EISA Photography Awards 2020–2021 – Nikon Z 50

Publikováno: 3. září 2020 | autor Redakce
EISA Photography Awards 2020–2021 – Nikon Z 50

Díky konkurenceschopné ceně a vynikající kvalitě se přístroj Nikon Z 50 stal fotoaparátem EISA BEST BUY 2020-2021. Kompaktní bezzrcadlovka se senzorem APS-C (DX) se snadno používá a je ideální pro cestování.

Má výborně konstruované tělo odolné vůči povětrnostním vlivům. Poskytuje velmi jemnou kvalitu obrazu s dobrým dynamickým rozsahem, který umožňuje zachycení detailů jak v ostrém světle, tak v hlubokých stínech.EISA Photography Awards 2020–2021 – Nikon Z 50

Model Z 50 využívá stejný procesor EXPEED 6 jako plnoformátové modely společnosti Nikon, čímž je umožněn záznam 4K videa při rychlosti 30 snímků za sekundu nebo až 120 snímků za sekundu v rozlišení Full HD. Automatické ostření je rychlé a přesné, má velmi užitečnou funkci AF s detekcí očí a (díky aktualizaci firmwaru) také zvířat.EISA Photography Awards 2020–2021 – Nikon Z 50

Vynikající kvalita obrazu: bajonet Nikon Z s velkým průměrem, velký obrazový snímač CMOS ve formátu DX s 20,9 milionu pixelů (APS-C) a rychlý obrazový procesor EXPEED 6.
Ostrý obraz v celém obrazovém poli: Systém hybridního automatického zaostřování. 209 zaostřovacích polí na obrazovém snímači pokrývá přibližně 90 % obrazového pole ve vodorovném i svislém směru. Zajišťují vynikající ostrost až do krajů obrazového pole.
Brilantní výsledky za nízké hladiny osvětlení: široký rozsah citlivostí ISO 100–51 200 a automatické zaostřování při nízké hladině osvětlení až do –4 EV.
Inteligentní automatické zaostřování s detekcí očí: automaticky zaostřuje na oči objektu bez ohledu na to, jestli stojí osamoceně nebo je jen jednou z tváří v davu.
Rychlé sériové snímání: až 11 sn./s s automatickým zaostřováním a řízením expozice.
Bezhlučný provoz: Nikon Z 50 zaostřuje tiše a nabízí režim bezhlučného fotografování.
Videosekvence 4K: uživatelé mohou zaznamenávat videosekvence ve formátu 4K/UHD s frekvencí 30p a pořizovat zpomalenou stopáž v rozlišení Full HD bez omezení výřezem a prodlužovacím faktorem. Fotoaparát umožňuje vytvářet časosběrné videosekvence ve formátu 4K.
Plynulý elektronický hledáček: velmi ostrý elektronický hledáček (2 360 000 pixelů) zobrazuje přirozený obraz, podobný optickému hledáčku digitálních jednookých zrcadlovek. Můžete si také prohlížet, jak budou snímky vypadat při použitém nastavení.
Velký výklopný dotykový monitor: monitor LCD s vysokým rozlišením (1 040 000 pixelů) s dotykovým ovládáním ve stylu chytrých telefonů. Vyklopení nahoru nebo dolů nabízí flexibilitu při záznamu videosekvencí nebo fotografování autoportrétů.
Kreativní efekty: 20 efektů pro snímky i videosekvence vestavěných ve fotoaparátu. Intenzitu lze nastavit za současné kontroly účinků efektu.
Tělo fotoaparátu mirrorless formátu DX s výklopným bleskem: snadné přenášení díky pevné horní a přední části z hořčíkové slitiny.
Ergonomie společnosti Nikon: hluboký grip umožňující pohodlnou manipulaci a promyšlené umístění tlačítek, voličů a ovládacích prvků na dotykovém displeji.
Jednoduché menu ve stylu digitálních jednookých zrcadlovek: dobře známé aktuálním uživatelům digitálních jednookých zrcadlovek Nikon a za okamžik zvládnutelné pro ty, kteří využívají fotoaparáty Nikon poprvé.
Rychlé připojení: Připojení Wi-Fi® a Bluetooth® a aplikace Nikon SnapBridge usnadňují posílání snímků a videosekvencí na libovolné zařízení pro sdílení i ukládání.
Systém, který si zamilujete: kompatibilní s adaptérem bajonetu FTZ a příslušenstvím pro digitální jednooké zrcadlovky Nikon, včetně dálkového ovládání, blesků pro digitální jednooké zrcadlovky, mikrofonů a dalších prvků.

 

Kompletní výsledky EISA Photography Awards 2020-2021 najdete: ZDE.

Už máte záříjové vydání časopisu FotoVideo? Podívejte se na obsah i na možnosti objednání...

INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

Jaké nejlepší elektronické výrobky vybrala porota z 62 médií?

INSPIRACE: TAJNÁ PRÁZDNINOVÁ LÁSKA

Když se nám svěří Adolf Zika, tak to stojí za to, přečtěte si náš rozhovor!

INSPIRACE SOUTĚŽ: VÍTĚZOVÉ EISA MAESTRO 2020

Tři nejlepší světoví fotografové z tématu „Movement“.

NÁŠ SERIÁL: DEVÁTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

Výkup a prodej použité fototechniky a další zajímavosti z tohoto stánku fotografie.

PRAXE: ANALOGOVÁ ŠKOLA VÁS EVIDENTNĚ BAVÍ

Na co si dát pozor při prvním fotografování na film?

PRAXE: FOTOPORADNA – JAK A PROČ MĚNIT EXPOZICI?

Jedním ze základních předpokladů dobré fotografie je její správná expozice…JAK A PROČ MĚNIT EXPOZICI

FOTOGRAF ROKU: JEDNADVACÁTÝ ROČNÍK JE PŘED NÁMI

Vybírejte a chystejte své snímky na nová soutěžní témata.

FOTOGRAF ROKU: OBLÍBENÉ FOTOGRAFICKÉ TÉMA: JÍDLO

Ti nejlepší dokazují, že v Čechách i na Slovensku se fotit prostě umí! Prohlédněte si snímky dvaceti nejlepších seniorů a sedmi výborných juniorů v tomto chutném tématu.FOTOGRAF ROKU – Jídlo

 

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit.

Vybírejte si například na těchto webových adresách:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

108 stran zářijového FotoVideo

 

 

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.