Dell Technologies představuje monitory a počítače s 5G a AI

Publikováno: 15. ledna 2020 | autor Redakce
dell-mobile-connect---mirroring,-ios-and-android.jpg

Společnost Dell Technologies představila na veletrhu CES 2020 nové produkty a software ve svých prémiových řadách monitorů a počítačů XPS a Latitude. Nejnovější osobní počítače a monitory Dell s inovativním designem vybavené umělou inteligencí (AI) a mobilním připojením 5G zefektivňují, usnadňují a zpříjemňují práci i zábavu.

„Počítačová technika ještě nikdy nenabízela více. Umělá inteligence, připojení 5G a promyšlený design pomáhají vést snazší a spokojenější život,“ říká Sam Burd, prezident divize klientských řešení společnosti Dell. „Pro mě je úžasné, že ze všech zpráv, které z veletrhu CES slyšíme, vychází osobní počítač jako klíčový nástroj, který pomáhá lidem inovovat, komunikovat a pracovat efektivněji.“

Z výzkumu společnosti IDC vyplynulo, že uživatelé osobních počítačů při výběru zařízení pro práci a zábavu preferují prémiové produkty s promyšleným designem, vysokým výkonem a intuitivním ovládáním. „Náš výzkum ukazuje také růst podílu nových zaměstnanců, kteří si vybírají práci podle toho, jaké technické vybavení potenciální zaměstnavatel nabízí. Firemní zákazníky i spotřebitele zajímají PC s monitory, konektivitou a bateriemi založenými na technologiích příští generace,“ dodává Tom Mainelli, viceprezident společnosti IDC pro výzkum trhu koncových a spotřebitelských zařízení.

Efektivní využití času s notebookem Latitude 9510, nejinteligentnějším 15palcovým byznysovým osobním počítačem s integrovanou umělou inteligencí

Společnost Dell představila řadu Latitude 9000, notebooky navržené s ohledem na ty nejjemnější detaily. Jsou menší a tenčí než kdykoli předtím, s větším displejem a nabízejí vynikající uživatelský zážitek. Nový notebook Latitude 9510 nabízí to, co firemní uživatelé hledají: nejdelší výdrž na baterie v kategorii 15palcových zařízení, která dosahuje až 30 hodin, podporu 5G sítí, kvalitní a výkonné audio funkce a inteligentní řešení zvyšující produktivitu.

dell-latitude-9510-two-devices-with-premium-active-pen-v2.jpg

Latitude 9510 je nejmenší a nejlehčí komerční 15palcový přenosný počítač na světě, který se snadno vejde i do malé aktovky. S notebookem o hmotnosti pouhých 1,45 kg mohou profesionálové cestovat nalehko bez obvyklého vybavení pro každodenní práci, jako jsou náhradní baterie, napájecí zdroj nebo audio příslušenství. Větší displej spolu s bezdrátovým připojením prostřednictvím Intel Wi-Fi 6 (Gig+) a podporou mobilních sítí 5G umožňuje manažerům být produktivnější, kdekoli právě potřebují. Antény pro 5G jsou zakomponované do reproduktorů, aby mohl být zachován displej typu InfinityEdge s minimálními okraji. Ventilátory s lopatkami z uhlíkových vláken a zdvojené tepelné trubice zajišťují tichý provoz a chladný povrch. Latitude 9510 bude v nabídce v různých konfiguracích včetně procesorů Intel Core i7 10. generace s podporou technologie vPro. Notebook s tělem z frézovaného hliníku se zkosenými hranami je určený profesionálům, kteří požadují vysoký výkon ve stylovém provedení.

Jako nejinteligentnější 15palcový firemní notebook představuje Latitude 9510 špičku ve své třídě. Nový softwarový nástroj Dell Optimizer pracuje na pozadí a pomáhá zkracovat zpoždění a prodlevy, a tedy zmenšovat frustraci uživatele z čekání.

Jedná se o první model s integrovanou technologií pro automatizovanou optimalizaci založenou na umělé inteligenci:

  • Rychleji k tomu podstatnému s ExpressResponse – Na základě uživatelských preferencí a strojového učení využívajícího technologii Intel Adaptix spouští tato funkce často užívané aplikace rychleji, rychle přepíná mezi aplikacemi a celkově zlepšuje výkon aplikací a zvyšuje tak produktivitu.
  • Dokonalejší optimalizace výdrže baterie s ExpressCharge – Umělá inteligence a strojové učení zdokonalují optimalizaci životnosti baterie na základě typických vzorců dobíjení a spotřeby. Dochází-li baterie, Latitude 9510 mírně upraví nastavení, aby omezil spotřebu, například snížením jasu podsvícení displeje. Zvolí také nejvhodnější způsob dobíjení, jako je funkce ExpressCharge Boost, která dokáže baterii dobít až na 35 % kapacity během 20 minut v situacích, kdy je nutné mít počítač rychle k dispozici.
  • Přihlašování jednoduše a bezpečně s pomocí ExpressSign-in – Systém umožňuje rychlejší a bezpečnější přihlášení, stačí, když se uživatel přiblíží k počítači. Nástroj ExpressSign-in je založený na detekci fyzické přítomnosti a rozpoznání tváře. Postavený je na technologiích Intel Context Sensing a Windows Hello.
  • Inteligentní audio Reproduktory s vynikajícím podáním zvuku, výkonný zesilovač a čtyři mikrofony pro potlačení okolního hluku umožňují efektivní, ničím nerušenou spolupráci na dálku. Funkce Intelligent Audio eliminuje ozvěny a ruch v pozadí a zajišťuje tak lepší poslech všem účastníkům konferenčního hovoru bez ohledu na to, v jakém prostředí se nachází.

Notebooky řady Latitude, stejně jako všechna důvěryhodná zařízení Dell, jsou nejbezpečnější firemní PC na trhu. Zákazníci mohou mít jistotu, že jsou jejich koncové body zabezpečené pod i nad úrovní operačního systému. Díky řešení pro komplexní správu koncových bodů Unified Workspace od společnosti Dell Technologies mohou noví uživatelé začít ihned pracovat. Tento nový přístup ke správě uživatelských zařízení zajišťuje, že pracovníci mají okamžitě k dispozici vše, co potřebují, a IT může využívat výhod automatizované, otevřené a inteligentní platformy, která jim pomáhá jednoduše zprovozňovat, zabezpečovat, spravovat a podporovat veškerá zařízení v podniku.

XPS 13: první čtyřstranný, téměř bezrámečkový displej typu InfinityEdge

Společnost Dell představila inovovaný notebook XPS 13 zaměřený na maximální výkon a komfort při práci. Je zkonstruovaný z nejkvalitnějších komponent a prémiových materiálů a zároveň menší, tenčí, avšak vybavený větším displejem. XPS 13 je vyrobený z frézovaného hliníku, uhlíkových vláken, skelných vláken a tvrzeného skla Corning Gorilla Glass, které společně tvoří elegantní, lehkou a současně odolnou konstrukci notebooku.

dell-xps-13-black-and-white.jpg

Uživatelům, kteří hledají maximální plochu obrazovky, nabízí Dell nejnovější výsledek snažení svých konstruktérů – užší rámeček displeje typu InfinityEdge, díky němuž může být celý přístroj menší a tenčí než všichni jeho předchůdci. Displej XPS InfinityEdge s poměrem stran 16:10 zabírá celou plochu od kraje ke kraji ve všech směrech a může se pochlubit o 25 % vyšším jasem. Nabízí více prostoru pro současnou práci na více úlohách v průběhu dne a dokonale zobrazí každý detail nejnovějšího seriálového hitu. Nový notebook XPS si zachovává, co na něm uživatelé obdivují nejvíce – úhlopříčku displeje 13,4 palce v 11palcovém těle, které se pohodlně vejde na sklopný stolek v letadle.

Notebooky XPS 13 jsou osazené procesory Intel Core 10. generace a mají dlouhou výdrž na baterii. Jsou ideální pro cestovatele, drobné podnikatele a tvůrčí uživatele, kteří potřebují vysoký výkon na cestách. Větší displej a touchpad, klávesnice přes celou plochu a jednoruční otevírání představují dokonalou rovnováhu mezi estetikou a funkčností. Nové balení, ve kterém se notebook XPS dodává, má vyšší podíl materiálů z udržitelných zdrojů a neobsahuje pěnové hmoty, čímž zákazníkům usnadňuje recyklaci. Na výběr je ze dvou variant – tradiční XPS 13 s Windows 10 nebo edice pro vývojáře s operačním systémem Ubuntu 18.04 LTS.

Zůstaňte připojení a bavte se s Dell Cinema Guide a Dell Mobile Connect

Pro ty, kdo rádi sledují filmovou a televizní produkci, společnost Dell Technologies spustila službu Dell Cinema Guide pro vyhledávání streamované zábavy. Uživatelé počítačů s operačním systémem Windows mohou po stažení aplikace z jediného místa snadno a rychle vyhledávat televizní pořady a filmy ve více než 200 streamovacích službách a užívat si jejich sledování ve skvělých barvách, s vynikajícím zvukem a kvalitním přenosem, které zajišťuje technologie Dell Cinema.

dell-cinema-guide-ui-1.jpg


Nástroj Dell Mobile Connect od svého představení v roce 2018 pomáhá již více než milionu uživatelů lépe se soustředit na práci a netříštit pozornost mezi počítač a mobilní telefon. Dell Mobile Connect letos na jaře nabídne funkce bezdrátového přenosu souborů a zrcadlení aplikací nejen pro chytré telefony se systémem Android, ale také uživatelům přístrojů iPhone. Uživatelé počítačů XPS, Inspiron, Vostro, Alienware a řady G tak budou moci přímo přistupovat k mobilním aplikacím na svých telefonech iPhone, od objednávky taxislužby po kontrolu účtů na sociálních sítích, využívat přenos souborů pouhým přetažením a zrcadlit obsah z telefonu přímo na svém počítači Dell.

 

Monitory Dell nejvyšší třídy dokonale zobrazí cokoli při jakékoli činnosti

Monitory značky Dell jsou již šest let nejprodávanější na celosvětovém trhu. Uspokojují potřeby celého spektra zákazníků, od firemních uživatelů po herní nadšence. Týmovou spolupráci usnadňuje nový interaktivní dotykový monitor Dell 86 4K, který představuje digitální náhradu klasické bílé tabule.

dell-ultrasharp-43-4k-usb-c-monitor-(u4320q).jpg

Monitor UltraSharp 43 4K USB-C umožňuje zobrazovat obsah až ze čtyř počítačů současně a maximalizovat tak produktivitu. Nový monitor UltraSharp 27 4K USB-C s technologií VESA DisplayHDR 400 nabízí široký barevný prostor pro věrnou reprodukci barev. Nový herní monitor Alienware 25 je konstruovaný především s ohledem na rychlost a kvalitu barevného podání – pokrývá neuvěřitelných 99 % barevného prostoru sRGB. Rychlost zobrazení a syté barvy zajišťuje technologie IPS s obnovovací frekvencí 240 Hz a dobou odezvy šedá-šedá 1 ms, to vše v nativním rozlišení FHD. Podporuje technologii AMD Radeon FreeSync a je kompatibilní také s G-Sync.

Další informace o nových monitorech Dell naleznete zde.

 

Ceny a dostupnost:

  • XPS 13 v ceně od 999,99 USD bude k dispozici v USA, Kanadě, Švédsku, Velké Británii, Německu a Francii od 7. ledna a celosvětově od 4. února.
  • XPS 13 Developer Edition v ceně od 1199,99 USD bude v nabídce v USA, Kanadě a vybraných evropských zemích od 4. února.
  • Dell Cinema Guide je již k dispozici ke stažení zdarma pro libovolný počítač s operačním systémem Windows 10 prostřednictvím online obchodu společnosti Microsoft.
  • Nástroj Dell Mobile Connect s přenosem dat a zrcadlením displeje s podporou systému iOS bude od letošního jara k dispozici ke stažení zdarma z obchodu Microsoft Store a bude se dodávat předinstalovaný na spotřebitelských počítačích Dell.
  • Latitude 9510 v ceně od 1799,00 USD bude v nabídce celosvětově od 26. března.
  • Interaktivní dotykový monitor Dell 86 4K (C8621QT) bude v nabídce celosvětově od 10. dubna. Ceny budou oznámeny před uvedením na trh.
  • Monitor Dell UltraSharp 43 4K USB-C (U4320Q) v ceně od 1049,99 USD bude v nabídce celosvětově od 30. ledna.
  • Monitor Dell UltraSharp 27 4K USB-C (U2720Q) v ceně od 709,99 USD bude v nabídce celosvětově od 30. ledna.
  • Herní monitor Alienware 25 (AW2521HF) v ceně od 499,99 USD bude v nabídce celosvětově od 11. března.
Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.