Canon výrazně posiluje řadu objektivů RF na dlouhých ohniskových vzdálenostech – 4 nové teleobjektivy a 2 telekonvertory

Publikováno: 14. července 2020 | autor Redakce
Canon výrazně posiluje řadu objektivů RF na dlouhých ohniskových vzdálenostech – 4 nové teleobjektivy a 2 telekonvertory

Nové teleobjektivy rozšiřují nabídku inovativní řady RF o velmi dlouhé ohniskové vzdálenosti a o nový portrétní a makro objektiv pro profesionály i fotografické nadšence.

Novinky řady RF:

•          RF 100-500mm F4,5-7,1L IS USM – kompaktní a všestranný telezoom řady L s širokým rozsahem ohniskových vzdáleností, vynikající optickou kvalitou, stabilizací obrazu o 5 expozičních hodnot, rychlým automatickým ostřením Dual Nano USM, utěsněním proti prachu a vlhkosti a ovládacím prstencem pro vyšší efektivitu práce.

•          RF 600mm F11 IS STM a RF 800mm F11 IS STM – nejlehčí objektivy s automatickým ostřením na světě s ohniskovou vzdáleností 600 mm , respektive 800 mm . Pomocí těchto objektivů s velmi dlouhou ohniskovou vzdáleností, plně automatickým ostřením  a stabilizací obrazu mohou fotografové pořizovat mimořádně ostré snímky na velkou vzdálenost. Ve spojené s novými telekonvertory RF – s označením EXTENDER RF 1,4x a EXTENDER RF 2x – dosahují objektivy ohniskové vzdálenosti extrémních 1200 mm (RF 600mm F11 IS STM), respektive 1600 mm (RF 800mm F11 IS STM). To fotografům dává ještě větší flexibilitu a tvůrčí možnosti při zachování funkce automatického ostření. Jsou proto ideální volbou pro celou řadu fotografických záměrů – fotografování zvířat, letecké techniky i Měsíce.

•          RF 85mm F2 MACRO IS STM – nezbytné vybavení fotografů, kteří přechází na systém EOS R a chtějí fotografovat dokonalé portréty nebo miniaturní detaily. Tento světelný portrétní objektiv plně využívá možností systému. Nabízí stabilizaci obrazu až o 5 expozičních hodnot (nebo 8 expozičních hodnot při užití s přístroji EOS R5/EOS R6) a makrofotografické schopnosti – což jsou dvě jedinečné vlastnosti, jaké konkurenční objektivy na trhu nenabízí.

•          EXTENDER RF 1.4x a EXTENDER RF 2x – dva vysoce výkonné a odolné telekonvertory s novou optickou konstrukcí rozšiřují schopnosti dnes uvedených objektivů RF 100-500mm F4,5-7,1L IS USM, RF 600mm F11 IS STM a RF 800mm F11 IS STM. Oba telekonvertory umožňují fotografům prodloužit ohniskovou vzdálenost kompatibilních objektivů při zachování obrazové kvality a rychlosti systému RF.

RF 100-500mm F4,5-7,1L IS USM - kompaktní všestranný telezoomCanon RF 100-500mm F4,5-7,1L IS USM

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, nejdelší z objektivů RF řady L s proměnlivou ohniskovou vzdáleností, je ideální volbou pro nadšence i profesionály, kteří fotografují sport, volně žijící zvířata či leteckou techniku a požadují spolehlivý a odolný kompaktní objektiv. Ti, kdo potřebují delší rozsah než 100-500 mm, mohou k objektivu RF 100-500 mm F4,5-7,1L IS USM připojit nový telekonvertor EXTENDER RF 1,4x nebo EXTENDER RF 2x a získat ještě delší dosah a větší tvůrčí svobodu.

Objektiv účinně potlačuje chromatické aberace, závoj a odlesky v celém rozsahu ohniskových vzdáleností díky jednomu optickému prvku s ultra nízkým rozptylem (Super UD) a šesti prvkům s velmi nízkým rozptylem (UD). I při plně otevřené cloně dosahuje vynikající obrazové kvality s vysokým rozlišením a kontrastem. Vedle toho je objektiv RF 100-500mm F4,5-7,1L IS USM vybavená stabilizací obrazu o 5 expozičních hodnot, respektive 6 při užití s těly EOS R5 a EOS R6 . Dosahuje díky tomu lepších výsledků při fotografování z ruky na dlouhém ohnisku nebo při delších expozičních časech.

Díky systému automatickému ostření s motorem Dual Nano USM objektiv zaostřuje tiše, rychle a přesně – ideální pro fotografování zvířat a ničím nerušené filmování. Inovativní plovoucí systém ostření navíc umožňuje zaostřit již na vzdálenost 0,9 m.

Jak je u objektivů RF standardem, je i RF 100-500mm F4,5-7,1L IS USM vybavený ovládacím prstencem, který umožňuje uživateli upravovat nastavení, aniž by musel přístroj oddálit od oka.  Prstenec transfokátoru má nastavitelný odpor, takže si každý uživatel může uzpůsobit jeho chod svým potřebám – tuto možnost ocení zejména fotografové v pohybu. Stejně jako ostatní objektivy řady L je i nový model vybavený osvědčeným utěsněním proti vodě a prachu, takže jej lze používat za všech povětrnostních podmínek.

RF 600mm F11 IS STM a RF 800mm F11 IS STM – mimořádně lehké dlouhé teleobjektivyCanon RF 600mm F11 IS STM

Teleobjektivy RF 600mm F11 IS STM a RF 800mm F11 IS STM vděčí za svoji nízkou hmotnost novému konceptu. Představují vynikající cenově dostupnou alternativu pro amatérské fotografy, kterým umožňují detailně zachytit velmi vzdálené objekty. Minimální zaostřovací vzdálenost 4,5 m (RF 600mm F11 IS STM), respektive 6 m (RF 800mm F11 IS STM) fotografovi umožňuje pořídit ostré snímky i na malou vzdálenost od objektu. Vzdálenost, na jakou jsou objektivy schopné zachytit akci, je možné prodloužit pomocí telekonvertorů EXTENDER RF 1,4x and EXTENDER RF 2x při zachování automatického ostření a stabilizace obrazu. S nimi lze dosáhnout pozoruhodných ohniskových vzdáleností  - až 1600 mm při užití objektivu RF 800mm F11 IS STM spolu s telekonvertorem EXTENDER RF 2x.Canon RF 800mm F11 IS STM

Oba objektivy jsou vybavené optickou stabilizací obrazu  a při užití s bezzrcadlovými těly systému Canon EOS R podporují automatické ostření Dual Pixel CMOS AF. To vše umožňuje dosahovat dokonale ostrých snímků i při fotografování z ruky, protože pohybová neostrost je výrazně redukována.

Tyto lehké  a kompaktní objektivy jsou zářným příkladem možností bajonetu Canon RF. Oba objektivy využívající difrakční prvky spolu s bajonetem RF a světelností f/11 jsou důkazem mimořádných úspěchů společnosti Canon v oblasti vývoje optických technologií. Oba jsou díky nové konstrukci s výsuvným mechanismem výrazně menší a lehčí než stávající teleobjektivy EF s dlouhou ohniskovou vzdáleností. Tělo objektivu se při použití roztáhne a pro uložení jednoduše zasune do sebe  – ideální řešení pro fotografy na cestách, kteří nemají ve fotobrašně místa nazbyt.

Oba objektivy jsou vybavené technologií STM a zaostřují zcela tiše a plynule – chod objektivu tedy neruší při filmování videa. Ke snadnému ovládání objektivů RF 600mm F11 IS STM a RF 800mm F11 IS STM přispívá ovládací prstenec, který umožňuje přímo pohotově upravovat čas, kompenzaci expozice, citlivost a nastavení automatického ostření AF . Pevná clona zajišťuje dokonale kruhový bokeh a velká ohnisková vzdálenost umožňuje pozadí dostatečně rozostřit při fotografování vzdálených objektů, které tak lépe vyniknou. To jsou ideální vlastnosti pro fotografování zvířat.

RF 85mm F2 MACRO IS STM – dokonalé portrétyCanon RF 85mm F2 MACRO IS STM

Lehký  objektiv RF 85mm F2 MACRO IS STM s pevnou ohniskovou vzdáleností 85 mm je ideální volbou pro amatérské portrétní fotografy, kterým umožňuje pořizovat působivé snímky s atraktivní perspektivou a měkce rozostřeným pozadím. Spojení světelnosti f/2 s plným formátem zajišťuje vynikající výsledky s malou hloubkou ostrosti i za špatných světelných podmínek.

Objektiv RF 85mm F2 MACRO IS STM je vybavený stabilizací obrazu až o 5 expozičních hodnot (nebo 8 expozičních hodnot při užití s přístroji EOS R5/EOS R6). Při makrofotografii dosahuje zvětšení 1:2, což znamená, že umožňuje zachytit objekty v 50% velikosti. Obě vlastnosti, jaké nenabízí žádný konkurenční model na trhu, nabízí mimořádnou kvalitu a všestrannost při fotografování i filmování. Díky systému automatickému ostření STM ostří RF 85mm F2 MACRO IS STM při fotografování i filmování rychle a plynule. Je proto ideální volbou pro fotografy, kteří vstupují do světa bezzrcadlových přístrojů a chtějí pořizovat snímky a videa mimořádné kvality.

Telekonvertory EXTENDER RF 1,4x a EXTENDER RF 1.2x – nekompromisní kvalita obrazu na ještě větší vzdálenostCanon EXTENDER RF 1.4X

Telekonvertory EXTENDER RF 1,4x a EXTENDER RF 2x jsou určené zpravodajským, sportovním a přírodním fotografům, kteří pořizují záběry z velké dálky. Spolehlivé a odolné telekonvertory svým optickým výkonem odpovídají objektivům Canon RF a při použití s kompatibilními objektivy poskytují obraz vysoké kvality bez kompromisů.Canon EXTENDER 2X

Oba využívají optické prvky s vysokou refrakcí a nízkou disperzí, které eliminují zkreslení a chromatické aberace způsobené zvětšením. Tím dosahují nejvyšší možné obrazové kvality. Jsou také opatřené optimalizovaným potahem a součástí konstrukce je i kombinovaný třívrstvý optický prvek omezující vznik závoje. Vynikající kvalitu pomáhá zajistit i tepelně izolační potah, který chrání proti zhoršení optických vlastností při vysokých teplotách a při užití s kompatibilními objektivy RF řady L zajišťuje ochranu proti prachu a vlhkosti. Při užití spolu s objektivem RF 100-500mm F4,5-7,1 L IS USM je rozsah ohniskových vzdáleností omezený na 300 až 500 mm, aby nedošlo ke kolizi zadního členu objektivu s telekonvertorem.

Už máte červencové FOTOVIDEO? Je velké a jeho ambicí je uspokojit všechny, kteří si ho koupí nebo předplatí:

Tak si prohlížejte, čtěte, čerpejte informace a účastněte se soutěže Fotograf roku!Červencové FOTOVIDEO

Vyberte si z červencového vydání časopisu FotoVideo:

FOTÍME SPORT: MICHAL ČERVENÝ

Chcete poznat, jak se fotí cyklistika s nápady?

MINIFOLIA: DENČA MOTÁČKOVÁ A RADEK LAVIČKA

Specialisté tématu měsíce soutěže Fotograf roku

INSPIRACE: KRAJINAMI JANA ŠMÍDA

Nenechte si ujít dokonalé fotografické obrazy

GITZO INSPIRUJE: LOCKDOWN MARTINA SIDORJÁKA

„Fotografování je můj život. Nemohl bych bez něj být.“

TECHNIKA: POKRAČUJEME VE VELKÉM TESTU FILTRŮ

Zrodila se nám docela zajímavá překvapení

TECHNIKA: SONY ZV-1 JE KAMERA I KOMPAKT

Testovali jsme novinku pro vlogery a blogery a pro všechny…

FOTOGRAF ROKU: TÉMA: MOTORKY, AUTA, STROJE

Výsledky jsou jasné! Kdo byl v tomto tématu nejlepší?

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit

Vybírejte si například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetřete s námi!

Červencové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.