EISA - European Imaging and Sound Association

Publikováno: 19. února 2016 | autor Redakce
EISA

EISA je jedinečnou organizací padesátí odborných časopisu z oblastí hi-fi, domácí kino, automobilové a mobilní elektroniky, foto a video, vydávaných ve dvaceti evropských státech.

Každým rokem uděluje odborná komise EISA těm nejlepším elektronickým produktům ve vybraných kategoriích ocenění EISA AWARD. Takže když uvidíte-li logo EISA AWARD, máte jistotu, že se jedná o elektronický výrobek mimořádné kvality.

Organizace EISA vznikla už v roce 1982, kdy se sešli šéfredaktoři pěti evropských fotografických časopisů a společně vybrali "Fotoaparát roku" poprvé. Neměli tušení, co se z tohoto setkání EISA - Evropská Imaging and Sound Association  vyvine. - by se objevil o několik let později. Dalším historickým mezníkem existence EISA se stal rok 1989, kdy se připojilo dalších deset fotografických časopisů.

Později se EISA rozšířila o další dvě skupiny - panely, panel video a audio. Přirozený i technický vývoj šel dále kupředu a z panelu audio se stal panel HT panelu audio. Teprve o několik let později, v roce 2002, se přidalo dalších několik specializovaných časopisů z oblasti mobilní elektroniky, zaniklo sdružení ECAP a v EISA vznikl další panel s názvem In-Car Electronics.

V roce 2007 se stávající konvergenční panel přejmenoval na Mobile Devices Panel čímž EISA reagovala na stále větší a větší množství výrobků, které současně patří do několika oblastí jako například audio, video a mobil.

A nedávno, v roce 2013, udělala EISA další důležité změny ve vnitřní organizaci tak, aby, její systém mohl lépe odrážet změny, které se nastaly na trhu v posledních letech a tak na základě velké diskuze členů se z dřívějších panelů staly různé expertní skupiny, které využívají vzájemně potenciálu a znalostí jednotlivých expertů v různých oblastech. Výsledkem jsou tak ještě silnější a hodnotnější  EISA Awards, a snadnější realizace kombinovaných ocenění, která sdružují názory z různých expertních skupin. EISA tak velmi posílila svou prestiž a pozici na světovém trhu a může tak očekávat další výzvy v příštích letech.

A současná EISA? Sdružuje 50 časopisů z 22ti různých evropských zemí což dohromady vytváří nejprestižnější světové sdružení multimediálních časopisů.

 

Každým rokem koncem června, se šéfredaktoři  všech členských časopisů EISA setkávají  a rozhodují o tom, který z výrobků recenzovaných a testovaných v jejich jednotlivých publikacích v průběhu uplynulého roku si zaslouží prestižní cenu EISA AWARD. Tyto ceny se předávají hned v šesti kategoriích: Fotografie, Audio, Video, Domácí kino, In-Car elektronika a Mobilními zařízení.

Potkáte-li nebo uvidíte v prodejně či na internetu u některého z výrobků ono slavné, modrobílé či modro-červeno-bílé logo EISA, vězte, že se jedná o výrobek testovaný opravdu velkým množstvím nezávislých expertů v různých členských zemních asociace EISA.

Tak dobrý nákup! Více na webu www.ifotovideo.cz a na www.eisa.eu.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.