Canon představuje dva nové praktické binokulární dalekohledy

Publikováno: 23. září 2019 | autor Redakce
canon-8x20-isa-48753669798-o.jpg

Canon představuje dva nové praktické binokulární dalekohledy včetně nejlehčího dalekohledu se stabilizací obrazu na světě[1], modelu 8X20 IS

Přibližte si svět nejnovějšími kompaktními, lehkými a jednoduše ovladatelnými dalekohledy Canon



[1] Dalekohledy se stabilizací obrazu, výzkum společnosti Canon, září 2019

Společnost Canon Europe oznámil rozšíření své řady stabilizovaných dalekohledů o dva nové modely - Canon 8X20 IS s 8x zvětšením, který je s hmotností 420 gramů nejlehčím stabilizovaným dalekohledem na světě, a Canon 10X20 IS s 10x zvětšením. V obou případech se jedná o snadno přenosné triedry s porro hranoly, čočkami korigujícími křivost obrazové plochy (tzv. Field Flattener) a potahem Super Spectra, který vyvinula společnost Canon pro zlepšení ostrosti a čistoty obrazu. Jsou ideální pro turistiku, pozorování přírody nebo sportovní akce.

Společnost Canon jako jediný výrobce aktuálně nabízí 11 modelů, všechny z nichž jsou vybavené technologií stabilizace obrazu. Nastavuje tak laťku ve vývoji technologií dalekohledů a schopností produktů dostupných na trhu. V sortimentu dalekohledů Canon nalezneme modely se zvětšením od 8x do 18x s různě vyváženými vlastnostmi jako praktičnost, světelnost, robustnost konstrukce a velikost, avšak všechny se stabilitou a špičkovým rozlišením optiky navržené a vyráběné společností Canon.

U obou nových modelů kladl výrobce důraz na komfort, přenosnost a jednoduchost obsluhy. Jsou dostatečně malé, aby je bylo možné nosit i v menším batohu, přesto nabízí pohodlný úchop a rovnováhu, dobře ovladatelné ostřicí kolečko a vhodně umístěné tlačítko stabilizace obrazu. Kompaktní velikost je předurčuje zejména pro turisty a pozorovatele přírody. Uživatelé, kteří nosí brýle, si mohou snadno nastavit gumové očnice, k dispozici je i dioptrická korekce pro individuální přizpůsobení podle zraku.

Dalekohledy Canon 8X20 IS a Canon 10X20 IS jsou vybavené shodnou optikou jako světově proslulé fotografické objektivy Canon EF, založenou na unikátní technologii vyvíjené a zdokonalované po několik desetiletí. Dalekohledy využívají optickou stabilizaci obrazu, která okamžitě kompenzuje chvění pohybem s plovoucího třetího prvku optické sestavy. Umožňují tak spolehlivé pozorování při velkém zvětšení. To zvyšuje efektivní rozlišení a předchází únavě zraku při delším pozorování, protože dalekohled kompenzuje přirozený třes a pohyby těla i pohyb způsobený vnějšími faktory, například při jízdě terénem.

Stabilní obraz a zvětšení, které Canon 8X20 IS a Canon 10X20 IS nabízí, usnadňuje sledování malých objektů, například ptáků a jiných menších živočichů nebo letadel a vzdálených vlaků, a to i za pohybu. Nejkratší zaostřovací vzdálenost 2 metry u obou modelů umožňuje objekty detailně pozorovat, i když se přiblíží, například v přírodních parcích nebo v ohraničeném prostoru.

Oba modely se vyznačují vynikající ostrostí a malým zkreslením v celé ploše obrazu díky optice Canon s porro hranoly. Na čočkách je nanesená vrstva Super Spectra, která redukuje závoj minimalizuje odlesky a zajišťuje vysoký kontrast a přirozenost barev. Součástí optické soustavy je i prvek korigující křivost obrazové plochy (tzv. Field Flattener), takže má pozorovatel jistotu, že vidí pozorovaný objekt zobrazený věrně, v jeho skutečné podobě.

Systém stabilizace obrazu je u dalekohledů Canon 8X20 IS a Canon 10X20 IS napájený jedním článkem CR123A umístěným v zadní části těla. U obou modelů vystačí až na 12 hodin provozu, přičemž po stisku tlačítka se stabilizace aktivuje vždy na 5 minut. Uživatel proto nemusí mít obavy z vybití baterie ani na delší tůře nebo při trpělivém pozorování života zvířat.

Společnost Canon vyvíjí optiku, která má sloužit k pozorování a obdivování přírody, nikoli k nelegálním činnostem. Technologie užitá v těchto dalekohledech je v souladu s firemní filozofií Kyosei, jejímž krédem je „žít a pracovat společně pro obecné blaho“. Volbou produktů Canon mají zákazníci jistotu, že podporují značku, která chápe důležitost trvalé udržitelnosti a hledá řešení, která pomáhají chránit životní prostředí.

Dalekohledy Canon 8X20 IS a Canon 10X20 IS budou k dispozici v online obchodu společnosti Canon a u oficiálních maloobchodních prodejců od listopadu 2019.

Cena dalekohledů Canon 8X20 IS bude na českém trhu 13 290 korun, Canon 10X20 IS vyjde na 14 790 korun.

Canon 8X20 IS - klíčové vlastnosti:

  • Nízká hmotnost - pouhých 420 g
  • 8x zvětšení
  • Optická stabilizace obrazu
  • Potah čoček Super Spectra
  • Nejkratší zaostřovací vzdálenost 2 m
  • Dioptrická korekce  +/- 5,9
  • Napájení z baterie CR123A, doba provozu 12 hodin

Canon 10X20 IS - klíčové vlastnosti:

  • Kompaktní a lehký - 430 g
  • 10x zvětšení
  • Optická stabilizace obrazu
  • Potah čoček Super Spectra
  • Nejkratší zaostřovací vzdálenost 2 m
  • Dioptrická korekce  +/- 9,2
  • Napájení z baterie CR123A, doba provozu 12 hodin
Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.