Canon představil novinky pro videoprofesionály

Publikováno: 13. dubna 2022 | autor Redakce
180742029-51997842430-o.jpg

Canon rozšířil nabídku objektivů o dva nové zoomové videoobjektivy, přidal aktualizaci PTZ kamer a profesionálního 4K monitoru.

Objektivy CN-E20-50MM T2,4 L F/FP a CN-E45-135MM T2,4 L F/FP nabízejí vynikající výkon a špičkovou obrazovou kvalitu pro produkci v HDR, 4K a 8K.

Uvedením těchto objektivů Canon rozšiřuje nabídku, aby naplňovala celé spektrum potřeb filmařů: poskytuje jim ještě širší možnosti volby, a podporuje tak tvorbu špičkového obsahu pro různé účely a podle různých scénářů. Oba objektivy nabízejí konstantní světelnost T2.4 v celém rozsahu ohniskových vzdáleností. Ten je zvolen podle toho, jaká ohniska filmaři používají při různých projektech nejčastěji.

Filmová kvalita s vysokou světelností v celém rozsahu

Řada objektivů Flex Zoom staví na tradičně špičkové optice společnosti Canon a je důkazem jejího úsilí nabízet to nejlepší pro filmové vizuální vyprávění. Objektivy jsou vhodné pro plnoformátové nebo Super 35mm kamery.

Nabízejí mimořádnou kvalitu v celé ploše obrazu od středu ke krajům v rozlišení 4K a 8K. Oba jsou také vybavené 11lamelovou clonou, díky níž kreslí obraz mimo hloubku ostrosti přirozeným, kinematografickým způsobem a podávají působivé zrcadlové odlesky.

01-01-ctz225a-ef-frontslant1-51997363813-o.jpg

Jedná se o první plnoformátové manuální filmové objektivy značky Canon s proměnlivou ohniskovou vzdáleností, s vynikající konstantní světelností T2,4 v celém rozsahu. Nabízí široký rozsah ohniskových vzdáleností od širokých úhlů u CN-E20-50MM T2,4 L F/FP po střední ohniska u CN-E45-135MM T2,4 L F/FP – pokrývají tedy ohniskové vzdálenosti nejčastěji užívané ve filmové a kinematografické produkci a jsou ideální pro široké spektrum různých scénářů.

Efektivní pracovní postupy

Řada Flex Zoom je kompatibilní se standardními formáty metadat díky široké podpoře komunikačních protokolů mezi objektivem a tělem kamery, včetně Cooke /i Technology™ a ZEISS eXtended Data™ (u bajonetu PL) a metadat Canon (u bajonetu EF).

Objektivy CN-E20-50MM T2,4 L F/FP a CN-E45-135MM T2,4 L F/FP jsou k dispozici buď s bajonetem EF nebo PL, který je vyměnitelný prostřednictvím autorizovaných firem a servisních středisek společnosti Canon.

02-01-ctz226a-pl-frontslant1-51997368663-o.jpg

Ovládací prstence ostření, transfokátoru a clony mají standardní převodové zuby s roztečí 0,8 mm, což zajišťuje kompatibilitu s příslušenstvím jiných výrobců, jako je systém follow focus nebo motory.

Společnost Canon také představila nejnovější televizní objektiv pro 4K UHD DIGISUPER 122AF s neuvěřitelným rozsahem ohniskových vzdáleností 8,2-1000 mm (122x zoom) a s pokročilou technologií automatického ostření společnosti Canon.

Objektiv UHD DIGISUPER 122AF se odlišuje rychlým a přesným systémem automatického ostření s fázovou detekcí umožňující snáze zachytit rychle se pohybující objekty v rozlišení 4K. Systém může kameraman aktivovat pomocí nového ovladače ostření FDJ-S31/41. Canon také vydá nový firmware pro profesionální referenční monitor DP-V1830, který pomůže vysílatelům dosahovat nejlepší možné kvality obrazu 4K HDR.

ctz549a-fsl-51997306016-o.jpg

Kvalitní ostrý obraz i na velkou vzdálenost

UHD DIGISUPER 122AF nabízí ostrý a detailně prokreslený obraz. Je proto vhodný pro sportovní a jiné živé přenosy, kde je cílem zprostředkovat divákům zážitek v nejlepší možné kvalitě. Objektiv využívá pokročilou optickou technologii Canon včetně fluoritových prvků a prvků ze skla s nízkým rozptylem, které minimalizují vznik artefaktů, jako je chromatická aberace, závoj a odlesky, a vytvářejí obraz 4K HDR mimořádné kvality v celém rozsahu ohniskových vzdáleností a v celé ploše od středu k okrajům.

UHD DIGISUPER 122AF s neuvěřitelným 122x zoomem a nejdelší ohniskovou vzdáleností rozšiřitelnou pomocí vestavěného 2x telekonvertoru až na 2000 mm je ideální pro snímání vzdálených objektů a scén, jako jsou sportovní události nebo živé koncerty.

Pokročilá technologie pro plynulé snímání obrazu

Pro zjednodušení obsluhy při rychlé akci a zajištění ostrého obrazu na dlouhých ohniskových vzdálenostech s omezenou hloubkou ostrosti je objektiv UHD DIGISUPER 122AF vybavený pokročilou technologií automatického ostření společnosti Canon, která udržuje rychlé a přesné zaostření na objekt a umožňuje obsluze kamery soustředit se na záběr.

Díky dvěma režimům automatického ostření (trvalého a částečného), výběru ze tří velikostí rámečku AF a proměnlivé rychlosti odezvy AF lze tento objektiv optimalizovat pro vysoce přesné ostření při sledování objektu.

Nový firmware DP-V1830

Nejnovější aktualizace od společnosti Canon přidává monitoru DP-V1830 nové nástroje RGB Parade Waveform Monitor a Chromaticity Diagram Display, které poskytují podrobné informace o barvách a jednak pomáhají zajistit jejich věrnou reprodukci, jednak usnadňují precizní sladění barev obrazu z vícero kamer užívaných při natáčení.

Tato aktualizace také odemyká monitorovací nástroje, jako je exkluzivní monitor jasu snímku, který zobrazuje průměrný a špičkový jas obrazu v průběhu času. Díky této nejnovější aktualizaci dokáže DP-V1830 také zobrazit histogram, který lze použít k posouzení celkové vyváženosti expozice snímku. Díky novému intuitivnímu rozhraní Multi Information View je možné používat více těchto nástrojů pro monitorování HDR současně, aniž by překážely v obrazu.

Nové streamovací funkce PTZ kamer

Canon uvolnil ke stažení nový ovladač pro své tři PTZ kamery CR-N300, CR-N500 a CR-X300. Díky němu bude možné přes kamery streamovat videokonference a obraz. Tři PTZ kamery značky Canon s kvalitou obrazu 4K a univerzální IP kompatibilitou tak mohou snadno sloužit pro komunikaci na dálku ve vyšším školství, firemním prostředí či v kultuře.

cr-n500-fsl-wht-07-51997578674-o.jpg

Bezproblémová integrace a zjednodušené pracovní postupy

Ovladač webových kamer efektivně připojuje vzdálené PTZ kamery Canon k počítačům vybaveným operačním systémem Windows a zprostředkovává jim funkce webové kamery pro vysoce kvalitní živé vysílání.

Software zjednodušuje realizaci živého vysílání tím, že automaticky rozpoznává veškeré PTZ kamery Canon ve stejné síti jako uživatelův počítač, což umožňuje snadné nastavení a okamžité zprovoznění přenosu.

Ovladač webové kamery nabízí vynikající kvalitu obrazu a flexibilitu. Při použití připojení LAN mohou uživatelé provádět videokonference až v rozlišení 4K 30p, a naplno tak využít schopnosti kamer bez omezení vzdáleností, na jakou se často naráží u připojení přes USB.

cr-x300-frt-51997364768-o.jpg

Podpora dvou nových protokolů - SRT a FreeD

CR-N500 i CR-N300 budou podporovat dva nové protokoly. Po stažení umožňuje protokol FreeD zasílat ke zpracování data o pozici a nastavení kamery včetně informací, jako je zoom, zaostření, clona a náklon, bez potřeby dalšího sledovacího zařízení.

Secure Reliable Transport (SRT) je protokol pro přenos videa uznávaný v oblasti vzdálené produkce. Vyznačuje se vysoce bezpečným šifrováním video dat a spolehlivým přenosem videa.

cr-n300-wht-fsl-031-51997845750-o.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.