Epson představil nové projektory pro firemní, výukové i osobní účely

Publikováno: 14. února 2023 | autor Redakce
l610w-wh-03.jpg

Epson přichází s novou řadou cenově dostupných laserových projektorů, které přináší vysoce kvalitní rozlišení 4KE a velkou projekční plochu pro firemní i výukové účely.

Společnost Epson přichází se třemi novými, cenově dostupnými projektory s rozlišením 4KE, které přináší vysoce kvalitní a rozměrnou projekční plochu pro firemní, výukové nebo osobní účely. Tyto všestranné projektory poskytují obraz do 500" s jasem 5200 až 7000 lumenů, dále nevšední funkce projekce z více zdrojů nebo rozšířené možnosti připojení usnadňující nastavení.

Ve srovnání s plochými displeji netrpí běžnými problémy, jako jsou omezené pozorovací úhly, slepá místa, otisky prstů nebo oslňující obrazovka, čímž zaručují pohodlnější projekci pro více diváků.

l610w-wh-02.jpg

Matěj Kopecký, Business Account Manager VI ve společnosti Epson Europe CZ & SK, říká: „Tato nová řada projektorů přináší vysoce kvalitní, ale zároveň cenově dostupná zobrazovací zařízení určená organizacím, které chtějí promítat velký škálovatelný obsah při vysoké svítivosti. Mimo to nabízejí působivou škálu projekčních funkcí, které jsou běžně dostupné u dražších modelů, včetně rozdělení projekční plochy, jež umožňuje na jedné obrazovce zobrazit dvě části obsahu, a technologii plynulého Edge Blendingu, která umožňuje projekci jednoho mimořádně velkého obrazu z několika spojených zařízení.“

Dále značka přidala do své nejnovější generace kompaktních, účinných a ultralehkých 3LCD projektorů s vysokou svítivostí rozlišení 4K. Nová řada EB-PQ2000 s rozlišením 4K vychází z úspěchu řady PU2200 3LCD projektorů s vysokou svítivostí, které jsou o 60 % menší a o 50 % lehčí než jejich předchůdce (EB-L20000U) a nabízejí výrazné snížení velikosti a hmotnosti, snadnou instalaci a nastavení, zjednodušenou údržbu, výjimečnou kvalitu obrazu a ekologické výhody.

Nejnovější technologie 4K společnosti Epson zkombinovala její patentované nejmodernější technologie 4K Crystal Motion, teplotní ovládání panelů a dvouosého posunu mikro-čoček k dosažení optimální kvality obrazu.

l610w-wh-03.jpg

Nová řada nabízí speciálně vytvořené 4K grafické zpracování a nejnovější čipová sada zajišťuje výrazné zlepšení provozní frekvence, šířky pásma paměti a přenosu dat, aby nabídla hladký zážitek v rozlišení 4K.

Řada EB-PQ2000 také nabízí vyšší všestrannost a je kompatibilní s volitelnou kamerovou jednotkou ELPEC01, která umožňuje používat vylepšené asistenční techniky, jako je vestavěné jednoduché spojování obrazů. Kromě toho bezplatný software EPPT společnosti Epson poskytuje uživateli přístup k ještě více funkcím včetně geometrické korekce, kalibrace barev a asistenčních nástrojů pro projekci z více zdrojů.

Každý projektor v řadě EB-PQ2000 se dodává pouze jako „tělo bez objektivu“, takže si uživatel může navrhnout a sestavit to nejlepší a nejlépe vyhovující projekční řešení pro danou aplikaci s využitím stávající řady vysoce kvalitních objektivů Epson pro rozlišení 4K beze změny poměrů velikosti obrazu a projekční vzdálenosti.

V době zvyšujících se nákladů na energie a logistiku tato řada nabízí značné výhody v oblasti ekologie, jako je například nižší spotřeba energie a významné snížení požadavků na balicí materiál s nižší uhlíkovou stopou, jelikož se projektory díky nižší hmotnosti a velikosti snáze skladují, přepravují a instalují, což šetří skladový prostor a náklady na práci a dopravu. Všechny modely v této řadě mají funkce umožňující snadnou instalaci, skládání obrazů, ovládání a flexibilitu objektivů.

eb810e-5-.jpg

Tato řada zahrnuje integrované zpracovávání pro skládání obrazů bez použití počítače. To znamená, že je obraz ze dvou podporovaných projektorů možné spojit, a tím zdvojnásobit jas nebo prolnout pro dosažení konkrétního poměru stran obrazu, aniž byste při tom potřebovali počítač. Mezi další vlastnosti patří funkce NFC pro snazší instalaci, která umožňuje komunikaci mezi projektory a chytrými telefony kompatibilními s NFC, i když je projektor vypnutý.

Laserové projektory nové generace vycházející vstříc hybridnímu pracovnímu prostředí

Propojené třídy a hybridní pracovní prostředí s námi zůstanou už natrvalo, takže zobrazovací technologie musí být stále přizpůsobivější a jednodušší na použití. V reakci na tuto situaci přichází Epson se zařízením EB-810E – projektorem s rozlišením 4KE a svítivostí 5000 lumenů, který má super ultra krátkou projekční vzdálenost s poměrem obrazu 0,16:1 a škálovatelnou velikost zobrazení do 160".

Nový model EB-810E je prvním projektorem se super ultra krátkou projekční vzdáleností společnosti Epson, který využívá obrazovou technologii 4K Enhancement určenou například do hybridních pracovních prostředí.

EB-810E stačí umístit pouhých několik centimetrů od projekční zdi nebo plochy, na které vytvoří obrovský obraz v rozlišení 4K až do 160", přičemž veškerý obsah je neskutečně čistý, a představuje mobilní a cenově dostupné projekční řešení s velkým obrazem, pohodlným a rychlým nastavením, stejně jako flexibilitou a přenosností, která jej umožňuje použít téměř kdekoli, kde je dostatečně velká stěna.

eb810e-4-.jpg

Matěj Kopecký, Business Account Manager VI ve společnosti Epson Europe CZ & SK, říká: „Tento projektor se super ultra krátkou projekční vzdáleností je ideální do prostředí, kde není příliš prostoru, například do zasedacích místností. Jedná se o energeticky efektivní řešení s velkým obrazem, které nemusí být permanentně nainstalované v místnosti. Jeho flexibilita uživatelům umožňuje projektor jednoduše přenášet a sdílet mezi místnostmi, čímž je udržována návaznost a spolupráce jak a kde je potřeba, což naplňuje požadavky na pružnou práci.“

Tento nový model pohání tříčipová technologie 3LCD vyvinutá společností Epson, takže projektor umí vytvořit velký a jasný obraz, a dále nabízí nástroje pro pohodlnou spolupráci, stejně jako jednoduché nastavení pomocí nové aplikace Epson Setting Assist (ESA). Jeho ultra široký displej s poměrem stran 21:9 je zárukou, že všichni účastníci konference vidí veškerý obsah, mohou na něj reagovat a zároveň jsou viditelní ostatním – ideální pro použití s hybridními systémy pro konferenční místnosti, jako je Microsoft Teams Rooms Front Row.

K projektoru EB-810E se na výstavě ISE 2023 připojí také nový model Epson EB-770Fi. EB-770Fi zastupující řadu laserových projektorů pro obchodní a výukové účely bude k dostání později v průběhu roku, a kromě ultra krátké projekční vzdálenosti se bude vyznačovat novými funkcemi na bázi prohlížeče, aby zcela vyloučil nutnost použití počítače. Nadcházející model EB780-Fi nabídne vyučujícím okamžitý online přístup k výukovým lekcím v cloudu, online obsahu a oblíbeným aplikacím přímo z projektoru bez nutnosti připojení k počítači.

Epson se do svého portfolia chystá přidat nové projektory EB-760W, EB-770F a EB-775 s ultra krátkou projekční vzdáleností a rozměry obrazu do 150", což je o 300 procent větší projekční plocha, než má 75" plochý displej.

Kromě toho budou uvedeny inovované dotykové varianty těchto produktů, jmenovitě EB-760Wi a EB-770Fi, které jsou určeny pro jednoduchou společnou výuku, při které mají vyučující přístup k interaktivní bílé tabuli s flexibilními možnostmi montáže či mohou anotovat prostřednictvím vestavěného pera nebo využít volitelné dotykové funkce.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.