Cenově dostupná PTZ kamera Axis se hodí dovnitř i ven

Publikováno: 13. února 2024 | autor Redakce
axis-m5526-1.jpg

Společnost Axis ohlásila uvedení nové cenově dostupné a flexibilní otočné kamery AXIS M5526-E, která je kompatibilní se všemi PTZ úchyty Axis a hodí se k instalaci jak do exteriéru, tak do interiéru.

Kamera nabízí pokročilou analytiku s hlubokým učením a také skvělou kvalitu obrazu ve vysokém rozlišení s velkým optickým přiblížením.

Nová kamera AXIS M5526-E se vyznačuje plynulým 360° otáčením a pokaždé také (díky automatickému zaostřování) detailním a ostrým obrazem. Kamera nabízí špičkovou kvalitu obrazu ve vysokém rozlišení 4 MPx a 10násobné optické přiblížení.

axis-m5526-3.jpg

Kvalitní obraz v každé situaci – při zachování soukromí

Pokročilé funkce Forensic WDR a Lightfinder 2.0 zaručují obraz se sytými barvami a ostrými detaily u pohybujících se objektů i při náročném osvětlení nebo téměř ve tmě. Kamera má navíc integrovaný infračervený přísvit. Díky vynikající citlivosti na světlo a IR přísvitu poskytuje dokonalý přehled i forenzní detaily za každých světelných podmínek. Sloužit tak může v režimu den/noc jak v interiéru, tak v exteriéru.

Mezi klíčové vlastnosti AXIS M5526-E PTZ patří:

  • vynikající kvalita obrazu v rozlišení 4 MPx,
  • 10násobné optické přiblížení,
  • plynulé 360° otáčení,
  • Forensic WDR, Lightfinder 2.0, IR přísvit,
  • podpora pokročilé videoanalytiky,
  • vestavěná funkce kybernetické bezpečnosti,
  • kompresní technologie Zipstream s podporou standardů H.264/H.265,
  • I/O konektivita a podpora obousměrné zvukové komunikace

Kamera umožňuje volit mezi třemi scénickými profily (vnitřní, venkovní a forenzní) se specifickými nastaveními obrazu optimalizovanými pro nasazení v konkrétním scénáři. Aby se zachovalo soukromí např. u sousední nemovitosti, nabízí kamera funkci privátního maskování s mozaikou, která umožňuje automaticky rozpixelovat celé oblasti v záběru kamery.

axis-m5526-2.jpg

AI videoanalytika a podpora obousměrného zvuku

Kamera má ve své výbavě vše, co je potřeba ke sledování a identifikaci podezřelého chování. Díky SoC platformě ARTPEC-8 má integrovanou jednotku hlubokého učení (DLPU) umožňující lepší zpracování a ukládání dat. Pomocí aplikace AXIS Object Analytics dokáže detekovat a klasifikovat osoby, vozidla i různé typy vozidel v záběru, a přizpůsobit tak dohled specifickým potřebám. Technologie Zipstream s podporou standardů H.264 a H.265 navíc významně snižuje požadavky na šířku pásma a velikost datového úložiště.

Díky podpoře obousměrné audio komunikace a možnosti integrovat doplňkové periferie, jako je např. mikrofon a I/O rozhraní, může obsluha mnohem rychleji a snadněji reagovat na případné incidenty, nebo dokonce přímo komunikovat s narušiteli. To zvyšuje hodnotu kamerového systému.

axis-m5526-e.jpg

Legendární kybernetické zabezpečení

Mezi už standardní výbavu kamer Axis v oblasti zabezpečení neoprávněného přístupu a kybernetické bezpečnosti je mimo jiné pokročilá hardwarová platforma AXIS Edge Vault, která chrání integritu zařízení už od výroby a zajišťuje ochranu systému jako celku.

axis-m5526-1.jpg

Kamera AXIS M5526-E PTZ bude k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis v 1. čtvrtletí 2024 za doporučenou koncovou cenu 52 900 Kč.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.