Full Frame bezzrcadlovka LUMIX S: nové funkce

Publikováno: 8. ledna 2019 | autor Redakce
lumix-s-series-s1r-vyrez-1000px.jpg

Dne 7. ledna 2019 v Las Vegas, USA, společnost Panasonic  představila dvě nové důležité funkce nových full frame bezzrcadlovek LUMIX S, o nichž se první informace objevily na veletrhu Photokina 2018. Full Frame (velikost kinofilmu 35 mm) fotoaparáty a objektivy řady LUMIX S budou k dispozici od konce března 2019 (datum prvního prodeje se může v různých oblastech lišit)

Na veletrhu CES 2019 Panasonic představuje dvě další skvělé funkce pro Lumix

•    Režim HLG Photo s posíleným dynamickým rozsahem
•    Režim High Resolution (Extra vysoké rozlišení) – výjimečná kresba detailů

Úplně nový styl dynamiky pro fotografické vyjádření
LUMIX S nabídne nový režim HLG Photo, v němž lze výrazně rozšířit dynamický rozsah snímků. Výsledkem je špičkové a precizní barevné podání a tonalita, které se blíží vnímání lidského oka, s bohatou kresbou v jasech i ve stínech.

Fotografie pořízené v režimu HLG Photo mají formát HSP, v němž je lze zobrazit na nejnovějších televizích Panasonic s rozlišením 4K a podporou HLG při připojení přes HDMI kabel, případně na jiných kompatibilních zařízeních. Funkce se hodí především pro fotografy, kteří při prezentacích tyto televize využívají.

Extrémně detailní kresba a věrný obraz reality
Režim High Resolution (Extra vysoké rozlišení) se ideálně hodí pro krajinářské, makro nebo umělecké fotografie, u nichž záleží na špičkovém zobrazení detailů s možností masivních výřezů. Fotoaparát v něm využívá technologii stabilizace obrazu snímačem, kdy pořídí sekvenci osmi záběrů, mezi nimiž se snímač vždy nepatrně posune. Výkonný obrazový procesor Venus Engine následně těchto osm snímků spojí do jediného. Výsledkem je dokonale realistický obraz s výjimečně detailní kresbou.

V případě, že se v záběru nacházejí objekty v pohybu, jsou k dispozici nástroje pro eliminaci pohybového rozostření. Režim Extra vysokého rozlišení lze tedy použít i v takové situaci.

(Specifikace se mohou bez ohlášení měnit)

Více informací a video můžete najít zde.

LUMIX S series S1R detail

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.