Dynabook představuje prémiové notebooky Portégé X30

Publikováno: 10. března 2022 | autor Redakce
dbk31042-hero-linkedin-1200x627-final-1.jpg

Společnost představila dva nové notebooky s displejem o úhlopříčce 13,3“ – Portégé X30W-K a Portégé X30L-K. Portégé X30W-K je konvertibilní přenosný počítač s hmotností od 979 g*, jehož víko je možné otočit až o 360° a Portégé X30L-K je komplexní, tenký a mimořádně lehký notebook (od 904 g) se všemi funkcemi potřebnými pro moderní mobilní práci.

Oba nabízí díky ultralehkému šasi z hořčíkové slitiny ideální poměr mezi odolností, lehkostí a pevností. Samostatný systém chlazení Airflow ve spojení s gumovými podložkami zajišťuje oběma zařízením nejen optimální provozní teplotu a cirkulaci vzduchu, ale skvělou stabilitu a pohodlí při práci.

Bezkonkurenční rychlost

Oba modely jsou dodávány s operačním systémem Windows 11 Pro a pohání je nejnovější 12. generace procesorů Intel® Core™ až po 28wattovou variantu i7. Portégé X30W-K nabízí mobilním profesionálům pro dosažení vysoké produktivity a rychlosti při práci s aplikacemi náročnými na data velmi výkonné možnosti operační paměti a úložiště - až 32 GB dvoukanálové paměti LPDDR5 na frekvenci 5200 MHz a ultrarychlý PCIe Gen4 SSD disk do kapacity 1 TB.

dbk31042-hero-linkedin-1200x627-final-1.jpg

Portégé X30L-K s hmotností od 904 g* lze osadit až 32 GB dvoukanálové paměti LPDDR5 na 4800 MHz a ultrarychlým úložištěm PCIe Gen4 SSD (až 1 TB). Vysoký výkon spojovaný tradičně s diskrétními grafickými kartami zajišťuje Grafika Intel® Iris® Xe.

Perfektní společník pro mobilní práci

Portégé X30W-K se může pochlubit výdrží baterie až po dobu 13¹ hodin, takže jeho uživatelé mohou celý den pracovat bez obav z vybití. Portégé X30L-K nabízí výdrž až 11¹ hodin. Funkce rychlého nabíjení umožňuje navíc dosáhnout 40 % kapacity baterie během pouhých 30 minut dobíjení. Díky biometrickému rozpoznání obličeje a otisku prstu lze zařízení odemknout pro rychlou práci za méně než vteřinu.

dynabook-portege-x30l-k-open-side.jpg

Vylepšený zvuk a obraz pro videokonference

Protože mnoho zaměstnanců tráví při hybridní práci velkou část času na online schůzkách, je nový model X30W-K vybaven vysoce kvalitními reproduktory harman/kardon a technologií Dolby Atmos. Ruchy z okolí eliminují při hovorech duální mikrofony s funkcí potlačení šumu a redukce hluku s využitím umělé inteligence. Webkamera spolu s další 8MP world-facing kamerou s antireflexní vrstvou poskytuje uživatelům při online schůzkách lepší interakci, podobnou jako během osobních setkání.

dynabook-portege-x30l-k-front.jpg

„Naše prémiová řada Portégé X nabízí i nadále to nejlepší v oblasti mobilních počítačů,“ říká Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe GmbH. „Dnes žijeme ve všudypřítomném online světě a od začátku pandemie se naše požadavky na zařízení neustále vyvíjí a posunují. Uživatelé potřebují zařízení, která nejen drží krok s tímto životním stylem, ale zlepšují ho.“

Přepracovaný design

Oba přístroje využívají šasi z hořčíkové slitiny, které jim zajišťuje dokonalou kombinaci pevnosti, lehkosti a odolnosti. Tenký rámeček maximalizuje plochu obrazovky při zachování minimálních rozměrů notebooků a antireflexní dotykový Full HD displej Sharp IGZO poskytuje vysoký jas až 400 NIT při nízké spotřebě energie.

dynabook-portege-x30w-k-range.jpg

Portégé X30W-K lze díky 360º konvertibilnímu provedení použít jako notebook či tablet a víko Portégé 30L-K lze otevřít pro potřeby sdílení obsahu do roviny. Pohodlnou práci po celý den umožňuje podsvícená bezrámová klávesnice, Precision TouchPad a volitelný SecurePad se čtečkou otisků prstů. Odolnost obou notebooků prokázal náročný test dle vojenských standardů MIL STD 810H.

Zabezpečení na prvním místě

Modely Portégé X30W-K a X30L-K jsou navrženy tak, aby splňovaly požadavky společnosti Microsoft na zabezpečené PC. Kombinace vlastního unikátního systému BIOS spolu s možností ověření obličeje a otisku prstu poskytuje silnou obranu proti rostoucím hrozbám kyberzločinců. Další vrstvu zabezpečení přidává posuvný kryt webkamery či slot pro bezpečnostní zámek.
Nekompromisní konektivitaS přechodem na hybridní práci je stále důležitější dobrá konektivita.

lr-dynabook-portege-x30w-k-clock-rotation.jpg

Modely Portégé X30W-K a X30L-K jdou tomuto trendu vstříc – oba jsou osazeny dvěma porty USB-C s podporou Thunderbolt 4, takže mobilní pracovníci mohou nabíjet a připojovat všechny periferie současně. Pro rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení jsou notebooky vybaveny rozhraním Intel® AX211 2x2 Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2. Nejnáročnější uživatelé budou moci v průběhu roku využít také konfigurace s volitelným modemem LTE. Všechny uvedené novinky budou v Evropě k dispozici od dubna 2022

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.