Hodinky Samsung Galaxy Watch5 a Galaxy Watch5 Pro zlepšují monitorování zdraví

Publikováno: 16. srpna 2022 | autor Redakce
3-061-family-galaxy-watch5-graphite-pinkgold-silver-li.jpg

Nová řada Galaxy Watch5 je nabitá funkcemi – mimo jiné výrazně vylepšuje analýzu spánku, umožňuje přizpůsobit zevnějšek vlastnímu vkusu a na jedno nabití déle vydrží.

Samsung představil dvojici nových chytrých hodinek Galaxy Watch5 a Galaxy Watch5 Pro s novými analytickými funkcemi a celkově vylepšenými parametry.

3-059-family-galaxy-watch5-graphite-pinkgold-sapphire-silver-li.jpg

Model Galaxy Watch5 se soustředí hlavně na vylepšení obvyklých funkcí, které zákazníci od hodinek čekají, zatímco horká novinka od Samsungu, Galaxy Watch5 Pro, nabízí nejlepší výbavu i výdrž v historii. Oba modely majitelům nepochybně pomůžou v plnění každodenních cílů v oblasti zdraví, fitness a wellness.

3-037-product-galaxy-watch5-silver-li.jpg

„Díky novým modelům Galaxy Watch uživatelé snáz pochopí, jak na tom po zdravotní stránce jsou, a hodinky jim navíc poradí, jak při vylepšování kondice nejlíp postupovat,“ říká dr. TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „S převratným senzorem Samsung BioActive Sensor uživatelům umožňujeme, aby si o svém zdraví udělali kompletní a přehledný obrázek.“

3-038-product-galaxy-watch5-sapphire-silver-li.jpg

Špičkový senzor, díky němuž si líp porozumíte

Lidé po celém světě si stále častěji uvědomují, jak je důležité rozumět zdravotním údajům a řídit se tím při cvičení i v běžném každodenním životě. Nové chytré hodinky značky Samsung to výrazně usnadňují – umožňují monitorovat zdravotní údaje do hloubky a na základě jejich analýzy pomáhají uživatelům při stanovení individuálních cílů ve fitness a wellness. Hodinky Galaxy Watch5 disponují jedinečným senzorem Samsung BioActive Sensor, díky němuž právě teď začíná nová éra digitálního monitoringu zdraví.

3-048-hands-on-galaxy-watch5-sapphire-li.jpg

Senzor, který se poprvé představil v řadě Galaxy Watch4, využívá jediný čip s unikátní konstrukcí a má trojí funkci – funguje jako optický snímač tepu, elektrický snímač tepu a nástroj pro analýzu bioelektrického odporu současně. Výsledkem je podrobný monitoring srdeční činnosti a dalších údajů, na displeji se zobrazí například kromě obvyklé tepové frekvence i saturace krve kyslíkem či aktuální hladina stresu. Kromě toho si uživatelé můžou změřit i krevní tlak a ECG – stačí mrknout na zápěstí a hned vědí, jak na tom zdravotně jsou.

3-082-lifestyle-galaxy-watch5-sapphire-zflip4-blue-li.jpg

Hodinky Galaxy Watch5 se dotýkají zápěstí větším povrchem než předchozí model Galaxy Watch4, měření je tudíž ještě o něco přesnější. Jedinečný multifunkční senzor BioActive kromě toho funguje v kombinaci s dalšími senzory v hodinkách, včetně nového snímače teploty, což rovněž přispívá k lepšímu pochopení celkové fyzické kondice a pohody. O přesnost teplotního senzoru se stará infračervená technologie, díky níž senzor rychle reaguje na náhlé změny teploty v okolí. To mimo jiné výrazně rozšiřuje možnosti pro vývojáře nejrůznějších zdravotních aplikací.

Holistický přístup ke zdraví pro každého

Na rozdíl od mnoha jiných chytrých hodinek není model Galaxy Watch5 zdaleka jen vylepšenou verzí fitness náramků určených hlavně k samotnému cvičení. Nové hodinky od Samsungu nabízejí podstatně víc, mimo jiné při monitoringu regenerační fáze po fyzické aktivitě.

3-113-lifestyle-galaxy-watch5-golfedition-graphite-li.jpg

O celkové stavbě těla, a tím pádem i celkovém zdraví toho hodně prozradí funkce měření složení těla – uživatel zjistí přesný poměr jednotlivých složek organismu a na základě tohoto měření si může stanovit osobní plán cvičení. Samozřejmostí je dlouhodobé sledování a hodnocení vývoje. V klidové fázi po výkonu pak přijdou vhod třeba data o trendech v srdeční činnosti, případně doporučení ohledně pitného režimu na základě intenzity pocení.

Galaxy Watch5 Pro – víc funkcí a delší výdrž pro opravdové dobrodruhy

Druhý z modelů, horká novinka v našem portfoliu, má název Galaxy Watch5 Pro a je určený především pro milovníky dobrodružství v přírodě. Ať už chodíte pěšky, jezdíte na kole či dáváte přednost jiným aktivitám, budete s novými hodinkami spokojeni, zejména díky špičkové konstrukční kvalitě a jedinečným materiálům, z nichž se vyrábějí.

3-043-product-galaxy-watch5pro-graytitanium-li.jpg

Vylepšený displej se safírovým sklem Sapphire Crystal se opravdu jen tak nepoškrábe, totéž platí pro odolné titanové pouzdro s přečnívajícím kroužkem, který rovněž přispívá k účinné ochraně displeje. Do výbavy patří i speciální sportovní řemínek s překlápěcí sponou, elegantní a zároveň odolný.

3-056-hands-on-galaxy-watch5pro-graytitanium-li.jpg

Model Galaxy Watch5 Pro nevyniká jen odolnou konstrukcí, ale také baterií s největší výdrží v celé řadě Galaxy Watch. Baterie je o 60 % větší než v případě Galaxy Watch4. Mezi další přednosti patří podpora formátu GPX, mezi chytrými hodinkami od Samsungu rovněž poprvé.

3-045-product-galaxy-watch5pro-blacktitanium-li.jpg

Mapu se zakreslením absolvované trasy tak můžete snadno sdílet s příteli v aplikaci Samsung Health s funkcí Route Workout, jiné trasy si naopak můžete stahovat z internetu. Na trase pak můžete věnovat plnou pozornost cestě před sebou a nemusíte sledovat mapu – spolehlivě vás povede hlasová navigace. A když se budete chtít stejnou cestou vydat domů, vůbec nemusíte nic do mapy zadávat, hodinky Galaxy Watch5 Pro vás tam díky funkci Track back dovedou samy.

Dostupnost modelů a ceny

Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5 a Galaxy Watch5 Pro se začnou v České republice prodávat od 26. srpna 2022. Galaxy Watch5 40mm bude možné zakoupit v grafitové, růžovo-zlaté a stříbrné (s fialovým páskem) barvě. Galaxy Watch5 44mm budou k dostání v grafitové, safírově modré a stříbrné (s bílým páskem) barvě.

Na dobrodruhy se zájmem o stylové, odolné a výkonné hodinky pak čeká model Galaxy Watch5 Pro. Ten se bude prodávat v černé a šedé titanové variantě s průměrem 45 mm. Doporučené ceny jsou následující:

  • Galaxy Watch5 40 mm – 7499 Kč
  • Galaxy Watch5 40 mm LTE – 8499 Kč
  • Galaxy Watch5 44 mm – 8199 Kč
  • Galaxy Watch5 44 mm LTE – 9499 Kč
  • Galaxy Watch5 Pro – 11 999 Kč
  • Galaxy Watch5 Pro LTE – 12 999 Kč
Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.