HP a Poly – lídr pro oblast hybridní práce

Publikováno: 26. února 2023 | autor Redakce
poly-sync-20-silver-bluetooth-lifestyle-2.jpg

Součástí HP se stává společnost Poly – lídr v oblasti řešení pro hybridní práci. Do jejího portfolia patří videokonferenční systémy, kamery a headsety.

Pandemie ukázala, že byznysové modely se mohou a budou vyvíjet a efektivní spolupráce se nemusí omezovat pouze na kancelářské prostory. Nejnovější údaje dokazují, že přístup k práci se neustále mění. V současné době pracuje přibližně 40 % zaměstnanců na dálku a téměř 30 % v hybridním modelu, kdy se v kanceláři objeví v průměru třikrát týdně.

V každoročním průzkumu Trust Barometer společnosti Edelman 63 % respondentů z celého světa uvedlo, že používání technologií dává lidem prostor k promyšlenějšímu plnění pracovních povinností. Výsledky průzkumu společnosti HP ve Velké Británii ukazují, že 89 % kancelářských pracovníků věří, že hybridní práce přispívá ke zlepšení pohody a rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem.

voyager-free-60+-carbon-black--environmental-print.jpg

Společnost HP se v rámci rozvoje svého portfolia pro hybridní práci rozhodla převzít firmu Poly, jež je lídrem v této oblasti. V její nabídce jsou řešení pro videokonference, kamery, různé typy headsetů a dalších nástrojů pro efektivní spolupráci a komunikaci. Spojení obou značek vytváří jedinečnou nabídku hybridních řešení. Periferní zařízení jsou segmentem v hodnotě 110 miliard, na který HP v poslední době klade zvláštní důraz a který roste o 9 % ročně (v 1. čtvrtletí roku 2022 o 40 %).

„Vzhledem k faktu, že stále více lidí pracuje na dálku nebo hybridně, staly se prioritou bezpečnost, pohodlí a flexibilita a stále větší výzvou je budování soudržné firemní kultury a stmelování kolektivu. Chceme zaměstnancům usnadnit komunikaci prostřednictvím našich společných technologií – od řešení pro zasedací místnosti až po firemní notebooky s více kamerami. Kombinace nabídky Poly a HP poskytne koncovým uživatelům potřebný hardware, software a služby, které jsou nezbytné pro úspěšnou orientaci v hybridním světě – což platí nyní stejně jako do budoucna,“ říká Erika Lindauerová, ředitelka HP Inc. pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

sync-20+-home-female-teams-lifestyle-web.jpg

Podniky a jejich zaměstnanci dnes hledají nové a lepší způsoby práce a spolupráce v hybridním světě. Přibližně 75 % kancelářských pracovníků investuje do zlepšení svého domácího pracovního prostředí.

Tradiční kancelářské prostory se nyní upravují takovým způsobem, aby podporovaly hybridní práci a spolupráci, se zvláštním důrazem na řešení zasedacích místností. V současné době je k dispozici více než 90 milionů takových místností, z nichž méně než 10 % nabízí možnost přenosu videa. Očekává se, že segment kancelářských řešení určených pro zasedací místnosti se do roku 2024 ztrojnásobí.

voyager-free-60+-sand-white--environmental-1-print.jpg

Změny v režimu práce v mnoha oborech už lze pokládat za trvalé, „hybridní práce“ se bude nazývat jednoduše „práce“. Už to není trend, ale norma. V posledních letech si organizace zvykly řídit zaměstnance pracující z domova. V roce 2023 se však budou muset přizpůsobit i řízení lidí pracujících z více různých (i velmi vzdálených) míst. Kromě toho se předpokládá, že se zvýší počet tzv. digitálních nomádů, tj. lidí, kteří pracují na dálku na plný úvazek z různých míst po celém světě.

Organizace se musí ujistit, že jsou připraveny nabídnout svým zaměstnancům plnou flexibilitu, zejména pokud si chtějí udržet a přilákat nejlepší odborníky ve svém oboru, z nichž mnozí budou chtít pracovat v zahraničí. Zaměstnavatelé budou potřebovat zajistit, aby jejich zaměstnanci měli k dispozici správné nástroje, které jim umožní pracovat co nejlépe bez ohledu na místo.

Společnosti HP a Poly chtějí společně rozvíjet kompletní ekosystém zařízení, softwaru a digitálních služeb, který zajistí vynikající zážitek, zvýší produktivitu zaměstnanců a poskytne podnikovým zákazníkům lepší přehled, auditovatelnost, zabezpečení a možnost správy v jejich hybridních IT prostředích.

Produkty Poly

Společnost HP v rámci akce pro novináře deklarovala spojení se značkou Poly i na českém a slovenském trhu. U této příležitosti předvedla několik produktů, které průřezově charakterizují novou společnou nabídku (nejen) pro hybridní práci – od headsetů a USB kamer až po komplexní sady řešení pro konferenční místnosti.

Poly Voyager Free 60

Sílu značky Poly v segmentu headsetů ukazuje řada profesionálních bezdrátových sluchátek, určených pro hybridní životní styl. Ať už se účastníte konferenčního hovoru nebo posloucháte své oblíbené hity, sluchátka Poly Voyager Free 60 poskytují až pět hodin hovoru s adaptivním aktivním potlačením hluku (ANC) a technologií WindSmart, eliminující rušivé zvuky z okolí.

voyager-free-60-white-sand-hero-high-res-rgb.jpg

Standardní verze obsahuje nabíjecí pouzdro, jež umožňuje dalších 10 hodin hovoru, model Poly Voyager Free 60+ se dokonce dodává s chytrým nabíjecím pouzdrem. To je vybaveno dotykovým displejem OLED se snadným přístupem k funkcím ovládání hlasitosti a ztlumení zvuku, rychlým přehledem o výdrži baterie či o stavu hovoru a 3,5mm analogovým vstupem, ideálním pro zábavní systémy na palubách letadel. Pomocí mobilní aplikace Poly Lens si uživatelé mohou nastavení zařízení Poly přizpůsobit a IT týmy mohou jejím prostřednictvím zařízení spravovat a získávat z něj informace.

Hlasové komunikátory Poly Sync

Chytré hlasové USB a Bluetooth komunikátory Poly Sync používají proprietární technologii mikrofonu ke sledování mluvčího. Jsou navrženy tak, aby naplňovaly možnost pracovat odkudkoli – ať už vzdáleně z domova nebo v kanceláři. Možnosti připojení hlasitého odposlechu přes USB a Bluetooth poskytuje uživatelům velkou flexibilitu, protože inteligentní mikrofony umějí detekovat hlasy v celé místnosti a poskytují vynikající kvalitu zvuku, i pokud se mluvčí vzdálí.

Je možné je jednoduše připojit také k hlasovému asistentu Siri nebo Google, a ovládat tak jejich prostřednictvím vše hlasem. Rodina produktů Poly Sync přináší ideální řešení pro hybridní práci odkudkoli i pro kvalitní poslech hudby.

poly-sync-20-silver-bluetooth-dongle-front-1.jpg

Poly Sync 20 a Poly Sync 20+ s nejlepším zvukem ve své třídě a třemi mikrofony jsou ideálním přenosným řešením pro hybridní pracovní prostředí. Jde o zařízení typu tři v jednom – osobní hlasový komunikátor, přenosný reproduktor a nabíječku smartphonu. Díky kompaktnímu, elegantnímu designu a přenosnému pouzdru se ideálně hodí pro uživatele na cestách. Pokročilé algoritmy digitálního zpracování signálu zajišťují, že obě strany hovoru jsou jasně slyšet. Programovatelné tlačítko umožňuje uživatelům přizpůsobit zařízení jejich potřebám.

Poly Sync 40 nabízí ještě lepší zvukové parametry, mikrofony snímají zvuk s větším dosahem než u předcházejícího typu. Uživatel si může zvolit bezdrátové řetězení dvou jednotek, a tím přizpůsobit a rozšířit dosah v rámci různých velikostí konferenčních místností. Poly Sync 40 je vybavený baterií s dlouhou životností s dobou hovoru až 30 hodin. Funkce automatického zrušení párování Bluetooth umožňuje uživatelům po schůzce rychle odpojit zařízení Bluetooth. Nechybí ani pohodlné nabíjení připojeného smartphonu.

poly-sync-40+m-silver,-bt,-bt-adapter,-ms-teams-lifestyle.jpg

Poly Sync 60 je nejvýkonnější zařízení z rodiny Poly Sync. Nabízí všechny funkce jako předcházející typy, je však určený pro větší konferenční prostory a konferenční místnosti. Díky šesti mikrofonům a inteligentním funkcím může zařízení automaticky sledovat hlasy v zasedací místnosti a přizpůsobit se tak, aby zajistilo jedinečnou kvalitu zvuku pro propojené účastníky hovoru. Díky dvěma velkým vestavěným reproduktorům Poly Sync 60 snadno ozvučí místnost bohatým, křišťálově čistým zvukem. Je možné k němu připojit USB kameru, a zajistit tak kompletní AV připojení.

Set pro hybridní práci – Poly Room Kit a HP Mini Conferencing PC

Kombinace minipočítače HP a sady Poly Room Kit představuje cíl propojení obou značek – komplexní špičkové řešení pro hybridní práci. Obsahuje Poly Room Kit, jenž je variabilní podle počtu připojených uživatelů a velikosti místnosti a HP Mini počítač, certifikovaný pro Microsoft Teams Rooms a Zoom Rooms. Jde o vysoce výkonné řešení, poskytující uživatelům bohaté možnosti pro spolupráci. Snadnou integrovanou správu a vysoký stupeň zabezpečení zajišťuje HP Wolf Security for Business.

Poly Studio Focus Room Kit pro MS Teams Rooms je intuitivní konferenční řešení, poskytující špičkovou kvalitu zvuku i obrazu. Ať jde o videohovor jeden na jednoho nebo prezentaci z velké konferenční místnosti, komunikace zůstává zřetelná a jasná, bez rušivých šumů a zvuků pronikajících z okolí. K tomu přispívají zejména technologie NoiseBlockAI a Acoustic Fence, jež potlačují veškeré rušivé zvuky kromě hlasu mluvčího.

Ke skvělému uživatelskému zážitku přispívá nemalou měrou video z inteligentní 4K kamery s vysokým rozlišením a technologie Poly DirectorAI, která automaticky zajišťuje, že snímaná osoba je vždy v centru záběru. To vše doplňuje výkonné ozvučení, speciální mikrofony a optický USB kabel, propojující dotykový ovladač s počítačem HP.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.