Epson uvádí na trh nové kompaktní černobílé tiskárny pro pracovní skupiny

Publikováno: 1. prosince 2023 | autor Redakce
22cod-mono-fps-lfs-2.jpg

Společnost Epson uvedla na trh dvě nové vysokorychlostní černobílé firemní tiskárny WorkForce Pro WF-M5399DW a WF-M5899DWF. Jejich malé rozměry a vysokokapacitní inkousty je předurčují pro firmy, které hledají efektivní řešení pro malé pracovní skupiny.

Jsou vhodné také pro firmy, které chtějí snížit výdaje, zvýšit produktivitu a omezit prostoje. A to nejdůležitější – firmám, kterým není lhostejná uhlíková stopa, snižují celkové náklady na vlastnictví.

22cod-mono-fps-06-b.jpg

Na rozdíl od laserových tiskáren, které k zapečení toneru na stránku potřebují teplo, pracují inkoustové tiskárny Epson Heat-Free za studena. Jedná se o klíčovou věc, na které lze průběžně ušetřit významné množství energie a nákladů. Ve srovnání s laserovými tiskárnami také mají méně pohyblivých částí a vyžadují méně spotřebního materiálu v podobě fixačních jednotek, válcových jednotek, vývojnic, válečků a přenosových pásů, což znamená, že generují méně odpadu, který je třeba zpracovat a zlikvidovat.

22cod-mono-fps-fet-06.jpg

Uvedení těchto nových tiskáren na trh časově koresponduje se zveřejněním nové studie společnosti Epson Firemní tisk v roce 2023: udržitelnost a produktivita na prvním místě.Tato studie se zabývá problémy s tiskem, kterým čelí IT manažeři, a jak je řeší přechodem na inkoustové tiskárny. Obsahuje postřehy a komentáře 20 firem z Evropy, Středního východu a Afriky.

I když je tlak na úspory klíčový, firmy řeší ještě větší problém – snížení dopadu na životní prostředí. Jeden respondent zdůraznil, že jeho zákazníci jsou nyní více než kdy jindy obeznámeni s environmentálními problémy a že to hraje obrovskou roli při rozhodování o nákupu, kdy se často jedná o důležitější měřítko než cena.

22cod-mono-fps-fet-12.jpg

Studie také uvádí reálné úspory dosažené díky inkoustovým tiskárnám, kde respondent popisuje, jak ušetřil zákazníkům 2,5 milionu kWh energie (což odpovídá 617 000 kg emisí CO2) ve srovnání s laserovými modely.

Marcel Divín, Branch Office Manager pro Epson CZ&SK, říká: „Úspora zdrojů, snižování emisí a zvyšování produktivity jsou některé z klíčových problematik zdůrazněných v naší studii. Nové tiskárny WorkForce Pro WF-M5399DW a WF-M5899DWF pomáhají řešit všechny tři. Nabízejí vysokou produktivitu, za dané peníze nízkou intervenční hodnotu a pomáhají snižovat průběžnou spotřebu energie, náklady a emise při zachování špičkové kvality.“

Více o WorkForce Pro WF-M5399DW a WF-M5899DWF

  • Rychlý výstup první stránky: 4,8 sekundy
  • Rychlost tisku až: 25 obr./min.
  • Výtěžnost inkoustu až: 40 000 stran
  • Kapacita papíru až: 1830 listů (250 + 80 + doplňkové kazety na 3 × 500 listů)
  • Podporováno širokou škálou řešení pro integraci softwaru; snadná integrace do stávající IT infrastruktury

22cod-mono-fps-lfs-2.jpg

Uvedení těchto tiskáren na trh a nová studie dále zdůrazňují výhody, které mohou vyplývat z pouhého přechodu na inkoustové tiskárny. Podle dat IDC se očekává, že trh s firemními inkoustovými tiskárnami vzroste o 7,2 % ročně, s čímž kontrastuje meziroční pokles poptávky po laserovém tisku o 1,1 %.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.