Herní projektory BenQ ze série X přináší nebývalé detaily

Publikováno: 22. února 2024 | autor Redakce
x3100i-left45.jpg

Společnost BenQ uvádí na trh projektory X3100i a X500i. Dva nové 4K HDR projektory určené konzolovým hráčům jsou optimalizované pro hraní nejnovějších AAA herních titulů a nabízí mimořádné audiovizuální detaily.

Oba nové projektory X3100i a X500i navazují na úspěšný model X3000i a integrují zcela nový engine zdokonalující reprodukci detailů. Díky použitým technologiím HDR-PRO, CinematicColor a CinematicSound přináší zájemcům výrazně kvalitnější zážitek, než bylo doposud možné.

Projektory jsou navrženy v duchu futuristického stylu a pro maximálně flexibilní umístění, resp. instalaci do vhodné projekční vzdálenosti včetně možnosti digitálního přiblížení a oddálení obrazu, korekce lichoběžníkového zkreslení a v případě modelu X3100i i vertikálního posunu obrazu.

benq-x3100i.jpg

„Naše nové herní projektory řady X jsou revolucí pro hraní ve vysokém rozlišení, a to díky 4K HDR a nízkému zpoždění na vstupu. Stávají se tak ideální platformou pro hraní AAA her v různém prostředí,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: „Vlajková loď X3100i vytvoří dokonalou herní místnost bez kompromisů, zatímco X500i se soustředí na spontánní využití v malých místnostech, které promění v malý herní koutek.“

Vysokého zobrazovacího výkonu je dosaženo díky 4K rozlišení s celkovým počtem 8,3 milionu pixelů, technologii HDR-PRO využívající SSI Dynamic Black a HDR tone mapping pro dosažení vynikajícího kontrastu a realistických stínů, a technologii CinematicColor poskytující vysoký jas a hloubku barev v širokém barevném gamutu až do rozsahu 100 % DCI-P3.

Do detailu vyladěný zvuk v rámci technologie CinematicSound využívá inovativní symetrické umístění reproduktorů treVolo a speciální obvody pro zpracování signálu, které vytváří 3D prostorový efekt včetně kvalitní reprodukce bohatých plných nízkých i středních frekvencí.

benq-x500i.jpg

Vizuální i zvukové efekty jsou přenášeny s minimálním zpožděním pouhých 4,16 ms, což umožňuje okamžité reakce hráčů. Model X3100i podporuje 4,2 ms při 240 Hz, 8,22 ms při 120 Hz a rozlišení 1080p, respektive 16,9 ms při 60 Hz a rozlišení 4K nebo 2K. Minimalizaci doby odezvy lze podpořit i vypnutím různých nastavení, např. lichoběžníkového zkreslení, overscanu a dalších.

K dispozici jsou také herní režimy přizpůsobující nastavení projektoru různým žánrům her, ať už to jsou sportovní, střílečky nebo závodní. Projektory nabízí také režim Auto Game Mode pro automatickou detekci her a následnou optimalizaci odezvy a audiovizuálního nastavení pro každou konzoli. Funkce SettingXChange umožňuje snadné přepínání přednastavených barevných režimů za chodu.

Oba nové projektory z řady X jsou vybaveny operačním systémem Android TV s oficiální certifikací od Googlu a vestavěnou aplikací Netflix, které společně přináší další aplikace, filmy, seriály, sport či široké spektrum her. Podpora eARC a S-PDIF umožňuje přenos originálního zvuku v plné kvalitě do externího zvukového systému.

BenQ X3100i je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 57 990 Kč s DPH v České republice a 2390 euro s DPH na Slovensku.

BenQ X500i je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 38 990 Kč s DPH v České republice a 1605 euro s DPH na Slovensku.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.