Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4: všestranné skládací telefony s revolučním systémem ovládání

Publikováno: 18. srpna 2022 | autor Redakce
1-038-product-galaxy-zflip4-borapurple-blue-pinkgold-graphite-li.jpg

Čtvrtá generace skládacích telefonů s ohebným displejem posouvá hranice možného, ať už jde o výkon, nabídky personalizace či fotografování a natáčení v režimu FlexCam.

Samsung Electronics dnes představila novou generaci revolučních skládacích telefonů s ohebným displejem, Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4. V obou případech se uživatelé můžou těšit na design i funkce šité na míru a na výrazně vylepšený výkon.

1-041-product-galaxy-zflip4-pinkgold-li.jpg

Čtvrtá generace skládacích telefonů řady Galaxy Z nadále boří zavedené konvence a nabízí majitelům nevídané mobilní zážitky, které dokážou měnit každodenní život.

„Nové skládací modely Samsung Galaxy výrazně rozšiřují možnosti, na něž jsou uživatelé běžných chytrých telefonů zvyklí. Ještě nikdy jsme si nemohli vzhled ani funkce smartphonů přizpůsobit tak jako nyní. Telefony nové generace, které jsme vyvinuli ve spolupráci s našimi význačnými partnery, nabídnou nevídané mobilní zážitky a dokonale naplní očekávání i těch nejnáročnějších zákazníků,“ říká dr. TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsung Electronics. „Díky soustředěnému úsilí a vedoucímu postavení v oboru máme na rostoucí oblibě skládacích telefonů velkou zásluhu. Tyto modely bývaly lahůdkou pro labužníky, díky nám se z nich ovšem staly přístroje, jejichž přednosti si užívají miliony lidí po celém světě.“

1-051-hands-on-galaxy-zflip4-borapurple-buds2pro-borapurple-li.jpg

Skládací telefony Samsung mají už dlouho skvělou pověst díky vynikající konstrukční kvalitě a současné novinky nejsou v tomto ohledu žádnou výjimkou – jsou promyšlené do poslední miniaturní součástky, aby zákazníkům nabídly skutečně mimořádný zážitek. Každý si na nich přitom najde to, co potřebuje.

Galaxy Z Flip4 vychází z prověřené a oblíbené designové koncepce a přidává celou řadu vylepšených funkcí, např. lepší fotoaparát, baterii s delší výdrží nebo bohatší možnosti úprav na míru. Mimořádně kompaktní provedení přitom samozřejmě zůstává. Galaxy Z Fold4 zase nabízí dosud nevídané funkce a vynikající výkon – potenciální zájemce jistě potěší modulární provedení, dva skvělé displeje a multitasking, jaký dosud známe jen z osobních počítačů. Mezi další přednosti patří vylepšený fotoaparát a špičkový procesor.

Galaxy Z Flip4, vynikající přístroj pro kreativní jedince

Galaxy Z Flip4 je určený zejména kreativním jedincům, kteří chtějí mezi ostatními náležitě vyniknout. Kompaktní skládací provedení nabízí jedinečné mobilní zážitky, jaké nenabídne žádný jiný chytrý telefon na současném trhu.

Videozáznamy se dají natáčet, aniž byste telefon drželi v ruce, případně můžete fotografovat skupinové záběry z různých úhlů – stačí Z Flip4 částečně složit, a tím aktivovat režim FlexCam. Originální záběry si lze prohlédnout v různých aplikacích – díky partnerství se společností Meta je režim FlexCam optimalizovaný pro oblíbené sociální sítě, například Instagram, WhatsApp nebo Facebook.

1-090-lifestyle-galaxy-zflip4-pinkgold-li.jpg

Další dosud nevídané možnosti nabízí Z Flip4 díky vylepšené funkci Quick Shot. S ní můžete začít natáčet video ve vysoké kvalitě a pak plynule bez přerušení přejít do režimu Flex, kde lze natáčet bez pomoci rukou – vlogeři a influenceři tuhle možnost nepochybně ocení.

Díky důmyslné konstrukci majitelé Z Flip4 ruce často vůbec nepotřebují – s telefonem se toho dá dělat spousta, aniž byste ho museli otevírat. Na mnoho úkolů stačí samotný přední displej, slouží například k volání, odpovídání na zprávy či ovládání miniaplikace SmartThings Scene.

1-038-product-galaxy-zflip4-borapurple-blue-pinkgold-graphite-li.jpg

Kromě toho Galaxy Z Flip4 vydrží déle než předchozí modely, protože v sobě skrývá baterii s větší kapacitou 3700 mAh. Navíc podporuje mimořádně rychlé dobíjení Super Fast Charging, díky němuž se z nuly na 50 procent dostanete už za nějakých 30 minut.

Galaxy Z Fold4 – mimořádně výkonný smartphone s bohatými možnostmi multitaskingu

Galaxy Z Fold4 je výsledkem řady inovativních řešení a jedná se o nejvýkonnější telefon v historii společnosti. V modelu Z Fold4 najdete to nejlepší z mobilní technologie Samsungu v atraktivním a dokonale funkčním balení – skvělou práci odvádí v otevřeném i v zavřeném stavu, případně v režimu Flex. Kromě toho se jedná o vůbec první zařízení s operačním systémem Android 12L, což je speciální verze Android pro velké displeje, tedy i pro skládací telefony.

2-029-product-galaxy-zfold4-graygreen-beige-spen-li.jpg

K efektivní práci je většinou zapotřebí multitasking a s tím si Z Fold4 rozumí podstatně lépe než běžné telefony. Díky nové nástrojové liště Taskbar připomíná pracovní prostředí monitor počítače, ze základní obrazovky se velmi snadno dostaneme k oblíbeným či nedávno použitým aplikacím. Ovládání je intuitivnější než dřív, přibyla nová gesta. Jednotlivé aplikace lze otevírat na celé ploše, ale můžete také zobrazit víc oken vedle sebe – je jen na vás, co vám vyhovuje líp.

2-040-hands-on-galaxy-zfold4-beige-spen-li.jpg

Ještě na vyšší úroveň posouvá multitasking partnerství Samsungu s Googlem a Microsoftem. Aplikace od Googlu, například Chrome nebo Gmail, nyní podporují přetahování souborů a dalších objektů, což znamená mimo jiné snazší kopírování či přesouvání odkazů, fotografií a dalšího obsahu mezi jednotlivými aplikacemi. Díky integraci Google Meet se uživatelé můžou scházet i virtuálně a podnikat nejrůznější aktivity.

2-053-ecosystyem-galaxy-zfold4-beige-spen-zflip4-pinkgold-li.jpg

Samozřejmě potěší i špičkové fotografie a videozáznamy, které Galaxy Z Fold4 zvládá díky vylepšenému fotoaparátu s 50 megapixely a širokoúhlým objektivem. Za pozornost stojí i technologie 30x Space Zoom. Na hlavním displeji s úhlopříčkou 7,6 palce neboli 19,3 cm vypadá obraz výborně, jeho kvalitě pomáhá i obnovovací frekvence 120 Hz a prakticky neviditelný fotoaparát pod displejem (Under Display Camera, UDC).

2-068-lifestyle-galaxy-zfold4-graygreen-li.jpg

Dostupnost modelů

Mobilní telefony Galaxy Z Fold4 a Z Flip4 se začnou v České republice prodávat 26. srpna 2022.

Galaxy Z Fold4 bude k dostání v černé, šedozelené a béžové barvě. Doporučená maloobchodní cena je 44 999 Kč za verzi s 12 GB RAM/256 GB interní paměti a 47 999 Kč za verzi 12 GB RAM/512 GB interní paměti. Na stránkách samsung.cz bude exkluzivně k dostání verze s 12 GB RAM a 1 TB vnitřní paměti v černé a šedozelené barvě, jejíž doporučená maloobchodní cena je 54 999 Kč.

Galaxy Z Flip4 se bude prodávat v šedé, fialové, zlaté a modré barvě. Doporučená maloobchodní cena je 27 499 Kč za variantu s 8 GB RAM/128 GB interní paměti, 28 999 Kč za verzi s 8 GB RAM/256 GB paměti a 31 999 Kč za verzi s 8 GB RAM a 512 GB interní paměti.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.