DrivePro 550: Kamera do auta se dvěma objektivy od firmy Transcend

Publikováno: 15. srpna 2018 | autor Redakce
dp550-side-right.jpg

Firma Transcend představila novou kameru do auta se dvěma objektivy DrivePro 550, vyvinutou pro zajištění bezpečnosti řidiče a cestujících. Díky nahrávání jak prostoru před vozidlem, tak i interiéru auta, je kamera vhodná zejména pro profesionální řidiče – taxikáře nebo řidiče nákladních vozidel a autobusů.

Přední objektiv kamery využívá senzor Sony a umožňuje záznam obrazu s rozlišením 1920x1080p a rychlostí 30 snímků za vteřinu, současně poskytne kvalitní a detailní obraz i za špatných světelných podmínek. Technologie WDR (Wide Dynamic Range) využívaná v DrivePro 550 upravuje jas takovým způsobem, aby žádná část záběru nebyla příliš světlá nebo příliš temná.

Zadní objektiv je určen k pořízení videozáznamu uvnitř vozidla. Díky vestavěnému mikrofonu lze jeho prostřednictvím nahrát rodinné příběhy nebo zprávu o výletu, aniž by bylo nutné použít jinou kameru nebo smartphone. Kolem zadního objektivu se nachází čtyři infračervené LED diody, aktivující se ve špatném světle a podstatně zlepšující kvalitu videozáznamu i v úplné tmě. Takto pořízený záznam je pak černobílý.

Díky spojení přes Wi-Fi mohou uživatele DrivePro 550 používat bezplatnou mobilní aplikaci DrivePro App dostupnou pro zařízení se systémem Android a iOS. Aplikace nabízí náhled v reálném čase a stažení videozáznamu. Navíc, vestavěný přijímač GPS/GLONASS umožňuje geolokalizaci snímků a filmů, proto vždy budete vědět, kde byly pořízeny.

I když se řidič vzdálí od vozidla, je jeho vůz chráněný pomocí parkovacího režimu nebo zrychleného záběru. První aktivuje nahrávání při detekování pohybu. Druhý připravuje zrychlenou verzi videozáznamu, aby uživatel nemusel prohlížet několik hodin pořízeného materiálu.

Zařízení je vybavenou řadou funkcí, které podporují jízdu, např. varování před vyjetím z jízdního pruhu nebo před srážkou s jiným vozidlem. Zobrazuje také každému řidiči přizpůsobené připomenutí o přestávkách v jízdě.

DrivePro Toolbox

Pomocí speciálního softwaru DrivePro Toolbox může uživatel kamery přehrávat a třídit pořízený materiál. Aplikace může také zobrazit trasu vozidla díky přijímači GPS/GLONASS.

Cena a záruka

Doporučená maloobchodní cena činí 6 246,- s DPH.

Na zařízení se vztahuje dvouletá záruka výrobce.

Více informací k produktu naleznete přímo zde.

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.