Dell UltraSharp U3223QZ – vynikající monitor

Publikováno: 13. října 2022 | autor Redakce
dell.png

Pokračujeme v představování monitorů vhodných pro práci, koníčky i zábavu. Uvítali jsme nabídku otestovat ten, který ne začátku letošního roku obdržel CES Innovation Award 2022. Slyšeli jste o něm? Pokud ne, určitě si přečtěte následující informace. Je to zajímavé zařízení, které dokáže univerzálně posloužit, tedy nejen jako pokročilý videokonferenční monitor.

Co nás na monitoru zajímalo nejvíce?

Především to byly důvody, proč se stal nositelem výše uvedeného, velmi prestižního ocenění, které má na tak velkém trhu, jakým ten americký opravdu je, obrovskou váhu. Po rozbalení a rychlém sestavení jsme zjistili, že je velmi rychle připravený k akci (dle našeho měření), což je moc fajn, ale dnes se o tuto okamžitou mobilitu snaží většina výrobců podobných zařízení.¨

01.jpg

Důvody jsou tedy ještě jinde. Pyšní se panelem IPS Black 4K s 31,5" a k tomu má aktuálně nejinteligentnější webovou kameru. To je ono! Mezi videokonferenčními monitory je bezesporu jedničkou ve své třídě. Dle našeho testu má ale minimálně ještě jednu důležitou vlastnost: jím reprodukovaný obraz je mimořádně ostrý.

Nejdříve jeho vlastnosti

Z vnějšího pohledu je velmi moderní (až minimalistický design), stříbrný a perfektně výškově nastavitelný díky originálnímu natáčecímu kloubu. Lze ho velmi snadno umístit i na zeď. Je rovný, má matnou obrazovku a pozorovací úhly jsou velké a shodné, tedy vertikální i horizontální na úrovni 178º. Je vybaven redukcí modrého světla a pokročilou verzí Display Manageru, s jehož pomocí si nastavíte, s jakým typem obrazu hodláte pracovat tak, abyste získali optimální výsledek.

1073862001-feed1b75540330d6f2a57d4473b81a94.jpg

Zaujalo nás software ComfortView, které dále vylepšuje ochranu očí, jak co do pohodlí při dlouhodobém sledování, tak i ve spolupráci s technologií Low-Blue Light proti modrému světlu. S rozlišením 4K, 98% pokrytím barev DCI-P3 a displejem VESA HDR400 jsou barvy a detaily perfektně reálně zobrazovány. Zaujal nás vynikající výkon při reprodukci černé barvy s kontrastním poměrem 2000:1 a obraz v širokém pozorovacím úhlu 178°/178°. Tento monitor je navíc velice rychlý.

dell-ultrasharp-32-u3223qz-overview-2.jpg


Hlavní vlastnosti

  • Displej: 31,5" s technologií IPS
  • Rozlišení: 4K (3840 × 2160 px)
  • Poměr stran: 16:9
  • LED podsvícení
  • Jas: 400 cd/m2
  • Doba odezvy: až 5 ms
  • Pozorovací úhly: 178°
  • Vestavěné reproduktory a mikrofon
  • Špičková webkamera se senzorem CMOS 4K Sony
  • Vybavení: kabely DisplayPort, USB a USB-C
  • Rozměry: (š × v × h) 712,6 × 497,8 × 230 mm
  • Váha: 11,9 kg
  • Cena: cca 35 000 Kč

A co kamera?

Snímač je CMOS 4K Sony Starvis, má automatické ostření s automatickým rámováním využívajícím umělou inteligenci, snaží se velmi pěkně udržovat reálné barvy i v docela mírném nebo naopak ostrém zářivkovém osvětlení místnosti s digitálním překrytím HDR a umí navíc skvělé snímky (i při malém pohybu) a navíc má redukci šumu.

monitor-u3223qz-pdp-module-1.jpg

Kamera je vybavena nastavitelným sklonem do požadovaného úhlu – nastavení zorného pole na 65°, 78° a 90°. Při jejím používání potřebujete vedle dokonalého obrazu i kvalitní zvuk. V monitoru jsou vestavěné mikrofony s duálním potlačením ozvěny a k tomu máte dva 14W reproduktory, perfektně umístěné v blízkosti úrovně uší pokud zrovna nejste velkým nadšencem sluchátek.

s-l1600.jpg

Shrnutí aneb co nás nejvíce zaujalo

Velmi ostrý obraz a perfektní super rychlá odezva. Nová technologie IPS Black produkuje pozoruhodné detaily, výborný kontrast (2000 :1) a barvy v širokém pozorovacím úhlu.

Každopádně mimořádné možnosti konektivity. Například USB portů je na něm pěkná porce. Vynikající rozbočovač s rozhraním USB-C (až 90 W PD), RJ45 (Ethernet), superrychlostní USB 10 Gb/s atd. Díky konektoru USB-C můžete svůj notebook připojit k monitoru a nabíjet až do 15 W jedním kabelem a ve stejnou dobu přenášet videa a data.

monitor-u3223qz-pdp-module-11.jpg

Inteligentní 4K kamera s automatickým zaostřováním, možnost nastavení jasu a její celkově výborná vizuální čistota. Jasně a velmi pěkně fungující vestavěné mikrofony s potlačením ozvěny a dva výborně umístěné 14W reproduktory.

V neposlední řadě dnes důležitá šetrnost vůči životnímu prostředí. Monitor je vyroben minimálně z 85 % z plastů PCR (Post Consumer Recycled). Nezbývá nám tedy než jej doporučit jako vynikající pro široké využití.


Celý článek najdete v říjnovém čísle časopisu FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv10-22-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.