Dell Technologies pomáhá firmám vytvářet moderní pracoviště s využitím AI

Publikováno: 14. března 2024 | autor Redakce
latitude-7350-2.jpeg

Společnost Dell Technologies již brzy uvede na trh nejširší portfolio komerčních notebooků a mobilních pracovních stanic s neuroprocesory pro umělou inteligenci. Jsou navrženy pro vyšší produktivitu, spolehlivost a výdrž.

AI, telemetrii a automatizaci například využijí k poskytování samoopravných funkcí. Nové, chytřejší notebooky dokáží také efektivněji pracovat s energií během videokonferencí.  Při hovoru na Zoomu budou úspornější až o 38 %. Umělou inteligenci nabízí Dell také do chytrých náhlavních souprav pro komunikaci.

dell-premier-wireless-anc-headset-(wl7024)-1.jpeg

Firmy vnímají počítače s umělou inteligencí jako konkurenční výhodu. Poskytují jim náskok tam, kde je čas drahý a inovace klíčové. Právě pro tyto společnosti se Dell stává partnerem a dodavatelem. Dnes jim poskytuje komplexní ekosystém datových úložišť, technologií pro kyberbezpečnost nebo nástrojů pro komunikaci. Již brzy k němu přidá také nejširší portfolio počítačů s AI na trhu.

„Přenesení síly umělé inteligence do počítače je pro firmy přelomovým momentem, který jim umožní zvýšit produktivitu a urychlit inovace jako nikdy předtím,“ říká Sam Burd, prezident skupiny pro klientská řešení společnosti Dell Technologies. „S tím, jak se aplikace AI rozšiřují, počítače Dell s umělou inteligencí a náš ekosystém periferií, softwaru a služeb vybavují firmy nejlepšími technologiemi. Tím je připravují na budoucnost. Toto není jen nějaký přechodný trend, ale nutnost pro všechny, kdo si chtějí udržet konkurenční výhodu."

Počítače s umělou inteligencí pro hybridní práci

Analytici odhadují, že počet počítačů s umělou inteligencí vybavených neurálními procesory (NPU) vzroste z téměř 50 milionů kusů v roce 2024 na více než 167 milionů v roce 2027. Celkem se budou podílet na téměř 60 % všech dodávek počítačů na světě. Tím, že NPU zpracovává procesy umělé inteligence, uvolňuje kapacitu CPU a GPU pro jiné činnosti. To má pozitivní vliv na plynulost, výkon, zabezpečení, výdrž baterie a produktivitu.

latitude-7350-1.jpeg

Na trhu firemních počítačů patří produkty společnosti Dell k těm, které excelují z pohledu inteligence, správy a bezpečnosti. S novou řadou notebooků Latitude a mobilních pracovních stanic Precision jde Dell ještě dále. Počítače jsou vybaveny procesory Intel Core Ultra s technologií Intel vPro pro vyšší výkon v oblasti práce s AI, který se promítá do produktivity a efektivity:

Efektivnější spolupráce. Videokonference s umělou inteligencí mají funkce jako automatické nastavení snímkování, rozostření pozadí a sledování očí. Při hovoru na Zoomu to znamená až 38% úsporu energie díky zapojení NPU. S Microsoft Teams získají uživatelé dalších 23 minut výdrže baterie při tříhodinovém hovoru.

Rychlejší vytváření obsahu. Rozdělení procesů umělé inteligence mezi CPU, GPU a NPU pomáhá uživatelům generovat obrazy metodou převodu textu na obraz více než 5krát rychleji.

Bezpečnější práce v hybridním pracovním prostředí. Více dodavatelů informačních technologií bude pokračovat ve vytváření aplikací pro počítač s umělou inteligencí. Například Dell Technologie spolupracuje se společnostmi CrowdStrike a Intel na přenesení bezpečnostních funkcí na zařízení prostřednictvím NPU. To poskytne komplexnější detekci hrozeb a pomůže zákazníkům odhalovat škodlivé stránky a bezpečnostní hrozby vyšší rychlostí ve srovnání s cloudovými řešeními.

Inteligentnější pracovní nástroje. Nová zařízení Dell s Windows 11 jsou vybavena funkcí Copilot, včetně speciální klávesy. Ta usnadňuje a urychluje práci napříč aplikacemi.

Automatizované služby s umělou inteligenci

S novými počítači přináší Dell také nové služby. Vycházejí z jeho dlouholeté expertízy s proaktivní a prediktivní automatizací, odborných znalostí a spravovaných služeb:

Sada ProSupport Suite pro počítače pomáhá maximalizovat dobu provozuschopnosti počítače a zvýšit produktivitu díky novým možnostem samoopravných schopností. Po připojení k Dell SupportAssist mohou zákazníci využívat telemetrii a umělou inteligenci k řešení problémů s PC bez lidského zásahu. Řešit lze například „chyby s modrou obrazovkou“, tepelné problémy a spoustu dalších věcí nejen v jednotlivých strojích, ale dokonce v celé flotile počítačů.

S novými službami pro správu mohou klienti řídit obnovu počítačové flotily s ohledem na potřeby, stárnutí i rozpočet.

Služby Digital Employee Experience Services for Gen AI pomohou vybavit zaměstnance nástroji a technologiemi umělé inteligence šitými na míru jejich rolím ve firmě.

Umělá inteligence v portfoliu Dell

V rodině notebooků Dell Latitude zaujme model Latitude 7350. Ve firemním prostředí se jedná o nejpoužívanější zařízení 2v1 na světě. Vyniká 8MP HDR kamerou pro kvalitní obraz v náročných světelných podmínkách. Vylepšení se dočkaly také ostatní notebooky v řadách 5000, 7000 a 9000, včetně modelů Latitude 7350/7450 Ultralight.

precision-3280-cff-8.jpg

Nové mobilní a stolní pracovní stanice Dell Precision splňují požadavky na výkon náročných uživatelů jako jsou vývojáři. Novinkou v mobilních pracovních stanicích Precision jsou grafické procesory NVIDIA RTX™ 500 a 1000 Ada Generation Laptop. Kombinují možnosti AI se spolehlivostí pro práci odkudkoli. Stolní pracovní stanice Precision 3280 Compact Form Factor (CFF) pak představuje prostorově úsporný stroj pro nenáročný vývoj AI a kreativní aplikace.

Portfolio inteligentních náhlavních souprav společnosti Dell zahrnuje pět nových modelů. Bezdrátová náhlavní souprava Dell Premier ANC (WL7024) je vybavena mikrofony s potlačením šumu na bázi umělé inteligence. Rozlišují lidskou řeč od hluku na pozadí a upravují úroveň potlačení šumu podle aktuálního okolního prostředí. Díky vyspělým senzorům umí ztlumit/odpojit zvuk nebo třeba pozastavit přehrávání po sundání sluchátka z ucha.

Urychlení cirkulární ekonomiky

Jako lídr v oblasti cirkulárního designu se společnost Dell zabývá celým životním cyklem svých výrobků. Od zvyšování podílu recyklovaných materiálů až po snadnější opravu a zodpovědnou recyklaci zařízení.

latitude-7350-2.jpeg

Nové modely Latitude jsou prvními komerčními počítači na světě, které ve svých bateriích používají recyklovaný kobalt.

Notebook Latitude 7350 je nejsnadněji servisovatelná zařízení typu 2v1. Je vybaven opravitelným panelem displeje, což usnadňuje servis a prodlužuje jeho použitelnost.

Vzhledem k tomu, že firmy zkoumají možnosti obnovy svých zařízení s cílem optimalizovat potenciál využití umělé inteligence, pomáhají služby obnovy a recyklace společnosti Dell zákazníkům vyřadit a recyklovat jejich IT zařízení.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.