EIZO představuje software Quick Color Match

Publikováno: 12. listopadu 2016 | autor Redakce
qcm-ilustracni-obrazek.jpg

EIZO představila software pro snadné sladění barev na obrazovce a na výtisku při zpracování fotografií.

Společnost EIZO  představila software Quick Color Match (QCM) – nový program, který fotografickým nadšencům i profesionálům zásadním způsobem zjednoduší správu barev.

Program Quick Color Match byl vyvinut za premiérové spolupráce firmy EIZO se společnostmi Adobe, Canon a Epson. EIZO využilo zkušenosti a odborné znalosti těchto předních značek tvůrčího odvětví a vyvinulo ideální softwarový nástroj usnadňující sladění barev při tiskovém procesu.

I se správným vybavením bývá sladění barev náročné: zahrnuje nastavení monitoru, programu pro zpracování fotografií a samotné tiskárny. K přesnému výtisku tak často vede zdlouhavá cesta. Program Quick Color Match tento proces zjednodušuje, neboť se sám postará o nejlepší nastavení monitoru, softwaru pro zpracování fotografií i tiskárny. Uživatel se může soustředit na editaci snímků a pak je rychle a bez komplikací vytisknout.

Software Quick Color Match na kompatibilním monitoru ColorEdge automaticky nastaví bílý bod odpovídající charakteru okolního osvětlení, jas, gradaci obrazu (gama koeficient) a barevný prostor (Adobe RGB). Na základě těchto nastavení pak vytvoří barevný ICC-profil monitoru a dle typu tiskárny a použitého papíru automaticky nastaví Správu barev (ColorManagement) pro tisk. Přetažením fotografie do okna Quick Color Match („Drag & Drop“) se snímek automaticky otevře a zobrazí v programu Adobe Photoshop a v příslušném tiskovém modulu (Plug-in) EPSON nebo CANON – dle vybrané tiskárny, a to s náležitě nastavenými parametry pro Správu barev tisku pro danou tiskárnu a vybraný papír dle doporučení společnosti EIZO.

„Zajištění přesné reprodukce barev během celého procesu zpracování fotografií patří mezi nejnáročnější úkoly fotografa,“ podotýká marketingový manažer fotografické divize společnosti Adobe Systems Inc. Chris Quek. „Program EIZO Quick Color Match představuje ohromující přínos, neboť editace a tisk fotografií ve Photoshopu je s ním opravdu snadná.“

Software Quick Color Match prostřednictvím zásuvného modulu Canon Print Studio Pro nebo Epson Print Layout automaticky vybere tiskový profil společně s nastavením barev a parametrů obrazovkových korektur doporučených společností EIZO. Uživatel pouze zadá velikost, typ a kvalitu papíru a hned může tisknout fotografie bez nutnosti procházet a nastavovat množství parametrů a voleb v různých oknech.

Keiichi Wakabayashi, ředitel divize inkoustových tiskáren společnosti Canon Europe Ltd., dodává: „Těší nás, že po uvedení programu EIZO Quick Color Match se fotografové mohou zaměřit na kreativní část své práce, na jejímž konci obdrží bezchybný výtisk ze svojí tiskárny PIXMA PRO.”

Produktový manažer divize Pro-Photo evropského obchodního zastoupení společnosti Epson Boris Creischer potvrzuje: „Epson spolupracuje s předními výrobci, aby fotografům vždy mohl nabídnout ta nejnovější profesionální tisková řešení. Díky nim se mohou zaměřit na tvorbu krásných fotografií, aniž by se museli vysilovat správou barev a přípravou tisku. Výtisk bude vždy podle jejich představ. Proto nás velmi těší, že se Quick Color Match stane součástí tiskových řešení pro náročné fotografy.“

Software Quick Color Match je kompatibilní s většinou monitorů EIZO ColorEdge včetně nejnovějších modelů. Jejich uživatelé právě získávají nové možnosti kompletní a spolehlivé správy barev, které využijí při své tvůrčí fotografické činnosti. Program Quick Color Match je odpovědí na složitost cesty od obrazu na monitoru k výtisku a ocení jej všichni, kdo požadují přesné podání barev a zjednodušení jejich správy.

Dostupnost

Program Quick Color Match je nyní k dispozici bezplatně ke stažení. Podrobnosti o kompatibilním hardwaru a softwaru naleznete na webových stránkách EIZO www.eizo.cz.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.