FUJIFILM X100VI – klasika v novém kabátu

Publikováno: 25. února 2024 | autor Redakce
large-x100vi-black-back-70.jpg

Společnost FUJIFILM Corporation s potěšením oznamuje uvedení digitálního fotoaparátu FUJIFILM X100VI. Nejnovější model řady digitálních fotoaparátů X Series. X100VI nabízí vynikající kvalitu obrazu, kompaktní velikost a lehké tělo, spolu s legendární technologií reprodukce barev Fujifilm.

V roce 2011 uvedla společnost Fujifilm FUJIFILM X100 jako první model řady X100. Řada X100 si vytvořila jedinečnou pozici, kterou si zákazníci po celém světě velmi cení pro svůj trendy hybridní hledáček, sofistikovaný design, intuitivní ovládání a vysokou kvalitu obrazu s jedinečnou reprodukcí barev.

large-x100vi-black-back-13.jpg

X100VI je šestou generací modelu v řadě X100. Při zachování oblíbeného designu a kompaktní velikosti je  X100VI  vybaven  novým  senzorem  X-Trans™  CMOS  5  HR  o  rozlišení  40,2  megapixelu a vysokorychlostním obrazovým procesorem X-Processor  5  pro  podání  vysoké  kvality  obrazu a vysokého výkonu. Navíc byla poprvé v produktu řady X100 začleněna nově vyvinutá funkce stabilizace obrazu v těle s až 6,0 kroky, přičemž se zachovává charakteristická kompaktní velikost a nízká hmotnost řady, která se od předchozího modelu X100V zvýšila jen minimálně.

large-x100vi-limited-edition-dscf0033.jpg

Na oslavu 90. výročí společnosti Fujifilm v roce 2024 bude vydána speciální edice X100VI v omezeném počtu 1 934 kusů po celém světě. Tyto fotoaparáty z číslované edice, budou baleny ve speciální krabici, která bude obsahovat speciální popruh, speciální tlačítko spouště, a kartu s historií. Na tělo fotoaparátu je vyryté logo firemní značky z doby založení společnosti Fujifilm v roce 1934, spolu s jedinečným sériovým číslem.

X-Trans™ CMOS 5 HR a X-Processor 5 poskytují vysokou kvalitu obrazu a vysoký výkon.

X100VI je vybavený senzorem X-Trans™ CMOS 5 HR s přibližně 40,2 megapixely. Senzor má impozantní strukturu pixelů, která umožňuje efektivně zachytit více světla než jakýkoli předchozí fotoaparát řady X100, a ISO 125, které bylo na předchozím modelu, X100V, pouze možností rozšířené citlivosti, je nyní na X100VI k dispozici nativně.

medium-x100Ⅵ-naname-left-silver.jpg

X100VI je vybaven celkem 20 režimy filmové simulace, včetně nového režimu „REALA ACE“, který dává fotkám širokou škálu tónů. Režim „REALA ACE“ nabízí věrnou reprodukci barev a vysoký kontrast tonality, což jej činí vhodným pro jakékoliv předměty a situace.

X100VI obsahuje algoritmus predikce spolehlivého automatického zaostření i při kontinuálním záznamu pohybujících se předmětů. X100VI používá detekci předmětů AF procesoru X-Processor 5 pro přesné sledování široké škály předmětů. S pomocí AI technologie Deep-learning detekuje zvířata, ptáky, auta, motorky, kola, letadla, vlaky, hmyz a drony.

Vylepšený výkon pro další rozšíření rozsahu snímání

X100VI je první fotoaparát v řadě X100, který zahrnuje funkci stabilizace obrazu v těle s až 6,0 kroky na  5 osách. Nově  vyvinutý  systém zajišťuje mírné zvýšení hmotnosti a velikosti  ve srovnání s předchozími modely řady X100, ale bez kompromisů v oblasti mobility.

medium-x100vi-black-back-38.jpg

Pokročilý hybridní hledáček umožňuje uživateli volně přepínat mezi optickým hledáčkem (OVF) a elektronickým hledáčkem (EVF). Dálkosměrný styl fotografování je vizitkou X100 série. EVF je vybaven OLED panelem s vysokým rozlišením s přibližně 3,69 miliony body, čímž se zvyšuje pohlcující zážitek z focení.

„Elektronický dálkoměr" (ERF) je funkce, která do optického hledáčku (OVF) přidává malý elektronický hledáček  (EVF),  který  zobrazuje  ostřící  bod,  umožňuje  zvětšení,  kontrolu  zaostření a expozice. ERF funkce je velmi vhodná pro akční fotografii, street fotografii apod.

Poprvé v řadě X100 je X100VI schopný nahrávat videa v 6.2K/30P. Fotoaparát je také vybaven funkcí sledování AF během natáčení.

X100VI podporuje Frame.io Camera to Cloud bez potřeby jakéhokoliv dalšího příslušenství. Fotoaparát umožňuje uživatelům bezdrátově se připojit k aktivnímu internetovému připojení, přihlásit se na Frame.io a automaticky nahrávat fotky a videa okamžitě po vytvoření, čímž dramaticky urychluje proces práce od snímání po finální úpravy.

medium-x100vi-black-back-58.jpg

Sofistikovaný design produktu s vrcholnou funkční krásou

Stejně jako u předchozího modelu X100V, je pro horní a dolní povrchy těla X100VI použit hliník. Hliník, který má vysokou míru svobody ve formování, je lisován a obráběn pro ostré hrany a povrch je jemně tryskán pro hladkou texturu. Navíc je na povrchu použit anodizovaný hliník, aby byl zajištěn vysokokvalitní vzhled.

Ultra tenký naklápěcí LCD monitor X100VI lze uložit do plně rovné polohy, což je design převzatý z X100V. Stylový, integrovaný design těla umožňuje různé styly snímání, od vysokých po nízké úhly. Vysoký výkon dotykové plochy a intuitivní ovladatelnost X100VI ho také činí vysoce funkčním a krásným.

Poloha tlačítek na zadní straně fotoaparátu X100VI byla přesunuta na pozici, která je snadno ovladatelná pravou rukou, což umožňuje extrémně pohodlné snímání při pohledu skrze hledáček.

medium-x100vi-lifestyle-2-12.jpg

Bohaté příslušenství rozšiřuje využití fotoaparátu

Pro X100VI je poskytnuta odolnost proti povětrnostním vlivům, když se volitelná redukce AR-X100 a ochranný filtr PRF-49 používají společně s X100VI objektivem. To uživateli umožňuje pokračovat ve fotografování i v náročných povětrnostních podmínkách a být v klidu, když příroda udělá neočekávaný obrat.

Volitelná clona objektivu LH-X100 je také kompatibilní s X100VI. Kromě toho, že je lehká a přesně vyrobena z obráběného kovu, je clona chytře navržena tak, aby obsahovala štěrbinu, takže nezasahuje do zorného pole při pohledu skrze hledáček.

Dva typy předsádek umožňují uživateli změnit ohniskovou vzdálenost bez změny optického výkonu X100VI, čímž se rozšiřuje fotografické pole.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.