Canon rozšiřuje svoji řadu profesionálních 4K monitorů

Publikováno: 1. září 2016 | autor Redakce
canon-dp-v1710-fsl-02.jpg

Canon rozšiřuje svoji řadu profesionálních 4K monitorů o 24palcový model s vysokým jasem a první 17palcový model pro televizní a filmovou produkci.

Společnost Canon představila dva nové profesionální monitory, které navrhla tak, aby splňovaly požadavky televizní a filmové produkce pro práci ve 4K rozlišení. Nový 24palcový referenční monitor DP-V2420 s vysokým jasem je ideální pro zobrazení obsahu v režimu High Dynamic Range (HDR) a první 17palcový profesionální monitor DP‑V1710 je předurčený pro práci v exteriérech a přenosových vozech. Nové monitory v sobě spojují technologie značky Canon pro zpracování obrazu s jedinečným systémem podsvícení a s IPS LCD panelem. Díky této kombinaci oba nové modely přináší neuvěřitelně kvalitní reprodukci barev, špičkové rozlišení i vysoce kontrastní podání obrazu.

DP-V2420 – technologie nové generace pro zpracování obrazu

Model DP-V2420 je vlajkovou lodí značky Canon mezi monitory pro 4K rozlišení. Společnost Canon tento nový 4K referenční monitor s vysokým jasem vyvinula v reakci na různorodé požadavky předních firem z oblasti televizní a filmové produkce. Canon  DP-V2420 splňuje podmínky nového standardu ITU-R BT.2100 pro obraz s vysokým dynamickým rozsahem a může se pochlubit naprosto skvělou reprodukcí barev, kterou dosud nenabízel žádný monitor. Díky rozšířenému dynamickému rozsahu přináší model  DP-V2420 větší kontrast mezi světlými a tmavými oblastmi obrazu a nabízí tak pocit trojrozměrnosti při sledování scény.

Součástí monitoru je také vestavěná jednotka pro debayering, která umožňuje zobrazit přímo z kompatibilních filmových kamer systému Cinema EOS obsah v nativním 4K RAW formátu. Monitor tedy šetří náklady na externí jednotku pro debayering  a výrazně tak zlepšuje workflow pro práci ve 4K rozlišení.

DP-V1710 – nový etalon pro 17palcové profesionální 4K monitory

Canon  DP-V1710 je prvním 17palcovým 4K (UHD) profesionálním monitorem pro oblast televizní produkce. V kompaktním těle přináší úchvatné rozlišení 3 840 x 2 160 pixelů a díky hmotnosti pouhých 8 kilogramů je naprosto perfektní při natáčení v exteriérech. Malá velikost a možnost montáže do 19palcového rozvaděče navíc z DP-V1710 činí ideální zařízení pro použití v přenosových vozech s omezenými prostory.

Monitor podporuje rozhraní HD/3G i 6G-SDI a pro přenos signálu ve 4K rozlišení si tak vystačí s jediným kabelem. Díky optimalizaci pro podporu funkcí HDR EOTF přináší monitor DP-V1710 takové podání černé, které splňuje nároky televizní produkce. Canon DP-V1710 je tedy vhodný pro profesionály vytvářející obsah s vysokým dynamickým rozsahem a ve Full HD a 4K rozlišení.

Maximální spolehlivost

Společnost Canon dala monitorům DP-V2420 a DP-V1710 do vínku elegantní a robustní těla i vlastnosti pro snadné používání včetně nastavitelných tlačítek, kterým mohou uživatelé přiřadit mnoho různých funkcí.

V produktové řadě profesionálních monitorů značky Canon pro 4K rozlišení zaujímají nové modely pozici vedle monitorů DP-V2410 a DP-V3010. Novinky se mohou pochlubit širokou škálou možností zobrazení, díky kterým splňují všechny požadavky televizní i filmové produkce.

Více informací najdete zde

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.