EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Publikováno: 8. května 2021 | autor Redakce
EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

EVOLVEO uvádí na trh novou fotopast, která zaujme především svými kompaktními rozměry. Fotopast EVOLVEO StrongVision Mini o velikosti pouhých 105 × 85 × 40 mm lze skrytě a nepozorovaně umístit téměř kamkoli. Od prasklin v kamenech a skále, přes vikýře, parapety a balkony domů a dalších staveb. Fotopast lze také pomocí pásků a úchytů umístit na kmen stromu nebo jinou podobnou plochu. Mezi hlavní funkce patří noční foto i video, 20Mpix fotografie s datem a časem, Full HD video či časosběrný režim.

Fotopast EVOLVEO StrongVision Mini s kamufláží a stupněm krytí IP65 je určena především pro sledování pohybu zvěře v přírodě, zvládne však skrytě monitorovat i budovy a soukromé prostory. I přes své malé rozměry StrongVision Mini poskytuje všechny potřebné funkce, které se od fotopastí očekávají, a snadno se ovládá. Fotopast je vybavena IR přísvitem s vlnovou délkou 850 nm pro pořizování nočních snímků. Použitý IR přísvit umožňuje zaznamenávat noční černobílé fotografie i černobílé noční video. Za denního světla je záznam detailně barevný. Přepínání denního a nočního režimu je plně automatické v závislosti na intenzitě okolního světla.

EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Integrovaný snímač (5 Mpix) dokáže zaznamenat fotografie v rozlišení až 20 Mpx nebo video ve FullHD kvalitě 1080 p. Automatická spoušť spolupracuje s PIR čidlem a reaguje rychlostí 0,8 s. Uživatel může snadno nastavit několik režimů záznamu od pořizování běžných fotografií s nastavitelným rozlišením až po režim sekvenčního focení Burst, při kterém se zaznamená až 9 snímků v řadě za sebou. Při záznamu lze také kombinovat pořízení fotografie a videa při jedné aktivaci, nebo video samotné.

EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Fotopast EVOLVEO StrongVision Mini lze použít i pro záznam časosběrných fotografií. Interval automatického pořízení fotografií lze nastavit na hodnoty 5, 10 nebo 30 min. Tuto funkci lze využít například pro sledování vývoje stavebních a jiných prací nebo pro záznam z míst, kde není možné použít aktivaci zařízení pomocí PIR čidla.

EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Nastavení fotopasti EVOLVEO StrongVision Mini je snadné. Stačí vložit baterie a zapnout. Fotopast je již továrně přednastavena na doporučený režim, který vychází z obecných požadavků na zařízení tohoto typu. Individuální a detailní nastavení se provádí pomocí počítače s využitím konfiguračního souboru na SD kartě.

EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Pro EVOLVEO StrongVision Mini je k dispozici celá řada originálních příslušenství. Například solární panel, který prodlouží dobu provozu až na dvojnásobek. V nabídce EVOLVEO jsou i další modely fotopastí.

EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Dostupnost a cena
Fotopast EVOLVEO StrongVision Mini je dostupná prostřednictvím sítě internetových obchodů a vybraných prodejců. Doporučená koncová cena je 1 290 Kč včetně DPH.

EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Parametry:

Paměť: Micro SD Karta Max 32 GB

Čočka: F=3.1; FOV=60°

Rozměry: 105 mm × 85 mm × 40 mm

LED: 850 nm IR

PIR Senzor: Zorné pole 90°

Počet IR LED: 26 LED

Maximální dosvit IR LED: 20 metrů (ideální osvit do 6–8 m)

Rychlost aktivace: 0,8 s

Zpoždění: 1/5/10/30sec/min

Rozlišení fotografií: 20MP/16MP/12MP

Burst/sekvence snímků: 1/3/6/9

Rozlišení Videa: 1080P/720P/VGA

Formát záznamu: JPEG/AVI

Datum a čas na snímku: Ano

Stand-by proud: 0,02 mA

Napájení: 4 × AA 1,5 V LR6 baterie, Externí 6V DC (1,2V články nelze použít)

Voděodolnost: IP 65

EVOLVEO rozšiřuje svoji nabídku fotopastí o nový kompaktní model EVOLVEO StrongVision Mini

Obsah balení:

• EVOLVEO StrongVision Mini

• upevňovací pásek

• mini USB kabel

• uživatelský manuál


Už máte květnové rozšíření vydání časopisu FOTOVIDEO?

Mistři fotografické reportáže

Obrovskou radost nám udělali dva skvělí fotoreportéři ověnčení spoustou fotografických ocenění, se kterými se nám poštěstilo udělat (v té době ještě z karantény na dálku…) neobvyklý dvojrozhovor. Michal Růžička a Jan Zátorský patří k naší naprosté novinářské špičce, a přestože ten rozhovor měl onu zvláštní lockdownovou atmosféru, tak se určitě stane jedním ze zlatých materiálů naší časopisecké historie. Doporučujeme!

DOBRODRUŽSTVÍ – PETR JAN JURAČKA NA ISLANDU

Horká láva neměla šanci!

Další, naprostou „bombou“ tohoto květnového vydání je horká fotografická lekce a vyprávění neskutečného Petra Jana Juračky. Tento náš dlouholetý kolega si opět po čase dal laťku ještě trochu výš a vyrazil si povídat s několika drony a dalším fotografickým vybavením s aktuálně velmi žhavým vulkánem na Islandu. Fotografie této nádherné přírodní události jsou sice vidět na sociálních sítích, ale vytištěné na papíře jste je už viděli? A dokonce s neuvěřitelně vtipným textovým doprovodem Petra Jana Juračky? To určitě ne! A na závěr článku ještě jako přídavek najdete jeho skvěle nastříhané video, které si můžete přes QR kód přehrát ve vašem smartphonu.

A ještě jeden skvělý fotoreportér!

Když už byl úvodní rozhovor tohoto vydání s Michalem Růžičkou a Janem Zátorským skoro hotový, dostaly se nám do ruky nádherné velikonoční snímky špičkového fotoreportéra Reuters a Slovenské tlačové agentury, Radovana Stoklasy. To musíme mít, rozhodlo se téměř jednohlasně. A tak se volalo a psalo na Slovensko, Radovan byl velmi vstřícný a na svět přišla další nezapomenutelná radost s neskutečnými fotografiemi.

Fotograf roku má aktuální téma: Zlatá hodinka

Vkládejte do něj své fotografie! Je to úžasně barevné téma. Všichni se společně rádi zaměříme na hru světel a stínů a ikonickou zlatou hodinu – poslední hodinu denního svitu, kdy slunce svým měkkým světlem krásně maluje a stíny se stávají plastickými a vytvářejí neskutečné obrazce, které podněcují fotografovu představivost. Foťte a vkládejte své příspěvky na toto téma do soutěže Fotograf roku průběžně a kdykoli a nejpozději do 30. 5. 2021 na http://fotografroku.ifotovideo.cz

VE VLAKU

Mimochodem! Všimli jste si také této speciální kategorie Fotografa roku! Foťte ve vlaku, vkládejte své snímky na web fotografroku.ifotovideo.cz, vyhrajte kilometrickou banku na 2000 kilometrů a cestujte s Českými drahami, kam se vám zachce!  Více na stranách 102 a 103.

Je toho hodně, co vám v tomto vydání nabízíme.

Přejeme vám s naším květnovým vydáním hezké chvíle a vybíráme z jeho rozšířeného obsahu například následující články:

ROZHOVOR: Michal Růžička a Jan Zátorský

Tyto dvě velké osobnosti české fotožurnalistiky není třeba představovat. Prohlédněte si jejich úžasné snímky!

ROZHOVOR – Michal Růžička a Jan Zátorský

DOBRODRUŽSTVÍ: PETR JAN JURAČKA NA ISLANDU

Davídci a Goliáš, aneb s drony do hrdla vulkánu? Myslíte si, že je to možné? Petr vás přesvědčí, že ano!

PETR JAN JURAČKA NA ISLANDU

RADOVAN STOKLASA: Bolo by to dlhé rozprávanie…

Asi jste si všimli, že dokumentární a reportážní fotografové si v tomto vydání udělali na dálku něco jako přátelské setkání.

RADOVAN STOKLASA – Bolo by to dlhé rozprávanie…

ROZHOVOR: Odpovídá pan Dayong Li

CEO Venus Optics o jeho začátcích, současnosti i o tom, že je to velmi příjemný a chytrý člověk. Krásně jsme si popovídali. Čtěte pozorně.

ROZHOVOR – Odpovídá pan Dayong Li

PRAXE: SVÍCENÍ A FOTOGRAFICKÝ PROJEKT

Stanislav Petera – Jak se fotila Studená válka? Standa má obrovské fotografické projekty a my představujeme jeden z nich.

Stanislav Petera – Studená válka

PRAXE: DALŠÍ VELKÁ VIDEOPORADNA

Akustika a záznam zvuku při tvorbě videa, dvě velmi důležité věci a rady pro videonadšence.

Akustika a záznam zvuku při tvorbě videa

TECHNIKA: Hasselblad 907X 50C

Podívejte se s námi, co umí tato lahůdka, kterou měli někteří členové naší redakce v rukou.

Hasselblad 907X 50C

POZOR, máme nový dárek k vašemu předplatnému, vyberte si ho! Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Je tu velké květnové FotoVideo

Je tu velké květnové FotoVideo!

 

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.