Canon uvádí novou sadu pro vývoj softwaru!

Publikováno: 3. ledna 2019 | autor Redakce
canon.jpg

Canon oznámil nový API balíček, který vývojářům zpřístupní řadu zdrojů a funkcí pro práci s fotoaparáty. Kombinace sady pro vývoj softwaru EOS Digital (Software Development Kit, SDK, EDSDK) se zcela novým aplikačním rozhraním pro ovládání fotoaparátů (Camera Control API, CCAPI) poskytuje vývojářům a softwarovovým inženýrům řadu jedinečných příležitostí včetně možnosti výběru mezi fotoaparáty a objektivy značky Canon, nevyjímaje nejnovější PowerShot SX70 HS.

Výhody SDK od společnosti Canon již využilo mnoho vývojářů – do svých řešení mohli snadno integrovat fotoaparáty i objektivy značky Canon a nabídnout koncovým uživatelům dálkové ovládání prostřednictvím USB kabelu. Možnosti využití jsou přitom velmi široké, od fotografických kabin přes robotické a automatizované jednotky či fotografování a natáčení událostí až po pořizování průkazových fotografií nebo fotogrammetrické systémy.

Díky EDSDK mohou uživatelé své fotoaparáty ovládat vzdáleně z osobních počítačů nebo počítačů Macintosh a stejný kód používat napříč všemi kompatibilními přístroji značky Canon. Nové rozhraní CCAPI navíc nezávisí na operačním systému a na podporovaných modelech a umožňuje tak rychlý vývoj bez ohledu na použitou platformu – včetně Windows, MacOS, Androidu, iOS nebo Linuxu.

Mezi klíčové funkce sady EDSDK a rozhraní CCAPI patří:

  • Detekce a připojení/odpojení fotoaparátu
  • Kontrola a změna nastavení fotoaparátu včetně času
  • Vzdálené fotografování
  • Stažení/smazání snímků a formátování paměťových karet

Více informací k nové sadě softwaru Canon naleznete přímo zde!

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.