

Hlavní: 40 (f1.8)+ 20 (f1.6) +8 (f2,4)

Přední: 24Mpx

Baterie

3400 mAh

4000 mAh

Více informací o jedinečné řadě Huawei P20 naleznete zde!

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.