Dva nové širokoúhlé objektivy SONY pro plnoformátové fotoaparáty řady E

Publikováno: 23. května 2017 | autor Redakce
fy17-1h-gm-lens-onp-eu04.jpg

Mezi novými modely je širokoúhlý objektiv FE 16-35mm F2.8 GM s velkou clonou (model SEL1635GM) a extrémně širokoúhlý objektiv s proměnnou ohniskovou vzdáleností FE 12-24mm F4 G (model SEL1224G).

Objektiv SEL1635GM přináší úchvatně vysokou kvalitu a nádherný bokeh typický pro špičkové objektivy série G Master od Sony, je širokoúhlý a nabízí rozpětí ohniskových vzdáleností 16-35mm, takže s ním pořídíte výjimečné snímky krajiny, panoramata měst, portréty a další. Nový model SEL1224G, který se stal současným nejvíce širokoúhlým objektivem Sony s bajonetem E-mount určeným pro plnoformátové fotoaparáty, zase nabízí novou dynamickou perspektivu pro všechny, kteří používají fotoaparáty Sony s bajonetem E-mount. Řada objektivů Sony určených pro plnoformátové fotoaparáty řady E v současnosti nabízí rozpětí ohniskových vzdáleností od extrémně širokoúhlého objektivu s ohniskovou vzdáleností 12mm po superzoom s 800mm (s telekonvertorem).

Nový širokoúhlý objektiv FE 16-35mm F2.8 GM s proměnnou ohniskovou vzdáleností

Nový širokoúhlý objektiv FE 16-35mm F2.8 GM s proměnnou ohniskovou vzdáleností se připojil k oceňovaným objektivům FE 24-70mm F2.8 GM a FE 70-200mm F2.8 GM OSS a doplnil portfolio zoomových objektivů Sony s velkou clonou a světelností F2.8. Tento objektiv je vybaven množstvím špičkových technologií Sony a jedná se o první širokoúhlý model řady G Master. Díky své širokoúhlosti se hodí pro nejrůznější druhy fotografování – pro fotografování krajiny, architektury, portrétů zblízka, sportu, pohybu a mnoho dalšího. Je také výjimečně lehký a kompaktní. Díky tomu je snadno přenosný a mnohostranně použitelný.

Nový objektiv nabízí výjimečnou ostrost až k okrajům a jeho optická konstrukce obsahuje pět asférických členů, z nichž dva jsou originální extrémně asférické členy XA od Sony, které omezují aberaci a zajišťují výjimečné rozlišení v celém rozsahu ohniskových vzdáleností i rozsahu clony.

Přední extrémně asférický člen (XA) objektivu SEL1635GM je největším extrémně asférickým členem, který byl kdy vyroben, a zaručuje optimální kvalitu. Konstrukce objektivu obsahuje také dva skleněné ED členy s extrémně nízkou disperzí světla (Extra low-Dispersion), které minimalizují chromatickou aberaci a zároveň maximalizují rozlišení, dále také originální povrchovou úpravu Sony Nano AR, která potlačuje vnitřní odlesky a zajišťuje tak výjimečný kontrast a čistotu.

Objektiv je vybaven clonou, která má téměř kruhový tvar při všech nastaveních, a kombinace výše zmíněných asférických členů s jedenáctilamelovou konstrukcí clony vytváří snímky s dokonale zaostřenými objekty a nádherně rozostřeným pozadím neboli „bokehem“. Je také osazen dvěma motorky DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motors), díky nimž je systém ostření plynulý. Zajišťují, aby bylo zaostření AF plynulé a tiché. Díky tomu se objektiv ideálně hodí k fotografování i natáčení videa

Model SEL1635GM je odolný proti prachu i vodě[i], má fluoridovou povrchovou úpravu, která pomáhá předcházet ulpívání prachu a mastných nečistot a usnadňuje jejich odstraňování, když už se z nich stane problém. Na objektivu naleznete také uživatelsky nastavitelné tlačítko aretace ostření a tlačítko pro uvolnění clony.

Nový extrémně širokoúhlý objektiv FE 12-24mm F4 G s proměnnou ohniskovou vzdáleností

Nový extrémně širokoúhlý objektiv s proměnnou ohniskovou vzdáleností FE 12-24mm F4 G má unikátní konstrukci a poskytuje výjimečnou kvalitu fotografií, to vše v kompaktním designu s nízkou hmotností, která činí přibližně 566g. Jedná se o nejvíce širokoúhlý objektiv Sony pro plnoformátové fotoaparáty řady E, který nabízí dynamickou perspektivu při fotografování krajiny, architektury a interiérů. Hodí se pro fotografování statických snímků i natáčení videa.

Objektiv představuje inovativní optickou konstrukci se čtyřmi asférickými členy, které zaručí vynikající ostrost a rozlišení až do krajů. Kromě toho jsou součástí konstrukce objektivu také tři členy s nízkou disperzí světla (ED) a jeden člen se super nízkou disperzí světla (Super ED), který minimalizuje chromatickou aberaci v celé ploše snímku a využívá originální povrchové vrstvy Nano AR vyvinuté společností Sony.

Nový objektiv SEL1224G je vybaven motorkem DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motor), který umožňuje rychlé, tiché ostření, dále je vybaven nastavitelným tlačítkem aretace ostření a přepínačem režimů ostření. Je rovněž odolný proti vlhkosti a prachu.i

Více informací najdete zde.



[i] 100% odolnost proti prachu a vodě není zaručena.

 

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.