Canon rozšiřuje modelovou řadu přenosných projektorů

Publikováno: 28. června 2019 | autor Redakce
48103010197-ef61da2569-o.jpg

Canon rozšiřuje modelovou řadu přenosných projektorů o tři nové přístroje s dlouhou životností lampy

Europe dnes oznámila rozšíření své modelové řady přenosných projektorů o tři nové lampové projektory s vysokým jasem a nízkými nároky na údržbu: LV-WU360, LV-WX370 a LV-X350. Všechny tři modely jsou vybavené novou světelnou jednotkou s extrémně dlouhou životností v kategorii přenosných projektorů a jsou konstruované s ohledem na minimalizaci celkových provozních nákladů při využití v podnikové sféře a ve školství. Nabízí široké možnosti připojení a díky velkému optickému výkonu s vysokým jasem dokáží věrně reprodukovat různý obsah.

Kompaktní, avšak výkonné

Nové modely přenosných projektorů Canon s hmotností do 3,3 kg vyhovují potřebám akademických pracovníků i obchodníků, kteří potřebují zařízení často přemisťovat. Lehké, avšak výkonné projektory se světelným tokem od 3500 do 3700 lumenů poskytují zcela zřetelný obraz za jakéhokoli osvětlení. Projektory LV-WU360, LV-WX370 a LV-X350 poskytují detailní obraz s živými, přirozenými barvami v 10bitové hloubce a s temně černou a eliminují rozpad barevných složek. Obvyklou bolestí LCD projektorů je viditelná mřížka. Přístroje LV-WU360 a LV-WX370 však využívají mikročočky, které zvyšují jas a viditelnost mřížky téměř dokonale potlačují.

Promítací vzdálenost se pohybuje od 76 cm do 7,6 m, takže vyhoví potřebám malých i velkých zasedacích místností či učeben. Navzdory kompaktním rozměrům jsou nové projektory vybavené řadou funkcí pro úpravu obrazu, které usnadňují nastavení a zajišťují dokonalou geometrii promítaného obsahu. Díky automatické korekci perspektivy může uživatel rychle odstranit sbíhavost rovnoběžných linií, případně zkreslený obraz ručně doladit ve všech čtyřech rozích, což je užitečné zejména při projekci pod úhlem nebo mimo osu, například ve stísněných prostorech. Projektory LV-WX370 a LV-X350 umožňují i úpravu geometrie, která zajistí požadovaný tvar obrazu při projekci na vydutý nebo vypouklý povrch.

Univerzální použití

Projektory LV-WU360, LV-WX370 a LV-X350 poskytují široký rozsah rozlišení od WUXGA 1920 x 1200, WXGA 1280 x 800, respektive XGA 1024 x 768 bodů, takže nabízí řešení pro každý rozpočet a IT infrastrukturu. LV-WU360 je první přenosný projektor značky Canon s rozlišením WUXGA, které zajišťuje bezkonkurenční kvalitu obrazu s vysokou ostrostí, dokonale čitelným textem a jemnou grafikou. Na kontrolním panelu je k dispozici řada možností připojení včetně LAN, dvou různých typů USB a dvou portů HDMI. Uživatelé díky tomu mohou promítat širší spektrum obsahu včetně prezentací, statických obrázků a videa. Pomocí USB portů je možné obsah promítat i z notebooků bez video výstupu nebo z USB disku zcela bez nutnosti použít počítač. Zapojení a nastavení usnadňuje přívětivé uživatelské rozhraní. Projektor má zabudovaný reproduktor o výkonu 10 W, takže je možný zvukový výstup přímo z něj bez dodatečných zařízení. Pro lepší přenosnost jsou přístroje vybavené funkcí chlazení se třemi stupni intenzity – standardním, rychlým a okamžitým. Projektor je díky tomu možné ihned vypnout a přemístit jinam.

Projektor s dlouhou životností a nízkými nároky na údržbu

Všechny tři nové projektory se vyznačují mimořádně nízkými nároky na údržbu díky robustní konstrukci filtrů a životnosti lamp až 20 000 hodin. Za zlomek nákladů tedy uživatelé získávají stejnou výdrž jako u laserových modelů. Díky intuitivnímu provedení je v případě nutnosti výměny nebo opravy možný jednoduchý přístup k těmto prvkům i v případě, že je projektor upevněný ke stropu. Podobně jsou kvůli snížení nároků na údržbu dnes LCD panely vyráběné z anorganických materiálů. Nové modely jsou také vybavené nově vyvinutou světelnou jednotkou se zdokonaleným řídicím systémem pro zvýšení energetické účinnosti a snížení spotřeby. Ve snaze zkrátit dobu výpadků v případě poruchy a snížit celkové provozní náklady k projektorům LV-WU360, LV-WX370 a LV-X350 poskytuje jednak tříletou záruku, kdy uživatel hradí pouze náklady na vrácení vadného zboží, jednak časově omezenou akci bezplatné výměny lamp, kdy registrovaní uživatelé získávají nárok na tři náhradní lampy zdarma v období tří let.

Projektory LV-WU360 budou na českém trhu stát 29 689 Kč, LV-WX370 19 789 Kč a LV-X350 18 559 Kč.

Další informace o projektorech LV-WU360, LV-WX370 a LV-X350 naleznete na stránkách

www.canon-europe/projectors

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.