Dell Latitude 5000 je zatím nejudržitelnější model notebooku

Publikováno: 22. dubna 2022 | autor Redakce
dell-latitude-5330-module.jpg

Před Dnem Země uvedla společnost Dell Technologies na trh nové produkty a udržitelné materiály, které pomáhají řešit rostoucí problém odpadů a omezených zdrojů. Tyto nové produkty a materiály vychází z konceptu Luna, který společnost Dell nedávno představila.

Tento ambiciózní prototyp staví na revolučních designových myšlenkách s cílem snížit spotřebu zdrojů a využívat v ekonomice ještě více recyklovatelných materiálů. Nové přírůstky ukazují, jak dnes společnost Dell naplňuje své cíle udržitelnosti, a zároveň poskytuje více možností zákazníkům, pro které má při rozhodování o nákupu stále větší prioritu ochrana životního prostředí.

dell-latitude-5330-module.jpg

„Cílem společnosti Dell je vytvářet technologie, které budou podporovat lidský pokrok. Inspiruje nás příležitost změnit věci k lepšímu pro budoucí generace. To je zřejmé z nových způsobů, jak navrhujeme a balíme naše produkty, abychom pomohli snížit dopad na životní prostředí, množství odpadu a emise,“ říká Rahul Tikoo, viceprezident divize klientských zařízení ve společnosti Dell Technologies.

„V rámci naší snahy o vedoucí postavení v oblasti cirkulární ekonomiky jdeme vždy ještě o něco dále – neustále zkoumáme, přehodnocujeme a znovu zvažujeme každý krok životního cyklu, abychom v budoucnu dodávali ještě udržitelnější produkty.“

Latitude 5000 spojuje světově nejinovativnější způsoby využití udržitelných materiálůNejnovější řada Latitude 5000 nabízí ještě více záměrných konstrukčních řešení pro zvýšení míry využití recyklovaných a obnovitelných materiálů:

  • Víko notebooku je ze 71 % vyrobené z recyklovatelných a obnovitelných materiálů, včetně bioplastu vyrobeného z dřevní hmoty jako odpadního produktu papírenského průmyslu (21 %), z recyklovaných uhlíkových vláken (20 %) a z recyklovaného plastu (30 %). Zaměřením na druhou nejtěžší část zařízení – víko – může společnost Dell výrazněji ovlivnit udržitelnost a snížit uhlíkovou, vodní a energetickou stopu produktu.
  • Základnu systému tvoří recyklované uhlíkové vlákno (20 %) a nové pryžové nožky na biologické bázi vyrobené z ricinového oleje (39 %). Tento obnovitelný materiál snižuje závislost na materiálech na bázi ropy.
  • Tato řada také pro společnost Dell představuje důležitý milník ve využití plastů směřujících do oceánů – rozšiřuje jejich využití nejen na obaly, ale i na samotné produkty. Notebooky Latitude 5000 obsahují plasty směřující do oceánů v krytu ventilátoru (28 %).
  • Na ochranu zařízení používá řada Latitude 5000 obaly vyrobené ze 100% recyklovaných nebo obnovitelných materiálů. Všechny obaly jsou také 100% recyklovatelné.

Za posledních deset let představila společnost Dell řadu významných inovací v oblasti využití udržitelných materiálů, včetně několika aplikací, s nimiž přišla v oboru jako první. Společnost Dell nyní staví na svém dosavadním úsilí a partnerstvích a rozšiřuje využití nových udržitelných a obnovitelných materiálů u většího počtu produktů a platforem.

dell-latitude-5431.jpg

S rostoucím povědomím o závažných ekologických problémech způsobených plasty, které končí každý rok v oceánech, zahájila společnost Dell v roce 2017 první projekt v tomto odvětví zaměřený na využití plastů směřujících do oceánů k výrobě obalů v komerčním měřítku s cílem zachytit tento odpad dříve, než se dostane do vodních toků, a přeměnit jej na surovinu.

Od té doby společnost Dell výrazně zvýšila využití tohoto typu odpadu – spotřebovala více než 100 tun plastů směřujících do oceánu a použila tento materiál ve více než 5,1 milionu recyklovatelných vložek a vycpávek do krabic.

Vedle rozšíření využití plastů směřujících do oceánů na řadu Latitude 5000 je lze nalézt také v krytu ventilátoru mobilních pracovních stanic Precision řady 3000 a ve ventilátoru a jeho krytu u stolních počítačů Dell OptiPlex Micro. Společnost Dell také rozšířila použití tohoto materiálu ve své řadě batohů, pouzder a kufříků EcoLoop Pro, jejichž vnější tkanina je vyrobená ze 100 % z plastu směřujícího do oceánu.

dell-latitude-packaging-1.jpg

Organickou gumu získanou ze skočcových bobů lze nalézt také v nožkách notebooků řady Latitude 7430 a 7530 a mobilních pracovních stanic Precision 3000. Dál také Dell urychluje plnění svého cíle v oblasti obalových materiálů, který si vytyčila do roku 2030, a představuje své první balení vyrobené ze 100 % recyklovaných nebo obnovitelných materiálů, které jsou 100% recyklovatelné.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.