Hrající luxusní šperk – sluchátka beyerdynamic Xelento 2

Publikováno: 31. prosince 2022 | autor Redakce
pic-xelento-remote-2nd-gen-22-08-male-model-denis-cebulec-side-view-close-up-v1.jpg

Patentovaná technologie Tesla, ruční výroba v německém Heilbronnu a mimořádný design, díky němuž působí sluchátka v uších jako skutečný šperk vykládaný zlatem. A navíc certifikace Hi-Res Audio a Hi-Res Audio Wireless, které zaručují nejlepší možnou reprodukci zvuku.

Tak by se dala velmi zkráceně charakterizovat nová malá sluchátka do uší beyerdynamic Xelento 2 Remote a Xelento 2 Wireless. Jejich nový akustický filtr poskytuje v pásmu vysokých kmitočtů ještě jemnější detaily než dosud a reprodukci dodává neuvěřitelnou lehkost.

pic-xelento-2nd-gen-21-07-keyvisual-v02.jpg

Ve spojení s dokonale sladěnými středy, výškami a basy se beyerdynamicu podařilo pozdvihnout kvalitu zvuku malých sluchátek na novou úroveň.

Sluchátka beyerdynamic, dodnes vyráběná v Německu, znají velmi dobře audiofilové, hudebníci, zvukaři i producenti nahrávacích studií. BaSys CS, výhradní distributor této značky v České republice, představuje na našem trhu druhou generaci po všech stránkách výjimečných sluchátek do uší – beyerdynamic Xelento 2.

pic-xelento-2nd-gen-22-08-applying-golden-logo-in-goldsmiths-workshop-v1.jpg

Tyto špunty kombinují nejlepší technologie se špičkovým designem a k dispozici jsou ve dvou variantách. K reprodukci využívají legendární měniče neboli reproduktory Tesla, vyvinuté právě beyerdynamicem. Koncept Tesla zahrnuje několik unikátních konstrukčních řešení, včetně speciálního designu zvukovodu, materiálu membrány, kovového krytu cívky či způsobu působení magnetického pole uvnitř reproduktoru.

Obě varianty sluchátek jsou vybaveny mikrofonem pro handsfree hovory či konference a umožňují poslech pomocí dodaného 1,3 metru dlouhého oddělitelného kabelu se stereo konektorem jack 3,5 mm.

pic-xelento-remote-17-03-explosion-v2.jpg

Model Xelento Remote má v balení navíc symetrický kabel s konektorem 4,4 mm (Pentaconn), který umožňuje přímé připojeni k hi-fi komponentům se symetrickými výstupy. Proto jsou tato sluchátka ideální volbou pro poslech prostřednictvím digitálních audio přehrávačů a kvalitních hi-fi systémů. Jejich upgrade na bezdrátový poslech umožňuje samostatně dodávaný adaptér.

Sluchátka Xelento Wireless disponují standardně kvalitním bezdrátovým adaptérem s technologií Bluetooth® 5.2 a zajišťují bezdrátový poslech na jedno nabití po dobu až 14 hodin. O nejvyšší Hi-Fi kvalitu reprodukce v bezdrátové podobě se stará integrovaný zesilovač s D/A převodníkem od společnosti AKM a podpora nejnovějších audio kodeků LHDC, Qualcomm® aptX™ HD a aptX™ Adaptive spolupracujících se systémy Android, iOS, Windows i Mac.

pic-xelento-remote-2nd-gen-22-05-7p0-detail-earphones-mmcx-on-white-v1.jpg

Bezkonkurenční zvukový zážitek a provedení zdobené zlatem

Sluchátka beyerdynamic Xelento 2 ztělesňují to nejlepší, čeho lze v oblasti reprodukce zvuku i provedení v současné době u malých sluchátek dosáhnout. Jejich ušlechtilý vzhled a prvotřídní zvuk rozbuší srdce každého milovníka hudby.

Sluchátka jsou vyráběna ručně s důrazem na přesnost a kvalitu v sídle společnosti v německém Heilbronnu. Nové akustické měniče Tesla.11 o průměru 11 mm jim zajišťují výjimečné podání všech detailů a bezkonkurenční prostorovost i hloubku zvuku. Vynikajícímu poslechovému zážitku vychází vstříc také pozlacené konektory a postříbřené kabely.

pic-xelento-remote-2nd-gen-22-08-whats-in-the-box-v1.jpg

Atraktivní provedení podtrhuje lesklé šasi zdobené ručně aplikovaným logem z 24 karátového zlata. V přepracovaném designu i pečlivém výběru materiálů se odráží smysl pro detail, přesnost a řemeslná zručnost.

Ergonomie a pohodlí

Vysoký komfort při nošení a pohodlný celodenní poslech umožňuje vysoce ergonomické provedení a vedení kabelu za uchem. Balení obsahuje sedm párů nově navržených silikónových koncovek do uší, díky nimž je možné sluchátka individuálně přizpůsobit.

pic-xelento-wireless-2nd-gen-22-05-2p2-detail-earphones-on-black-v1.jpg

Pro výbornou pasivní izolaci od okolí je k dispozici navíc sada pěnových nástavců Comply™ ve třech velikostech. To vše umožňuje co možné nejlepší utěsnění v uších i dosažení maximálního možného akustického výkonu.

Sluchátka beyerdynamic Xelento 2 jsou na našem trhu k dostání u autorizovaných prodejců. Doporučená koncová cena modelu Xelento 2 Remote je 26000 Kč a provedení Xelento 2 Wireless stojí 31 000 Kč.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.