Co nového u značek Gitzo, Laowa a H&Y?

Publikováno: 8. června 2022 | autor Redakce
7.jpg

Připravili jsme aktuální výběr novinek v sortimentu společnosti EKG Hradec Králové. Produkty tohoto dovozce a distributora fototechniky najdete ve vybraných kamenných prodejnách a ve specializovaných e-shopech.

Gitzo Légende: znovuzrození legendy

Francouzský design přelomu 70. a 80. let je zpět. V prodeji (například v Centru FotoŠkoda) určitě nepřehlédnete Gitzo GK1545T-RTI, což je sada stativu s hlavou a batohu Gitzo Légende. Tyto produkty si můžete pořídit zvlášť nebo v plné sestavě, jak píše i Boris Stojanov v článku Gitzo inspiruje na předchozích stranách tohoto vydání.

Sada Traveler Légende GK1545T-RTI je speciální model kolekce stativů Gitzo Traveler, která zahrnuje čtyřsekční stativ Traveler série 1, středovou kulovou hlavu a kožený ramenní popruh. To vše s retro designovanými prvky stativů Gitzo z přelomu 70. a 80. let minulého století.

gitzo-camera-backpack-gitzo-legende-gcb-lg-bp-with-tripod.jpg

Výjimečný model Traveler Légende GK1545T-RTIl vychází z prvního modelu čtyřsekčního stativu Traveler GT1540T z roku 2007, samozřejmě s použitím současných materiálů a technologií spolu s retro designovými prvky a doplňky v matně stříbrném provedení.

gk1545t-rt-closedwithstrap.jpg

Sada je vhodná pro fotoaparáty a zrcadlovky s objektivem s maximální ohniskovou vzdáleností 200 mm. Díky skladnosti a nízké hmotnosti je výborným společníkem při cestování. Hlavu je možné odšroubovat a nahradit jakoukoliv jinou. Sada je vybavená krátkou středovou tyčí pro práci nízko nad terénem a koženým ramenním popruhem ve stejném retro stylu.

gk1545t-rt-open.jpg

Gitzo Légende camera backpack GCBLG-BP

Fotografický batoh Gitzo Légende GCBLG-BP je spojením elegance, funkčnosti a nadčasového designu. Rozměrově je uzpůsobený tak, aby se do něj vešly fullframové bezzrcadlovky s nasazeným objektivem 70–200 mm f/4 a další dva samostatné objektivy. Komora pro fototechniku je vypolstrována jemnou tkaninou a vybavena přestavitelnými přepážkami pro přizpůsobení úložného prostoru aktuální potřebě.

gitzo-camera-backpack-gitzo-legende-gcb-lg-bp.jpg

Postranní víko dovoluje přístup k fotografickému vybavení při zavěšení batohu na jednom rameni bez potřeby odkládat jej na zem. Pro výrobu byly použity materiály z udržitelných zdrojů, šetrné k životnímu prostředí, netoxická syntetická kůže a 100% recyklovatelná polyesterová vlákna.

Cena: Gitzo GK1545T-RT2 Traveler kit Légende stativ + batoh pořídíte za 18 990 Kč.

H&Y REVORING Black Mist

Black Mist je difúzní změkčovací filtr. Snižuje kontrast, rozptyluje světlo, změkčuje ostré hrany, vyhlazuje vrásky při zachování tmavých tónů. Vytváří snový vzhled, je vhodný jak pro fotografování, tak pro natáčení videa. Nabízí tři intenzity efektu: silný 1/2, střední 1/4 a slabý 1/8.

black-mist-filter-1.jpg

Velkou výhodou systému je, že jeden filtr využijete pro více objektivů, takže dva nabízené filtry jsou dohromady určeny celkem pro deset průměrů závitů objektivů. První filtr je určen pro šest průměrů (46–62 mm) a druhý pro čtyři (67–82 mm). Majitelé několika objektivů s různými průměry závitů nákupem těchto novinek až několikanásobně ušetří, neboť jsou cenově na úrovni běžných filtrů určených pro jeden průměr závitu.

revoring-black-mist-filter-1-2-(2).jpg

K jejich výrobě bylo použito speciální optické sklo Schott B270. Povrchová úprava sestává z 9 + 9 antireflexních nano vrstev včetně vrstvy proti znečištění a hydrofobní vrstvy.

Všechny varianty filtrů jsou k dispozici na našem trhu ve vybraných prodejnách:

  • H&Y REVORING Black Mist 46–62 mm za 3089 Kč
  • H&Y REVORING Black Mist 67-82 mm za 3349 Kč

V tomto případě slova možná nestačí, proto doporučujeme pěkné produktové video.

Laowa Nanomorph 1,5× S35 – anamorfické cine objektivy

Tato trojdílná řada krásných anamorfických objektivů nás dostala. Filmaři ví, že u anamorfů je běžný, u mnohých dokonce žádaný efekt modrého fléru, který Laowa umí díky svým poměrně velkým zkušenostem s konstrukcí a výrobou cine objektivů.

Aby toho nebylo málo, jak je u Laowy zvykem, přidali její inženýři druhou řadu/verzi pro změnu s oranžovým flérem. Jak se tato novinka u nás chytne, jsme samozřejmě zvědaví. Filmařů, kteří vítají různé efekty, je většina, a tak věříme, že se bude i „orange flare“ líbit.

anamorphic.jpg

Sada Laowa Nanomorph 1,5× S35 sestává ze tří typů objektivů: 27 mm t/2,8, 35 mm t/2,4 a 50 mm t/2,4.

Všechny tři jsou kompaktní a lehké, vejdou se tudíž do různých videosestav, například do menších gimbalů i na drony, což není u ostatních anamorfických objektivů běžné.

anamorphic-2.jpg

Vybrané objektivy mají navíc dvě barevné verze fléru: modrý a oranžový pro bajonety Sony FE, Fuji X, Canon RF, Nikon Z/L, MFT a DL

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.